Silverjet vakanties
055-357 55 97
IATAANVRSGRCALAMITEITEN

Luxe vakanties Griekenland

Griekenland steelt ieders hart. Een land met een vriendelijke bevolking, een schitterende natuur en een ongekende culturele rijkdom. Van dynamisch Athene tot het allerkleinste eilandje waar de tijd lijkt stil te staan, het verveelt geen moment.

Sorteren op:

Sorteren op:

Landinformatie Griekenland

De warmte van Griekenland omarmt iedere bezoeker. Het aangename mediterrane klimaat, het aantrekkelijke en gevarieerde landschap, de gastvrije en vriendelijke bevolking en de heerlijke keuken staan garant voor een plezierig verblijf.

De rijke en eeuwenoude cultuur van Griekenland heeft zijn sporen vooral nagelaten op het vasteland in de vorm van indrukwekkende gebouwen en ruïnes uit de Oudheid. De opkomst van het Grieks Orthodoxe geloof heeft bovendien fraaie kerken opgeleverd. Daarnaast zijn de kuststreken met hun gemoedelijke dorpjes en uitnodigende stranden voor menig toerist onweerstaanbaar. De eilanden in de Egeïsche en Ionische Zee hebben een geheel eigen aantrekkingskracht. Aan vrijwel elk stukje grond is een mythe verbonden, met vaak een kern van historische waarheid. Maar ook als u niet gelooft in de goden en nimfen, dan zijn er altijd nog de overblijfselen van tempels, zuilen en mozaïeken om u te herinneren aan de roemrijke geschiedenis van het land. Griekenland heeft een rijke historie met veel tradities.

De Griekse keuken heeft een uitgebreide variëteit aan gerechten welke een uitzonderlijk smaakvol culinair avontuur kunnen zijn. Haar keuken heeft drie geheimen: goede en verse ingrediënten, het juiste gebruik van kruiden en specerijen en de beroemde Griekse olijfolie. Voor de Grieken is het delen van een maaltijd met vrienden thuis, in een restaurant of in een taverne een diepgewortelde sociale aangelegenheid.

Griekenland steelt ieders hart. Een land met een vriendelijke bevolking, een schitterende natuur en een ongekende culturele rijkdom. Van dynamisch Athene tot het allerkleinste eilandje waar de tijd lijkt stil te staan, het verveelt geen moment. Omdat er in Nederland vele Griekse restaurants te vinden zijn, zal menigeen bekend zijn met de traditionele Griekse gerechten - al smaken ze in Griekenland heel anders dan bij ons. De maaltijd begint vaak met mezédes, kleine hapjes die de spijsvertering op gang brengen. Daarna volgen gerechten als souvlákia (geroosterde stukjes varkensvlees), tzatziki (dip van yoghurt en komkommer), Griekse salade (met feta) en keftédes (varkensgehaktballetjes). Afhankelijk van de locatie staan ook vaak lams- en visgerechten op het menu.

Wijnliefhebbers kunnen in Griekenland hun hart ophalen. Traditionele wijngebieden als Naoussa in Macedonië en Papaïoannou in de Peloponnesus focussen steeds meer op kwaliteit met gebruikmaking van lokale druiven, wat interessante resultaten oplevert.

Wij selecteerden de allerbeste resorts en luxe hotels op de Peloponnesos en het noordelijke schiereiland Halkidiki, alsmede op de uitverkoren Griekse eilanden Corfu, Zakynthos, Kreta, Mykonos, Kos, Patmos, Rhodos en Santorini.

U kunt deze eilanden als aparte strandvakantie bezoeken, maar ook met Athene en de Peloponnesos combineren, of combineer de eilanden Santorini en Mykonos tot een afwisselende combinatiereis. Maar ook Kos en het onbekendere eilandje Patmos zijn met elkaar te combineren. Zo wordt het beste van twee werelden in één fantastische vakantie verenigd!

Hotelvoorzieningen

In de Griekse strandhotels en resorts kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs. In de meeste gevallen zijn ook de niet-gemotoriseerde watersporten en de landsporten gratis (m.u.v. tennissen in de avonduren bij verlichting). Gemotoriseerde watersporten en babysitting zijn tegen betaling. Ook wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten is dit in de meeste gevallen tegen betaling. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts.

Tips

Autoreis: Peloponnesos
Ontdek de wonderen van klassiek Hellas op de Peloponnesos. bezoek de opgravingen van het paleiscomplex van Mycene, het indrukwekkende amfitheater van Epidaurus en natuurlijk het antieke Olympia. Ook het mondaine eiland Spetses, het Venetiaanse Nafplion en het ‘Gibraltar van Griekenland’, Monemvasia zijn zeker een bezoek waard. Het brede zandstrand van Costa Navarino is een prima afsluiting van deze autoreis.
Klik hier voor een uitgewerkt voorbeeld van deze prachtige autoreis over de Peloponnesos of neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Combinatiereis: Mykonos & Santorini.
Een verblijf op Mykonos is uitstekend te combineren met een vakantie op Santorini.
Klik hier voor een uitgewerkt voorbeeld van deze reis. Neem contact op met onze verkoopafdeling voor meer in formatie.

Combinatiereis: Kos & Patmos
Kos, het eiland van Hippocrates en bekend als fietseiland is heel goed te combineren met het kleinschalige en trendy Patmos waar het bekende Johannesklooster op de Werelderfgoed;lijst van UNESCO staat.
Klik hier voor een uitgewerkt voorbeeld van deze reis. Neem contact op met onze verkoopafdeling voor meer in formatie.

Taal Grieks
Valuta Euro
Reisdocumenten Graag wijzen wij u erop dat u zelf verantwoordelijk bent voor de vereiste reisdocumenten (paspoort) voor deze reis. Ook meereizende kinderen dienen een eigen reisdocument te kunnen overleggen.

Silverjet Vakanties draagt geen aansprakelijkheid voor het ontbreken van vereiste reisdocumenten en de evt. daaruit voortvloeiende consequenties. Neemt u bij twijfel contact op met onze verkoopafdeling. Voor informatie zie ook: http://visumdienst.com/4/Visum-_en_Landeninformatie/ (NL) of http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/ (BE)

Reist u met kinderen die minderjarig zijn en een andere achternaam dan uzelf hebben, dan raden wij aan onderstaande link te raadplegen zodat u op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland.
Elektriciteit 220V