Around Spitsbergen

Ontdek meer

Around Spitsbergen Spitsbergen

11-daagse cruisevakantie met de m/v Hondius
- Van Longyearbyen naar Longyearbyen
- Vertrekdatum 4, 13, 22 en 31 juli 2019

Oceanwide’s nieuwste en geavanceerde expeditieschip dat in 2019 in de vaart komt. De Hondius wordt het eerste schip dat is gebouwd volgens de ‘LR PC6’ klasse en voldoet hiermee aan de laatste en strengste regels van het ‘Lloyd’s Register’ voor expeditieschepen.


Spitsbergen  Rendier  Walrussen

Dag 1-2: Vliegreis van Amsterdam naar Longyearbyen

Transfer naar het hotel. 1 overnachting op basis van logies/ontbijt.

Note: alle routes zijn slechts bedoeld als leidraad. Programma’s kunnen variëren afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden op het gebied van ijs, weer en natuur. De expeditieleider aan boord bepaalt de uiteindelijke route.

Dag 3: Cruising Krossfjorden
Aankomst in de ochtend in Krossfjorden. Hier kunt u aan boord gaan van de zodiacs voor een cruise in de buurt van het torenhoge blauwwitte gletsjer. Op de groene hellingen bij de gletsjer bloeien kleurrijke bloemen. U heeft een kans om poolvossen te zien, of een zeehond te zien die door het fjord peddelt.

Dag 4: Monaco Glacier
Afhankelijk van het weer varen wij de Liefdefjorden binnen met het zicht op de 5 kilometer lange steile Monaco Glacier. De wateren voor deze gletsjer zijn een favoriete voedingsplek voor duizenden drieteenmeeuwen en de ijsbodem is een populair jachtgebied voor ijsberen.

Note: Als door ijsomstandigheden hier vroeg in het seizoen niet gevaren kan worden, kan een alternatieve route langs de westkust van Spitsbergen worden gevolgd.

Dag 5-6: Seven Islands.
Het noordelijkste punt van uw reis ligt ten noorden van Nordaustlandet, op de Zeven Eilanden. Hier bereiken wij 80° noord, op slechts 850 km van de geografische Noordpool. Deze regio wordt bewoond door ijsberen, het schip zal enkele uren tussen het pakijs parkeren voordat we naar het westen varen.

Dag 7: Straat van Hinlopen
De Straat van Hinlopen is de thuisbasis van baard- en ringelrobben en ijsberen. Bij de ingang is er zelfs de mogelijkheid om blauwe vinvissen te spotten. Na het varen tussen de ijsschotsen van Lomfjordshalvøya in de Zodiacs, zien we de de kliffen van Alkefjellet met duizenden kortbekzeekoeten. Aan de oostkant van de straat van Hinlopen kunt u een landing op Nordaustlandet proberen. Hier zijn hoogstwaarschijnlijk rendieren, kleine rietganzen en walrussen te zien.

Afhankelijk van de ijsomstandigheden kan een alternatieve westelijke Spitsbergen-route worden gevolgd.

Dag 8: Barentsøy.
Het plan is om landingen te maken in Freemansundet, hoewel ijsberen dit soms soms onmogelijk maken. Potentiële haltes op Barentsøya zijn Sundneset, Kapp Waldburg, en Rindedalen. Op Kapp Lee is een walrus-tocht, Pomor-ruïnes en zijn er wandelingen langs Edgeøya.

Dag 9: Hornsund-gebied.
Vroege Nederlandse ontdekkingsreizigers noemden dit eiland Spitsbergen, wat betekent ‘puntige bergen’. Er zijn 14 flinke gletsjers in dit gebied, evenals mogelijkheden om zeehonden, belugawalvissen en ijsberen te spotten.

Dag 10: Bel Sund, Svalbard
De zeestromingen maken dit gebied iets warmer dan andere gebieden in de archipel, wat te zien is in de relatief weelderige vegetatie. Tijdens het varen over de zijfjorden van Bellsund, kun je toendra verkennen waar rendieren graag voeden.

Dag 11: Longyearbyen - Amsterdam
Elk avontuur, hoe groots ook, komt ten einde. U stapt van boord in Longyearbyen voor uw vlucht terug naar Nederland.


11-daagse cruisevakantie met de m/v Hondius

Indicatieprijs per persoon op basis van 2 personen

Vertrekdatum 4, 13, 22, 31  juli 2019    
Buitenhut met venster € 6.795,-    


Bij de prijs is inbegrepen:
- Vliegreis naar en van Longyearbyen
- Luchthavenbelasting en havengelden.
- Executive Lounge op Schiphol.
- Transfers voor de cruise.
- 1 overnachting in Longyearbyen voor de cruise in een luxe hotel op basis van logies/ontbijt.
- 9 overnachtingen aan boord van de m/v Hondius op basis van volpension in een buitenhut met venster.

Neem voor de actuele prijzen, andere suite-categoriën of vertrekdata, prijzen voor 1, 3 en meer personen of verlenging voor- en/ of na de cruise contact op met onze luxury travel consultants.

De juiste prijzen zijn bekend bij boeking. Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor cruises kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.

Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

Onze luxury travel consultants helpt u graag verder om uw droomcruise met u samen te stellen.

U kunt contact opnemen via tel. 055 357 55 97 of per e-mail via verkoop@silverjet.nl.