Silverjet vakanties
055-357 55 97
IATAANVRSGRCALAMITEITEN

Luxe vakanties Sicilië Oost (Catania)

Het fascinerende eiland Sicilië kan buigen op een uitzonderlijk rijk verleden. U vindt er een onuitputtelijke rijkdom aan traditionele ambachten. De landschappen variëren van rotsachtige kusten, verborgen stranden tot een overvloedige vegetatie.

Sorteren op:

Sorteren op:

Bestemmingsinformatie Sicilië Oost (Catania)

Het aangename klimaat, de grillige kustlijn, de middeleeuwse stadjes en de indrukwekkende landschappen zijn de ideale ingrediënten voor een heerlijke vakantie. De traditionele keuken is een belevenis op zich. Maak kennis met de veelzijdigheid van Sicilië, kies voor een autoreis en ontdek de cultuurschatten van dit interessante eiland.

Op de imposante bergruggen en terrassen boven zee liggen tientallen plaatsjes, waaronder het schilderachtige Taormina met haar middeleeuwse uitstraling. In de omgeving van het schiereiland Isola Bella en aan de kust bieden wij het elegante Hotel Atlantis Bay, het alom bekende Mazzaro Sea Palace en de bijzonder fraaie Belmond Villa Sant Andrea aan.

Hét herkenningspunt van Sicilië is de majestueuze vulkaan Etna aan de oostkust. Nabij Catania en Taormina is het heerlijk toeven in het trendy boetiekhotel Donna Carmela, een mooie gerenoveerde Siciliaanse villa.

In het zuiden van Sicilië, nabij de baroksteden Noto en Modica en het plaatsje Ragusa, ligt het kleinschalige boetiekhotel Eremo della Giubiliana.

Ooit was Siracusa een van de mooiste en rijkste steden van het Griekse rijk en dat is nog steeds te zien. Een aanrader in deze historische stad is het recentelijk geopende Ortea Palace Luxury Hotel, het toppunt van elegantie en eigentijdse luxe.

In Favara op een aantal kilometers van het beroemde tempelcomplex van Agrigento ligt het elegante Alba Palace, een voormalig 19e-eeuws paleis.

Zie ook de hotels en resorts in het noorden en zuidwesten van Sicilië waarvoor wij Palermo als aanvlieghaven gebruiken.

Hotelvoorzieningen

In de Italiaanse hotels en resorts kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs. In de meeste gevallen zijn de (niet)-gemotoriseerde watersporten en de landsporten tegen betaling. Ook wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten is dit in de meeste gevallen tegen betaling. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts.

Tips

Autohuur
De hotels langs de noord-, west- en zuidkust bieden wij inclusief autohuur aan. De hotels langs de oostkust (in en rond Taormina) zijn inclusief privétransfers. U kunt bij deze hotels ook kiezen voor een huurauto of voor een paar dagen een auto huren en deze bij uw hotel laten bezorgen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Autoreis: Cultuurschatten van Sicilië
U maakt kennis met de vele bezienswaardigheden van dit unieke stukje Europa en verblijft in sfeervolle accommodaties. Klik hier voor een uitgewerkt voorbeeld van deze autoreis of neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Klimaat

Sicilië Oost (Catania)

 • Klimaat
  Gem. temp. °C
  Watertemp. °C
  Zonuren
  Neerslag dgn.
 • Jan 
  12 
  14 
  15 
 • Feb 
  13 
  14 
 • Mrt 
  14 
  15 
  12 
 • Apr 
  17 
  17 
 • Mei 
  20 
  19 
 • Jun 
  25 
  23 
  10 
 • Klimaat
  Gem. temp. °C
  Watertemp. °C
  Zonuren
  Neerslag dgn.
 • Jul 
  28 
  26 
  10 
 • Aug 
  28 
  26 
 • Sep 
  25 
  25 
 • Okt 
  21 
  22 
  15 
 • Nov 
  17 
  19 
 • Dec 
  14 
  16 
  10 
Taal Italiaans
Valuta Euro
Reisdocumenten Graag wijzen wij u erop dat u zelf verantwoordelijk bent voor de vereiste reisdocumenten (paspoort) voor deze reis. Ook meereizende kinderen dienen een eigen reisdocument te kunnen overleggen.

Silverjet Vakanties draagt geen aansprakelijkheid voor het ontbreken van vereiste reisdocumenten en de evt. daaruit voortvloeiende consequenties. Neemt u bij twijfel contact op met onze verkoopafdeling. Voor informatie zie ook: http://visumdienst.com/4/Visum-_en_Landeninformatie/ (NL) of http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/ (BE)

Reist u met kinderen die minderjarig zijn en een andere achternaam dan uzelf hebben, dan raden wij aan onderstaande link te raadplegen zodat u op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland.
Elektriciteit 220V
Tijdsverschil Geen tijdsverschil.
Vertrekbelasting Geen vertrekbelasting
Ter plaatse te betalen Er geldt een toeristenbelasting van ca. € 5,- per persoon per dag (korting voor kinderen). U dient deze belasting ter plaatse in het hotel af te rekenen.
Service ter plaatse
Meet & Greet Bij aankomst op de luchthaven van wordt u verwelkomd door .

Transferinformatie

Van Naar Afstand Tijd
Catania Donna Carmela 44 km. 40 minuten
Atlantis Bay 60 km. 50 minuten
Belmond Villa Sant Andrea 60 km. 50 minuten
km. minuten
ERROR: Insufficient number of parameters supplied.