Silverjet vakanties
055-357 55 97
IATAANVRSGRCALAMITEITEN

Luxe vakanties Peloponnesos Oostkust

Betreed de wereld van de Griekse mythen en sagen, van goden en nimfen en ontdek de Peloponnesos, het achterland van de Griekse hoofdstad Athene, met zijn vele overblijfselen van tempels, zuilen en amfitheaters.

Sorteren op:

Sorteren op:

Bestemmingsinformatie Peloponnesos Oostkust

Wie op zoek is naar het klassieke Hellas komt in de Peloponnesos volledig aan zijn trekken. Maar het is niet alleen een streek van archeologische vindplaatsen. Ook het moderne Griekenland heeft hier zijn oorsprong. Tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog in de 19e eeuw zijn hier grote veldslagen geleverd. De Peloponnesos is groot, ongeveer half zo groot als Nederland. De natuur overheerst in de binnenlanden, waar beboste bergen en diepe kloven (de Loúsioskloof in het midden is de beroemdste) elkaar afwisselen. Het is door een landengte van slechts 6 kilometer breed met de rest van Griekenland verbonden en daardoor net geen eiland. Hoewel: precies door die landengte is eind 19e eeuw het beroemde Kanaal van Korinthe aangelegd, waardoor je zou kunnen zeggen dat het nu wel een eiland is. Overigens had de Romeinse keizer Nero al plannen voor een kanaal.

Ontdek het autovrije eiland Spetses. Laat u vervoeren per paardenkoets. Op dit eiland bieden wij het authentieke Poseidonion Grand Hotel aan.

Aan de oostkust van de Peloponnesos is het middeleeuwse Nafplion met zijn Venetiaanse huizen met rode daken een aan te raden bestemming. Verblijf hier in het luxe Nafplia Palace op de top van een heuvel binnen de muren van het kasteel Akronafplia.

In het zuidoosten vindt men de historische vestigingsstad Monemvasia. Het is gelegen op een rotsachtig eiland. Vanaf het Kinsterna Hotel & Spa, een Byzantijns landhuis, heeft u een prachtig uitzicht op de stad en de Ionische Zee.

Bekijk ook onze hotels aan de westkust van de Peloponnesos.

Hotelvoorzieningen

In de Griekse strandhotels en resorts kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs. In de meeste gevallen zijn ook de niet-gemotoriseerde watersporten en de landsporten gratis (m.u.v. tennissen in de avonduren bij verlichting). Gemotoriseerde watersporten en babysitting zijn tegen betaling. Ook wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten is dit in de meeste gevallen tegen betaling. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts.

Tips

Autohuur
De hotels op de Peloponnesos bieden wij inclusief privétransfers aan. In plaats hiervan kunt u ook kiezen voor een huurauto of voor een paar dagen een auto huren en deze bij uw hotel laten bezorgen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Autoreis: Peloponnesos
Ontdek de wonderen van klassiek Hellas op de Peloponnesos. bezoek de opgravingen van het paleiscomplex van Mycene, het indrukwekkende amfitheater van Epidaurus en natuurlijk het antieke Olympia. Ook het mondaine eiland Spetses, het Venetiaanse Nafplion en het ‘Gibraltar van Griekenland’, Monemvasia zijn zeker een bezoek waard. Het brede zandstrand van Costa Navarino is een prima afsluiting van deze autoreis. Klik hier voor een uitgewerkt voorbeeld van deze prachtige autoreis over de Peloponnesos of neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Taal Grieks
Valuta Euro
Reisdocumenten Graag wijzen wij u erop dat u zelf verantwoordelijk bent voor de vereiste reisdocumenten (paspoort) voor deze reis. Ook meereizende kinderen dienen een eigen reisdocument te kunnen overleggen.

Silverjet Vakanties draagt geen aansprakelijkheid voor het ontbreken van vereiste reisdocumenten en de evt. daaruit voortvloeiende consequenties. Neemt u bij twijfel contact op met onze verkoopafdeling. Voor informatie zie ook: http://visumdienst.com/4/Visum-_en_Landeninformatie/ (NL) of http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/ (BE)

Reist u met kinderen die minderjarig zijn en een andere achternaam dan uzelf hebben, dan raden wij aan onderstaande link te raadplegen zodat u op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland.
Elektriciteit 220V
Tijdsverschil Het is in Griekenland 1 uur later.
Vertrekbelasting Geen vertrekbelasting
Service ter plaatse
Meet & Greet Bij aankomst op de luchthaven van wordt u verwelkomd door .

Transferinformatie

Van Naar Afstand Tijd
Athene Nafplia Palace 170 km. 100 minuten
Poseidonion Grand Hotel 220 km. 210 minuten
Kinsterna Hotel & Spa 300 km. 210 minuten
km. minuten
Voor Poseidonion Grand Hotel geldt: Uw privétransfer wordt uitgevoerd in een Taxi en Ferry of gelijkwaardig.