Silverjet vakanties
055-357 55 97
IATAANVRSGRCALAMITEITEN

Luxe vakanties Mallorca

Mallorca, een van de populairste eilanden van de Balearen en op slechts 2 uur vliegen. Geniet van de uitgestrekte fijne zandstranden en het uitgaansleven rond de hoofdstad Palma of kies voor een van de pittoreske kustgebieden die de rest van het eiland rijk is.

Sorteren op:

Sorteren op:

Bestemmingsinformatie Mallorca

Direct ten zuidwesten van de hoofdstad Palma in het zuiden van Mallorca selecteerden wij het Valparaiso Palace & Spa met fraai uitzicht over de baai, het klassiek uitziende Nixe Palace en het adults only resort Gran Meliá de Mar, dat onder monumentenzorg valt.

In het nabijgelegen Son Vida lieten wij ons oog vallen op het uitmuntende Castillo Hotel Son Vida. Iets verder naar het zuidwesten toe, te Portals Nous zijn het statige St. Regis Mardavall en het moderne, ‘adults only’ Iberostar Grand Hotel Portals Nous een uitstekende keuze.
Dichtbij in Paguera ligt het elegante Hesperia Villamil bijzonder mooi aan een zandstrand. Aan de zuidoostelijke kant van Palma kozen wij voor het wel zeer indrukwekkende boutique adults only resort Cap Rocat.

De steile Tramuntana-bergen in het noordwesten zijn ideaal voor wandelen en ontdekken.

In Port de Soller langs de pittoreske kust bieden wij u het spectaculair gelegen Jumeirah Port Soller Hotel & Spa, ontworpen in traditionele Mallorcaanse stijl.

Nabij het historische Puerto de Alcudia in het noordoosten van het eiland, kozen wij voor het moderne Grupotel Parc Natural & Spa. Meer naar het oosten toe vormen de Cala’s een reeks van schitterende rotsbaaien.
Aan de noordoostelijke kust in Cap Vermell ligt aan de voet van het Levant gebergte Park Hyatt Mallorca dat is opgezet als een klein Mallorcaans dorp.

Het zuidoosten van Mallorca is vooral een streek met kleine havenplaatsjes. Een verblijf alhier in het prachtig gelegen Blau Privilege Porto Petro is bijzonder aan te raden.

Hotelvoorzieningen

In de Spaanse hotels en resorts kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs (die aan de Costa del Sol en op de Balearen alleen in de vakantieperioden zijn geopend). In de meeste gevallen zijn ook de niet-gemotoriseerde watersporten en de landsporten gratis (m.u.v. tennissen in de avonduren bij verlichting). Gemotoriseerde watersporten en babysitting zijn tegen betaling. Wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten is dit in de meeste gevallen gratis. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts. De openstelling van de bij de hotelbeschrijvingen genoemde restaurants is veelal seizoengebonden: niet alle restaurants zijn het gehele jaar dan wel dagelijks geopend.

Speciaal aanbevolen

Op Mallorca heeft vooral het St. Regis Mardavall Mallorca Resort ons hart gestolen. Vanwege de uitstekende culinaire voorzieningen, smaakvol ingerichte kamers, hoge kwaliteit en persoonlijke service is dit hotel onze persoonlijke favoriet.

Tips

Autohuur
De meeste hotels die niet in en in de omgeving van Palma liggen bieden wij inclusief autohuur aan. Uiteraard is het ook mogelijk om bij de Palma-hotels een huurauto bij te boeken, in aanvulling op of ter vervanging van de privétransfers. Neem hiervoor contact op met onze verkoopafdeling.

Klimaat

Mallorca

 • Klimaat
  Gem. temp. °C
  Watertemp. °C
  Zonuren
  Neerslag dgn.
 • Jan 
  12 
  14 
 • Feb 
  12 
  13 
 • Mrt 
  14 
  14 
 • Apr 
  16 
  15 
 • Mei 
  19 
  17 
  10 
 • Jun 
  23 
  20 
  10 
 • Klimaat
  Gem. temp. °C
  Watertemp. °C
  Zonuren
  Neerslag dgn.
 • Jul 
  25 
  24 
  11 
 • Aug 
  26 
  24 
  10 
 • Sep 
  24 
  22 
 • Okt 
  20 
  21 
 • Nov 
  16 
  18 
 • Dec 
  13 
  15 
Taal

Spaans

Valuta

Euro

Reisdocumenten Graag wijzen wij u erop dat u zelf verantwoordelijk bent voor de vereiste reisdocumenten (paspoort / identiteitskaart) voor deze reis. Ook meereizende kinderen dienen een eigen reisdocument te kunnen overleggen.

Silverjet Vakanties draagt geen aansprakelijkheid voor het ontbreken van vereiste reisdocumenten en de evt. daaruit voortvloeiende consequenties. Neemt u bij twijfel contact op met onze verkoopafdeling. Voor informatie zie ook: http://visumdienst.com/4/Visum-_en_Landeninformatie/ (NL) of http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/ (BE)

Reist u met kinderen die minderjarig zijn en een andere achternaam dan uzelf hebben, dan raden wij aan onderstaande link te raadplegen zodat u op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland.
Elektriciteit 220V
Tijdsverschil Geen tijdsverschil.
Vertrekbelasting Geen vertrekbelasting
Ter plaatse te betalen Vanaf 1 juli 2016 dient er toeristenbelasting betaald te worden bij aankomsten tussen 1 mei en 1 oktober. De kosten bedragen € 2,20 per persoon per nacht voor 5* hotels en € 1.65 per persoon per nacht voor 4* hotels en dienen ter plaatse betaald te worden. In de overige maanden geldt een korting van 50%. Kinderen onder de 16 jaar betalen geen toeristenbelasting.
Service ter plaatse Tijdens uw verblijf zal onze host(ess) u bezoeken. Hij/zij zal u lokale informatie verstrekken, uw retourvlucht bevestigen en u informeren over uw transfer terug.
Meet & Greet Tijdens uw verblijf zal onze host(ess) u bezoeken. Hij/zij zal u lokale informatie verstrekken, uw retourvlucht bevestigen en u informeren over uw transfer terug.