Silverjet vakanties
055-357 55 97
IATAANVRSGRCALAMITEITEN

Luxe vakanties Vietnam

Vietnam, het land van de Rijzende Draak, is een fascinerende vakantiebestemming. De rijke en onstuimige geschiedenis vindt u terug in de cultuurschatten in steden als Hue en Hanoi. De natuur is spectaculair van de Halong Bay in het noorden tot aan de Mekong delta in het zuiden. Het centrale deel van Vietnam is gezegend met prachtige baaien en brede zandstranden.

Sorteren op:

Sorteren op:

Landinformatie Vietnam

Nog niet zo heel lang geleden was Vietnam een gesloten land dat met slechts zeer grote moeite kon worden bezocht. Eind jaren ‘80 van de vorige eeuw kwam er meer openheid en vonden de eerste toeristen hun weg naar dit veelzijdige en prachtige land dat zo’n roerige geschiedenis kent. Inmiddels is er veel veranderd in Vietnam. Ten goede. Het is een land waar het optimisme, ingetogen trots en levendige wil om te groeien vanaf stralen. Het is ook een land met een afwisselende natuur en interessante cultuur. Zo wonen in het bergachtige noorden nog talloze etnische minderheden.

Het zuiden daarentegen wordt grotendeels gevormd door de delta van de Mekong. Een groot deel van de bevolking werkt hier op de eindeloze rijstvelden die hier het landschap bepalen. Maar waar u zich ook bevindt in Vietnam, de zee en het strand zijn nooit ver weg. De maar liefst 2.500 km lange kustlijn nodigt uit om te zwemmen, te snorkelen of te
relaxen op het strand.

De hoofdstad van Vietnam Hanoi wordt gekenmerkt door de meren, parken, met bomen omzoomde wegen en een fraaie koloniale architectuur. Een tocht per cyclo -het traditionele vervoermiddel- door het historische centrum is een absolute ‘must’.

Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, is met meer dan 7 miljoen inwoners en minstens evenzoveel brommers veruit de grootste en drukste stad van het land. Moderne kantoorgebouwen, trendy clubs en cafés, exclusieve restaurantjes en chique winkels bepalen hier het straatbeeld. Naast fraaie stadshotels in Hanoi en Ho Chi Minh City selecteerden wij voor u een aantal exclusieve resorts in een aantal badplaatsen. In het relatief onbekende Lang Co, ten zuiden van Hue, bieden wij het Banyan Tree Lan Co met vrijstaande villa’s met privézwembad en Angsana Lang Co met veel kinderfaciliteiten.

Verscholen op een prachtig schiereiland ten noorden van Danang ligt het InterContinental Danang Sun Peninsula.
Iets zuidelijker vindt u het Fusion Maia waar tijdens uw verblijf alle spabehandelingen inclusief zijn en het zeer luxe villa-resort Four Seasons Resort The Nam Hai.

De Six Senses Ninh Van Bay is een luxe hideaway gelegen ten zuiden van Nha Trang en alleen bereikbaar per speedboot.

Het toegankelijke The Anam is gelegen in prachtige tuinen en aan een breed zandstrand op slechts 10 minuten van de luchthaven Cam Ranh. Verder naar het zuiden vindt u het in een spectaculaire setting gelegen Amanoi.

Vietnam is van noord naar zuid een inspirerend land. Silverjet biedt een veelzijdige privéreis aan die u kennis laat maken met enkele hoogtepunten. Uiteraard kunt u de privéreis verlengen met een heerlijk verblijf aan het strand van Danang, Hoi An of Nha Trang.

Het prachtige landschap van Halong Bay in het noorden van Vietnam spreekt tot ieders verbeelding.
Hier bieden wij een een cruise per luxe zeiljacht langs groene kalksteen eilanden die uit de zee omhoog rijzen, afgelegen baaien met parelwitte stranden en drijvende vissersdorpen.

In het zuiden bieden wij u de mogelijkheid om over de machtige Mekong rivier een cruise te maken van Ho Chi Minh City naar Siem Reap in Cambodja. U vaart van een metropool, langs kleine vissersdorpjes en groene rijstvelden naar oude Khmer-ruïnes.

Hotelvoorzieningen

In de door ons geselecteerde strandresorts in Vietnam kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs. Vrijwel altijd zijn ook de landsporten gratis (m.u.v. tennissen in de avonduren bij verlichting). Watersporten en babysitting zijn tegen betaling. Wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten van uw resort dient u hier in de regel ook voor te betalen. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende resorts.

Tips

Privéreis: Classic Vietnam
Ontdek de hoogtepunten van Vietnam en bezoek naast de bekende steden ook de keizerlijk stad Hue en de befaamde Cu Chi tunnels. Klik hier voor een uitgewerkt voorbeeld van deze reis. Neem contact op met onze verkoopafdeling voor meer in formatie.

Halong Bay Orchid Cruise
Een bijzondere route door de Halong Bay langs de duizenden uit zee oprijzende groene kalksteen eilanden en drijvende vissersdorpen. Klik hier voor een uitgewerkt voorbeeld van deze reis. Neem contact op met onze verkoopafdeling voor meer in formatie.

Aqua Mekong Cruise
Een boeiende riviercruise over de Mekong Rivier van Vietnam naar Cambodja brengt u langs kleine vissersdorpjes, groene rijstvelden en oude ruïnes. Klik hier voor een uitgewerkt voorbeeld van deze reis. Neem contact op met onze verkoopafdeling voor meer in formatie.

Taal Vietnamees
Reisdocumenten Graag wijzen wij u erop dat u zelf verantwoordelijk bent voor de vereiste reisdocumenten (paspoort / identiteitskaart en visum) voor deze reis. Ook meereizende kinderen dienen een eigen reisdocument te kunnen overleggen. Het paspoort moet minstens 6 maanden na terugkeer nog geldig zijn. Het visum is vooraf online te bestellen op http://www.vietnamimmigration.org/vietnam-visa-application-online tegen betaling van USD 8 per persoon bij verblijf van max 30 dagen. U dient de bevestiging van de online bestelling van het visum uit te printen en samen met 1 pasfoto mee te nemen. Bij aankomst op de luchthaven in Vietnam betaalt u USD 25,- (contant in USD of in Euro) en wordt het visum in uw paspoort geplaatst.

Silverjet Vakanties draagt geen aansprakelijkheid voor het ontbreken van vereiste reisdocumenten en de evt. daaruit voortvloeiende consequenties. Neemt u bij twijfel contact op met onze verkoopafdeling. Voor informatie zie ook: http://visumdienst.com/4/Visum-_en_Landeninformatie/ (NL) of http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/ (BE)

Reist u met kinderen die minderjarig zijn en een andere achternaam dan uzelf hebben, dan raden wij aan onderstaande link te raadplegen zodat u op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland.
Elektriciteit 220V