Gordel van de Smaragd

Deze reis laat u kennis maken met enkele hoogtepunten van het Indonesische eiland Java: de fameuze tempelcomplexen
Borobudur en Prambanan, het culturele centrum van Oost-Java, Yogyakarta en de beroemde vulkanen Bromo en Ijen.
De reis sluit af met een verblijf aan het strand in het West Bali National Park.

Borobudur  Gordel van de Smaragd  Java Bromo

Dag 1-2: Amsterdam - Yogyakarta - Borobudur
U vliegt per Garuda naar Yogyakarta, waar u in de middag van dag 2 zult aankomen. Per privétransfer wordt u naar het Plataran Borobudur gebracht. Dit resort ligt op de heuvels van Tanjungan op slechts 1 km van de beroemde Borobudur-tempel. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 3: Borobudur
Vroeg in de ochtend bezoekt u ‘s werelds grootste boeddhistische monument ter wereld, de Borobudur. Deze stoepa is rond het jaar 800 gebouwd en is prachtig gedecoreerd met reliëfs over het leven van Boeddha. Op de bovenste etages van dit bouwwerk bevinden zich maar liefst 132 Boeddhabeelden waarvan 72 in stoepa’s. Het aanraken van deze Boeddhabeelden brengt volgens het volksgeloof geluk. Eeuwenlang was dit complex vergeten en lag het onder dikke lagen vulkanisch as. Nu kunt u hier in alle rust genieten van dit indrukwekkende bouwwerk.

Dag 4: Borobudur - Yogyakarta (50 km)
Vandaag bezoekt u een ander wereldberoemd tempelcomplex, maar dan van het hindoeïstische geloof, de Prambanan. Dit complex werd gebouwd tijdens de hoogtijdagen van de hindoe-Javaanse architectuur in de 9e en 10e eeuw en is het grootste hindoebouwwerk van Java. Het wordt gedomineerd door een 46 meter hoog Shiva-heiligdom. In de middag rijdt u door naar het culturele centrum van Oost-Java, Yogyakarta. Hier verblijft 2 nachten in het The Phoenix Hotel gelegen in hartje van de stad vlakbij de populaire winkelwijk Malioboro.

Dag 5: Yogyakarta
Voor het proeven van de Javaanse kunst in de zuiverste vorm bent u hier op de juiste plaats. De oude Javaanse hofcultuur met musici, dansers en traditionele ambachtslieden is hier ontstaan. U bezoekt de Kraton, het paleis waar de Sultan van Yogyakarta en zijn hofhouding nog steeds wonen. In vroegere tijden was het paleis min of meer een eigen stad waar meer dan 25.000 mensen verbleven. Het paleis bestaat uit vele gebouwen die fraaie voorbeelden zijn van de Javaanse bouwkunst. ‘s Middags bezoek aan het waterpaleis, Taman Sari, enkele batikwerkplaatsen en andere huisnijverheidfabriekjes.

Dag 6: Yogyakarta - Bromo (440 km)
Na een vroeg ontbijt neemt u rond 07:00 uur de trein voor een ruim 4 uur durende rit in een airconditioned treinstel naar Mojokerto. De trein rijdt door valleien, langs groene sawa’s en pittoreske kampongs. Na aankomst in Mojokerto rijdt u per auto in zo’n 3,5 uur naar het Jiwa Jawa Bromo resort, gelegen in Wonotoro vlakbij de Bromo-vulkaan. Door de ligging op de helling hebben alle kamers en het restaurant panoramische uitzichten. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 7: Bromo
De beroemdste vulkaan van Java, de Bromo, is 2.392 meter hoog en heeft een bijzondere ligging in een zandzee van 8 bij 10 kilometer. Een bezoek aan de Bromo begint gewoonlijk midden in de nacht om bij zonsopgang de eerste zonnestralen over het betoverende maanlandschap van de krater te kunnen zien. Het kan er rond die tijd zeer druk met toeristen zijn. Daarom kunt u met Silverjet de Bromo ook later op de ochtend bezoeken. U kunt dan in alle rust de imposante vulkaankrater en het omliggende landschap bewonderen.

