Silverjet vakanties
055-357 55 97
IATAANVRSGRCALAMITEITEN

Luxe vakanties Portugal

Portugal, charmant en gemoedelijk. Een rijke cultuur met een unieke geschiedenis, luister maar naar een melancholische fado. Interessante steden, pittoreske dorpjes en een lange kustlijn met schitterende stranden met direct daarachter prachtige golfbanen.

Sorteren op:

Sorteren op:

Landinformatie Portugal

Portugal is een van de oudste landen van Europa, gelegen op het Iberisch schiereiland in het uiterste zuidwesten van het continent. Het heeft een Atlantische kuststrook van maar liefst 852 km. De ruim 10 miljoen inwoners wonen vooral in de kustgebieden en een kwart van de totale bevolking woont in de beeldschone karakteristieke hoofdstad Lissabon. Het klimaat in Portugal wisselt sterk per regio. Lissabon en Porto kennen koele winters en hete zomers, de Algarve biedt door het zeeklimaat milde winters en warme zomers, terwijl het eiland Madeira een subtropisch klimaat heeft.

Het vorstendom Portugal is in de 12e eeuw ontstaan. Het ontwikkelde zich al snel tot een roemruchte zeevarende koloniale macht, die in de 16e eeuw samen met de Engelsen en Nederlanders de wereld controleerde. Op de 'Azulejos', de typisch Portugese beschilderde tegels, en in de fado, de traditionele nostalgische lofzang herleven de maritieme geschiedenis en de ontdekkingsreizen. Het in hun 'eigen tempo' genieten van de eenvoudige dingen van het leven is door de Portugezen tot een kunst verheven.

De charme van dit gemoedelijke land kunt u proeven in de pittoreske stadjes te midden van olijfboom- en wijngaarden, de vele traditionele volksfestivals en de dagelijkse marktjes met een overdaad aan vis, fruit en bloemen. Het land kent een 'eerlijke' keuken met veel visspecialiteiten en de typisch Portugese 'vinho verde'. Kortom Portugal is een zeer aantrekkelijk vakantieland met een rijke cultuur, mooie steden, een adembenemend binnenland, schitterende stranden, uitstekende golfbanen en een zeer gastvrije bevolking.

Hotelvoorzieningen

In Portugal kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs, terwijl u voor de babysitservice dient te betalen. Dit geldt gewoonlijk ook voor de aangeboden land- en watersporten. De watersportfaciliteiten worden veelal niet door het hotel zelf gemanaged en zijn in de wintermaanden gesloten. De wellnessfaciliteiten zijn in de regel gratis toegankelijk. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts. De bij de hotelbeschrijvingen genoemde restaurants zijn niet altijd het gehele jaar dan wel dagelijks geopend.

Taal Portugees
Valuta Euro
Reisdocumenten Graag wijzen wij u erop dat u zelf verantwoordelijk bent voor de vereiste reisdocumenten (paspoort / identiteitskaart) voor deze reis. Ook meereizende kinderen dienen een eigen reisdocument te kunnen overleggen.

Silverjet Vakanties draagt geen aansprakelijkheid voor het ontbreken van vereiste reisdocumenten en de evt. daaruit voortvloeiende consequenties. Neemt u bij twijfel contact op met onze verkoopafdeling. Voor informatie zie ook: http://visumdienst.com/4/Visum-_en_Landeninformatie/ (NL) of http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/ (BE)

Reist u met kinderen die minderjarig zijn en een andere achternaam dan uzelf hebben, dan raden wij aan onderstaande link te raadplegen zodat u op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland.
Elektriciteit 220V

Bekijk onze beste aanbiedingen van deze week

 • Epic Sana Algarve, Portugal

  Modern en sfeervol hotel met veel faciliteiten voor jong en oud! Boek nu en ontvang een gratis upgrade naar halfpension.
  Meer info
 • Cascade Resort, Algarve

  Stijlvol resort met uitstekend wellnesscenter gelegen nabij het centrum van Lagos. Boek nu en ontvang 2 nachten gratis verblijf.
  Meer info
 • Belmond Reids Palace, Madeira

  Elegant hotel met hoog serviceniveau, uitstekende kinderfaciliteiten en fijne gastronomie. Boek nu en ontvang 20% voordeel op uw verblijf.
  Meer info
 • Deluxe

  Vila Vita Parc, Algarve

  Dit 'Leading Hotel of the World' biedt alles voor alles voor een luxe vakantie in stijl. Boek nu en ontvang 1 nacht gratis verblijf.
  Meer info
 • Anantara Vilamoura, Portugal

  Omringd door de greens van de Oceanico Victoria golfbaan biedt dit moderne hotel volop klasse en een uitstekende service. Boek nu en ontvang een gratis upgrade naar halfpension.
  Meer info
 • Pine Cliffs Residence, Algarve

  Een luxe resort met zeer ruime villa’s en appartementen voor het hele gezin. Boek nu en ontvang 20% voordeel op uw verblijf.
  Meer info
 • Pine Cliffs Ocean Suites

  De Ocean Suites maken deel uit van het Pine Cliffs Resort, één van de bekendste en meest geliefde luxe accommodaties van de Algarve met een unieke ligging en een gezellige sfeer. Boek nu en ontvang 35% voordeel op uw verblijf.
  Meer info
 • Pine Cliffs Hotel, Algarve

  Het Pine Cliffs Hotel maakt deel uit van het Pine Cliffs Resort, één van de bekendste en meest geliefde luxe accommodaties van de Algarve met een unieke ligging en een gezellige sfeer. Boek nu en ontvang 20% voordeel op uw verblijf.
  Meer info
 • Pine Cliffs Deluxe Villas

  Smaakvol ingerichte villas met een eigen mediterrane stijl en ideaal voor liefhebbers van rust en ruimte. Boek nu en ontvang 15% voordeel op uw verblijf.
  Meer info