Silverjet vakanties
055-357 55 97
IATAANVRSGRCALAMITEITEN

Luxe vakanties Cuba

Cuba, het grootste eiland van de Caribbean en in alle opzichten een buitenbeentje! Wie Cuba zegt, denkt aan Fidel Castro, socialisme, Cuba Libre, salsa, rum en sigaren. Het is zeker het meest fascinerende Caribische land om te bezoeken.

Selecteer een bestemming

Bestemmingen Cuba

Sorteren op:

Sorteren op:

Landinformatie Cuba

Het Cubaanse landschap is prachtig en afwisselend, de stranden zijn geweldig en de cultuur is overweldigend. Cuba’s grootste troefkaart is echter de bevolking: spontane, uiterst vriendelijke mensen die het beste proberen te maken van hun niet al te welvarend bestaan. Zij zijn het die Cuba’s bijnaam van ‘La Isla Bonita’ (het mooie eiland) welverdiend maken.

Het Spaans-koloniale verleden van Cuba is nog in alle steden in de sierlijke historische gebouwen terug te vinden, vooral in de hoofdstad Havana, een waar openluchtmuseum!

Cuba is ook een walhalla voor de muziekliefhebber. Rumba, salsa, son, mambo, guaracha, guajira, guaguancó zijn zo wat muziekstijlen die u in Cuba overal tegenkomt. De Son Cubano is een stijl van muziek en dans die in Cuba ontstaan is. Wat de Son voor Cuba is, is de tango voor Argentinië en de samba voor Brazilië. De Buena Vista Social Club, een groep Cubaanse muzikanten heeft de Cubaanse muziek tot ver buiten de landsgrenzen bekendheid gebracht.

Vanuit Havana kunt u de schitterende Viñales-vallei in het uiterste zuidwesten van het eiland bezoeken. In deze prachtige groene streek groeien de beste tabaksplanten en worden dan ook de wereldberoemde Cubaanse sigaren gemaakt. Zie hiervoor onder rondreizen onze privéreis Cocktail Cubana.

U kunt Cuba’s hoofdstad ook combineren met een van de verlokkelijke stranden die het land rijk is. Het bekendste strandgebied van Cuba bevindt zich op slechts twee uur rijden van Havana: het schiereiland Varadero met een langgerekt, 20 kilometer lang zandstrand, kristalhelder water en palmbomen. Zie ook onder rondreizen onze combinatiereis Havana & Varadero Combi.

Hotelvoorzieningen

In de strandresorts op Cuba kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs. Vrijwel altijd zijn ook de niet-gemotoriseerde watersporten en de landsporten gratis. Gemotoriseerde watersporten zijn tegen betaling. Wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten van uw resort is dit in de meeste gevallen gratis. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts.

Tips

Privéreis Cocktail Cubana
Leer de fascinerende hoofdstad van Cuba kennen, ontdek het groene binnenland met de interessante tabakplantages en geniet van de prachtige stranden van Varadero. Klik hier voor een uitgewerkte voorbeeldreis of neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Combi Havana & Varadero
Combineer het luieren en de rust van Varadero met een onderdompeling in de bruisende hoofdstad Havana, met haar vele klassieke gebouwen. De ultieme stad-strand combinatie! Klik hier voor een uitgewerkte voorbeeldreis of neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Taal Spaans. Engels wordt veel gesproken.
Valuta Peso Cubana
Reisdocumenten Graag wijzen wij u erop dat u zelf verantwoordelijk bent voor de vereiste reisdocumenten (paspoort / identiteitskaart en visum) voor deze reis. Ook meereizende kinderen dienen een eigen reisdocument te kunnen overleggen. Het paspoort moet minstens 1 maand na terugkeer nog geldig zijn. Het visum is bij boeking te verkrijgen tegen betaling van EUR 35.00 per persoon. Een reis- en ziektekostenverzekering is verplicht bij aankomst. Men dient in het bezit te zijn van een Engelstalige verklaring (copy) waarop het polisnummer, de naam van de verzekerde en naam van de verzekeringsmaatschappij vermeld staat. Anders wordt men verplicht deze verzekering op Cuba af te sluiten.

Silverjet Vakanties draagt geen aansprakelijkheid voor het ontbreken van vereiste reisdocumenten en de evt. daaruit voortvloeiende consequenties. Neemt u bij twijfel contact op met onze verkoopafdeling. Voor informatie zie ook: http://visumdienst.com/4/Visum-_en_Landeninformatie/ (NL) of http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/ (BE)

Reist u met kinderen die minderjarig zijn en een andere achternaam dan uzelf hebben, dan raden wij aan onderstaande link te raadplegen zodat u op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland.
Elektriciteit 100-127V, adapter aanbevolen.