Dag 8: Bromo-Ijen (ca. 225 km)
Vandaag reist u verder oostwaarts. Eerst per auto naar de kustplaats Probolinggo waar u de trein rond 11:00 uur neemt naar Banjuwangi. De rit in een airconditioned treinstel duur ca. 2,5 uur. Na aankomst wordt u per privétransfer in ca. 30 minuten naar het Jiwa Java Ijen Resort gebracht waar u 2 nachten verblijft. Het resort is gelegen in een adembenemende omgeving tussen bergen en plantages.

Dag 9: Ijen
’s Ochtends bezoekt u de Ijen vulkaan. Deze is 2.250 meter hoog en heeft een turkooizen kratermeer, dat een van de zuurste meren op aarde is. Om bij de krater te komen maakt u een wandeling van 1,5 uur. In de krater wordt zwavel gewonnen die in gestolde vorm in bamboe manden door ‘mijnwerkers’ naar boven wordt getransporteerd. Op de terug weg naar uw hotel staat nog een bezoek aan een koffieplantage op het programma.

Dag 10: Ijen-Menjangan (Bali)Gordel van de Smaragd
Vandaag neemt u afscheid van Java. Per luxe speedboot maakt u de overtocht naar Bali. Onderweg is er bij Menjangan island tijd om te snorkelen of te zwemmen. U verblijft 2 nachten in het Menjangan Plataran, gelegen in de prachtige natuur van het West Bali National Park. De comfortabele villa’s bieden uitzicht op het bos of de zee.

Dag 11: Menjangan
Vrije dag om uit te rusten na alle indrukken die u op Java de afgelopen week heeft opgedaan. Het Menjangan Plataran biedt de mogelijkheid om de omliggende stranden en het bos onder begeleiding van een gids al paardrijdend te verkennen.

Dag 12: Menjangan-Ubud/Zuid Bali-Amsterdam
Per privétransfer wordt u vandaag gebracht naar de luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam. Onderweg passeert u de rijstterrassen en bergen bij Munduk en de Ulan Danu tempel aan het Beratan meer.

Dag 13: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam in de ochtenduren.

U kunt naar wens uw verblijf op Bali een paar dagen verlengen in een van de Silverjet-hotels.


De Gordel van Smaragd: 13-daagse reis met privéchauffeur en gids

Indicatieprijs per persoon   nov '18 feb '19 apr '19
jul '19
okt '19
Tweepersoonskamer   € 3.635,-  € 3.635,- € 3.640,- € 3.859,- € 3.691,-

Overnachtinghotels    
Borobudur Plataran Borobudur 4*
Yogyakarta The Phoenix Hotel 4*
Bromo Jiwa Jawa Bromo 4*
Ijen Jiwa Jawa Ijen 4*
Menjangan Plataran Menjangan 4*


Wij geven hier slechts indicatieprijzen in bepaalde maanden, maar natuurlijk kan deze reis voor iedere door u gewenste periode worden aangevraagd!


Bij de prijs is inbegrepen:
- Vliegreis naar Yogyakarta en van Bali en luchthavenbelastingen.
- Executive Lounge op Schiphol.
- Privétransfers en vervoer over land in een comfortabele auto of minibus met airco en privéchauffeur en airco treinstel.
- Begeleiding door Engelssprekende gids.
- Beschreven excursies inclusief entreegelden.
- 10 overnachtingen op basis van logies/ontbijT: 2 nachten bij de Borobudur in een Garden Plunge Pool Villa, 2 nachten in Yogyakarta in een Executive Kamer, 2 nachten bij de Bromo in een Junior Suite, 2 nachten bij Ijen in een Suite en 2 nachten in Menjangan in een Forest Villa.

Neem voor de actuele prijzen, andere kamertypen, vertrekdata of prijzen voor 1, 3 of meer personen, contact op met onze luxury travel consultants.
Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor het landarrangement kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.
Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

U kunt contact opnemen via tel. 055 357 55 97 of per e-mail via verkoop@silverjet.nl

Terug naar het overzicht