Silverjet vakanties
055-357 55 97
IATAANVRSGRCALAMITEITEN

Luxe vakanties Costa del Sol

De Costa del Sol, wellicht de bekendste strandbestemming van het land, waar de zon het hele jaar door schijnt en het ook uitstekend golfen is! Wie echter meer wil beleven dan alleen zon, zee en strand heeft voldoende keuze uit andere mogelijkheden.

Sorteren op:

Sorteren op:

Bestemmingsinformatie Costa del Sol

De Costa del Sol strekt zich uit over een afstand van 300 kilometer langs de zuidkust van Spanje. Naast fijne zandstranden, indrukwekkende rotspartijen en een helderblauwe Middellandse Zee treft u hier het bijzonder boeiende achterland van Andalusië. Deze regio vormt het decor van bergen met witte dorpjes, een prachtige natuur (vooral te Ronda) en boeiende steden als Sevilla, Cordoba en Granada met bijzonder fraaie cultuurhistorische overblijfselen.

Met onze autoreis Andalucia Magica kunt u uitgebreid kennismaken met dit heerlijke gebied.
U heeft de gelegenheid het wereldberoemde Alhambra met het Nasridenpaleis, een prachtig voorbeeld van hoogstaande islamitische kunst, te bezoeken. In Cordoba dwaalt u rond door de oude straatjes van de Joodse wijk en ziet u de beroemde Mezquita, thans een kerk, maar voorheen een moskee. In Sevilla raden we u aan een bezoek te brengen aan het Alcazar, de gothische kathedraal met de Giralda-minaret en de schilderachtige wijk Santa Cruz. Via Ronda bekend om het schitterende uitzicht vanaf een hoge brug over een diep ravijn eindigt uw rondreis in het mondaine Marbella..

In de bruisende, ‘vernieuwde’ hoofdstad Málaga, de geboorteplaats van Picasso, ligt het historische Gran Hotel Miramar Spa & Resort, ideaal voor een citytrip of strandvakantie.

De badplaats Marbella heeft veel te bieden: langgerekte stranden, restaurants, bars en een sfeervol centrum. De stad heeft twee gezichten, enerzijds het mondaine dat wordt gekenmerkt door de moderne architectuur, glitter en glamour en anderzijds het oude centrum met straatjes en pleintjes die er schilderachtig bij liggen.

In de omgeving van Marbella kunt u een keuze maken uit het fraai gelegen Gran Melia Don Pepe en het gerenommeerde hotel Puente Romano Marbella.

Hotelvoorzieningen

In de Spaanse hotels en resorts kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs (die aan de Costa del Sol en op de Balearen alleen in de vakantieperioden zijn geopend). In de meeste gevallen zijn ook de niet-gemotoriseerde watersporten en de landsporten gratis (m.u.v. tennissen in de avonduren bij verlichting). Gemotoriseerde watersporten en babysitting zijn tegen betaling. Wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten is dit in de meeste gevallen gratis. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts. De openstelling van de bij de hotelbeschrijvingen genoemde restaurants is veelal seizoengebonden: niet alle restaurants zijn het gehele jaar dan wel dagelijks geopend.

Speciaal aanbevolen

Aan de Costa del Sol heeft vooral Puente Romano Marbella ons hart gestolen. Puente Romano is een klein paradijs waar u kunt genieten van warme gastvrijheid, een hoog serviceniveau, elegante ambiance en de uitstekende keuken in een prachtige entourage!

Tips

Autohuur
De hotels aan de Costa del Sol bieden wij inclusief privétransfers aan. Uiteraard is het ook mogelijk om een huurauto bij te boeken, in aanvulling op of ter vervanging van de privétransfers om tal van fraaie dagtochten in de omgeving te maken. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Autoreis: Andalucia Magica
Tijdens deze prachtige autoreis door 'Magisch Andalusië' maakt u kennis met fascinerende historische steden als Granada, Córdoba en Sevilla met hun vele Moorse invloeden, traditionele wijken en indrukwekkende bezienswaardigheden. Klik hier voor een uitgewerkt voorbeeld van deze reis. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Klimaat

Costa del Sol

 • Klimaat
  Gem. temp. °C
  Watertemp. °C
  Zonuren
  Neerslag dgn.
 • Jan 
  14 
  13 
 • Feb 
  14 
  14 
 • Mrt 
  16 
  15 
 • Apr 
  18 
  16 
 • Mei 
  21 
  18 
  10 
 • Jun 
  24 
  20 
  11 
 • Klimaat
  Gem. temp. °C
  Watertemp. °C
  Zonuren
  Neerslag dgn.
 • Jul 
  27 
  22 
  12 
 • Aug 
  27 
  24 
  11 
 • Sep 
  25 
  23 
 • Okt 
  21 
  20 
 • Nov 
  17 
  18 
 • Dec 
  15 
  16 
Taal

Spaans

Valuta

Euro

Reisdocumenten Graag wijzen wij u erop dat u zelf verantwoordelijk bent voor de vereiste reisdocumenten (paspoort / identiteitskaart) voor deze reis. Ook meereizende kinderen dienen een eigen reisdocument te kunnen overleggen.

Silverjet Vakanties draagt geen aansprakelijkheid voor het ontbreken van vereiste reisdocumenten en de evt. daaruit voortvloeiende consequenties. Neemt u bij twijfel contact op met onze verkoopafdeling. Voor informatie zie ook: http://visumdienst.com/4/Visum-_en_Landeninformatie/ (NL) of http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/ (BE)

Reist u met kinderen die minderjarig zijn en een andere achternaam dan uzelf hebben, dan raden wij aan onderstaande link te raadplegen zodat u op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland.
Elektriciteit 220V
Tijdsverschil Geen tijdsverschil.
Vertrekbelasting Geen vertrekbelasting.
Meet & Greet Bij aankomst op de luchthaven van wordt u verwelkomd door .
Service ter plaatse

Transferinformatie

Van Naar Afstand Tijd
Malaga Gran Hotel Miramar 12 km. 24 minuten
The Oasis By Don Carlos Resort 38 km. 50 minuten
Don Carlos Resort & Villas 38 km. 50 minuten
Gran Melia Don Pepe 50 km. 55 minuten
Marbella Club Hotel Golf Resort & Spa 54 km. 60 minuten
Puente Romano beach Resort & Spa 55 km. 60 minuten
Melia Marbella Banus 55 km. 60 minuten
Kempinski Hotel Bahia Estepona 80 km. 50 minuten
Finca Cortesin Hotel Golf & Spa 86 km. 65 minuten
km. minuten
Voor Kempinski Hotel Bahia Estepona geldt: Uw privétransfer wordt uitgevoerd in een Mercedes S-Class, een Mercedes Viano of gelijkwaardig.

Voor Gran Melia Don Pepe, Marbella Club Hotel Golf Resort & Spa, Melia Marbella Banus , Puente Romano Marbella en The Oasis By Don Carlos Resort geldt: Uw privétransfer wordt uitgevoerd in een Mercedes E-Class, een Mercedes Viano of gelijkwaardig.

Bekijk onze beste aanbiedingen van deze week

 • Gran Melia Don Pepe

  In dit hotel gaan luxe en een uitstekende service hand in hand. Heeft een fraaie ligging op een toplocatie. Nu 15% korting.
  Meer info