Capitals of Scandinavia

Capitals of Scandinavia Kopenhagen - Stockholm

9-daagse cruisevakantie met de Silver Spirit
- Van Kopenhagen naar Stockholm
- Vertrekdatum 3 augustus 2019 (ook vertrek mogelijk in juni en juli 2019)

Reis tussen de bruisend moderne werelden van Kopenhagen, Tallinn, Helsinki en Stockholm. Maar ook het verleden is volop aanwezig, u vaart oude Hanzeroutes en aanschouwt de tsarenrijk dom van Sint Petersburg waar de Silver Spirit een nacht blijft liggen zodat u alle tijd heeft om deze stad te ontdekken.


Sint Petersburg  Helsinki  Stockholm

Dag 1-2: Vliegreis naar Kopenhagen

Privétransfer naar uw 5* hotel waar u 1 nacht verblijft op basis van logies/ ontbijt. De volgende dag heeft u een privétransfer naar de haven en scheept u in aan boord van de Silver Spirit. Vertrek om 18.00 uur.
Kopenhagen is een oude en tegelijkertijd hippe stad. Een bezoek aan Tivoli en de zeemeermin mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan Kopenhagen. Daarnaast heeft het koninklijke Rosenborg Slot heeft een prachtige kunstcollectie en er zijn tal van modern gestileerde winkels en galeries. Misschien kunt u op uw vrije avond naar de befaamde opera van Kopenhagen, of naar Restaurant Noma?

Dag 3: Cruisedag op zee
Rust uit aan boord van de Silver Spirit en geniet van alle faciliteiten die het schip te bieden heeft.

Dag 4: Talinn, Estland, 08.00-16.00 uur
Op een heuvel liggen de oudste en fotogeniekste bezienswaardigheden van Talinn, waaronder de parlementsgebouwen. Onmiskenbaar zijn de Russische elementen, zoals van de Alexander- Nevski-kathedraal. De spitse 124 meter hoge kerktoren van de St. Olaf is een goed oriëntatiepunt. Estland schrijft ook nu geschiedenis: wist u dat het kleine land een grote trendsetter is op het gebied van moderne media en techniek?

Dag 5-7: Sint-Petersburg, Rusland, 08.00 uur tot 2 dagen later 18.00 uur
De voormalige residenties van de Russische tsaren vormen hoogtepunten van deze reis. Bewonder de Hermitage van de buitenzijde en kies binnen uw favoriete kunstcollecties, maar toch zeker de impressionisten en postimpressionisten. Het Fabergé Museum heeft meer dan veel roemruchte, uiterst kostbare eieren. Misschien kunt u nog naar een ballet- of operavoorstelling in het Mariinskytheater? Ten zuiden van de stad staat het prachtige zomerverblijf van de befaamdste tsarina, het Catharinapaleis.

Dag 8: Helsinki, Finland, 08.00-15.00 uur
Helsinki werd pas hoofdstad onder Russisch bewind en vertoont een combinatie van Scandinavische en Russische invloeden. Het is een stad van forten en vestingen, kerken en kathedralen, van moderne kunst en architectuur. Onder de befaamde bouwmeesters van de 20e eeuw zijn Eliel Saarinen en Alvar Aalto.

Dag 9: Stockholm, Zweden, aankomst 09.00 uur
Stockholm is een zeer uitgestrekte stad met veel bezienswaardigheden. Wat u zeker niet wilt missen, is het middeleeuwse centrum, Gamla Stan, met mooie gevels en gezellige terrassen. Het 17e/18e-eeuwse Drottningholm Slott is het zomerverblijf van de koninklijke familie, het Versailles van Zweden. Uitgebreid te bezichtigen is het Italiaans-Frans ogende Kungliga Slott, met veel kunstschatten. Icoon van de stad vormt het stadhuis in nationaalromantische stijl. Het openluchtmuseum Skansen laat Zweden in vogelvlucht zien. En een juweel voor liefhebbers van maritieme geschiedenis is het Vasamuseet, met oude (oorlogs)schepen.


9-daagse cruisevakantie met de Silver Spirit

Indicatieprijs op basis van 2 personen

Vertrekdatum 3 augustus 2019    
Suite met venster (indicatieprijs p.p.) € 4.595,-    

Komt deze vertrekdatum u niet goed uit? Ook vertrek mogelijk in juni en juli 2019!
Vraag ons naar de cruise mogelijkheden in de door u gewenste periode. Wij maken graag een passende offerte voor u.

Bij de prijs is inbegrepen:

- Vliegreis naar Kopenhagen en terug vanaf Stockholm
- Luchthavenbelasting, havengelden en fooien aan boord.
- Executive Lounge op Schiphol.
- Luxe privétransfers voor de cruise
- 1 overnachting in Kopenhagen voor de cruise in een 5* hotel op basis van logies/ontbijt.
- 7 overnachtingen aan boord van de Silver Spirit op basis van all inclusive in een suite met venster

Neem voor de actuele prijzen, andere suite-categoriën of vertrekdata, prijzen voor 1, 3 en meer personen of verlenging voor- en/ of na de cruise contact op met onze luxury travel consultants.

De juiste prijzen zijn bekend bij boeking. Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor cruises kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.

Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

Onze luxury travel consultants helpt u graag verder om uw droomcruise met u samen te stellen.

U kunt contact opnemen via tel. 055 357 55 97 of per e-mail via verkoop@silverjet.nl.