European Heritage

European Heritage Stockholm - Kopenhagen

12-daagse cruisevakantie met de Seven Seas Explorer
- Van Stockholm naar Kopenhagen
- Vertrekdatum 11 juli of 28 juli 2019


U krijgt volop de gelegenheid het natuurschoon uit zo wel water- als land perspectief te ervaren. Wat een grootsheid. Maar ook het verleden is volop aanwezig, u vaart oude Hanzeroutes en aanschouwt de tsarenrijkdom van Sint-Petersburg. Verrassend is de architectuurstad Helsinki, waar twee werelden samenkomen.


Sint Petersburg  Tallinn  Stockholm

Dag 1-2: Vliegreis naar Stockholm
Privétransfer naar uw 5* hotel waar u 1 nacht verblijft op basis van logies en ontbijt.
Stockholm is een zeer uitgestrekte stad met veel bezienswaardigheden. Wat u zeker niet wilt missen, is het middeleeuwse centrum, Gamla Stan, met mooie gevels en gezellige terrassen. Het 17e/18e-eeuwse Drottningholm Slott is het zomerverblijf van de koninklijke familie, het Versailles van Zweden. Uitgebreid te bezichtigen is het Italiaans-Frans ogende Kungliga Slott, met veel kunstschatten. Icoon van de stad vormt het stadhuis in nationaal-romantische stijl. Het openluchtmuseum Skansen laat Zweden in vogelvlucht zien. En een juweel voor liefhebbers van maritieme geschiedenis is het Vasamuseet, met oude (oorlogs)schepen. Vertrek 17.00 uur.

Dag 3: Tallinn, Estland, 09.00-18.00 uur
Op een heuvel liggen de oudste en fotogeniekste bezienswaardigheden van Talinn, waaronder de parlementsgebouwen. Onmiskenbaar zijn Russische bouwdetails, zoals van de Alexander-Nevskikathedraal. De spitse 124 meter hoge kerktoren van de St. Olaf is een goed oriëntatiepunt. Estland schrijft ook nu geschiedenis: wist u dat het kleine land een grote trendsetter is op het gebied van moderne media en techniek?

Dag 4-6: Sint-Petersburg, Rusland; 09.00-18.00 uur, (twee dagen later)
De voormalige residenties van de Russische tsaren vormen hoogtepunten van deze reis. Bewonder de Hermitage van de buitenzijde en kies binnen uw favoriete kunstcollecties, maar toch zeker de impressionisten en post-impressionisten. Het Fabergé Museum heeft meer dan veel roemruchte, uiterst kostbare eieren. Misschien kunt u nog naar een ballet- of operavoorstelling in het Mariinsky-theater? Ten zuiden van de stad staat het prachtige zomerverblijf van de befaamdste tsarina, het Catharinapaleis.

Dag 7: Helsinki, Finland; 08.00-16.00 uur
Helsinki werd pas hoofdstad onder Russisch bewind en vertoont een combinatie van Scandinavische en Russische invloeden. Het is een stad van forten en vestingen, kerken en kathedralen, van moderne kunst en architectuur. Onder de befaamde bouwmeesters zijn Eliel Saarinen en Alvar Aalto.

Dag 8: Riga, Letland; 12.00-20.00 uur
Riga, de hoofdstad van Letland, ligt aan de kust van de Baltische Zee aan de monding van de rivier de Daugava. Na meer dan 700 jaar Duitse, Zweedse en Russische overheersing, heeft Letland, zijn onafhankelijkheid in 1918 verklaard. Het historische centrum van Riga is uitgeroepen tot UNESCOwerelderfgoed en de stad is vooral bekend om zijn uitgebreide art nouveau-architectuur.

Dag 9: Klaipeda, Litouwen; 12.00-21.00 uur
Klaipeda, in Litouwen aan een monding in de Oostzee. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad veroverd door het Sovjet Rode Leger. De stad begon culturele activiteiten te ontwikkelen in de jaren ‘80, zoals de culturele traditie van het zeefestival.

Dag 10: Cruisedag op zee

Dag 11: Warnemünde (Berlijn); 06.00-21.00 uur
Warnemünde is een district van Rostock, gelegen bij de Oostzee in het Noordoosten van Duitsland. Warnemünde is voor cruiseschepen de toegangspoort tot het nabijgelegen Berlijn. (ca. 3 uur rijden)

Dag 12: Kopenhagen; aankomst 08.00 uur
Kopenhagen is een oude en toch trendy stad. Gekleurde historische gevels sieren de Nyhavn. Het koninklijke Rosenborg Slot heeft een prachtige kunstcollectie en er zijn tal van modern gestileerde winkels en galeries. Misschien kunt u op uw vrije avond naar de befaamde opera van Kopenhagen, of naar restaurant Noma ...


12-daagse cruisevakantie met de Seven Seas Explorer

Indicatieprijs op basis van 2 personen

Vertrekdatum 11 juli 2019 28 juli 2019  
Suite met balkon (indicatieprijs p.p.) € 6.395,-  7.375,-  


Bij de prijs is inbegrepen:

- Vliegreis naar Stockholm en terug vanaf Kopenhagen
- Luchthavenbelasting, fooien en havengelden.
- Executive Lounge op Schiphol.
- Luxe privétransfers voor de cruise
- 1 overnachting voor de cruise in een 5* hotel op basis van logies/ontbijt.
- Keuze uit diverse excursies in elke haven.
- 10 overnachtingen aan boord van de Seven Seas Explorer op basis van all inclusive in een suite met balkon.

Neem voor de actuele prijzen, andere suite-categoriën of vertrekdata, prijzen voor 1, 3 en meer personen of verlenging voor- en/ of na de cruise contact op met onze luxury travel consultants.

De juiste prijzen zijn bekend bij boeking. Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor cruises kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.

Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

Onze cruise consultants helpen u graag verder om uw droomcruise met u samen te stellen.

U kunt contact opnemen via tel. 055 357 55 97 of per e-mail via verkoop@silverjet.nl.