Silverjet vakanties
055-357 55 97
IATAANVRSGRCALAMITEITEN

Luxe vakanties Abu Dhabi

Ook Abu Dhabi ontwikkelt zich de laatste jaren tot een belangrijke toeristische bestemming. Vooral vanwege de ideale temperaturen in de winter strijken hier vele toeristen uit Europa neer.

Sorteren op:

Sorteren op:

Landinformatie Abu Dhabi

Abu Dhabi is de grootste staat van de zeven emiraten en tevens de federale hoofdstad ervan. Als bezitter van de omvangrijkste olierijkdommen is Abu Dhabi ook het meest welvarende emiraat. Het is even wennen aan de verlokkingen van dit land, zoals de opvallend rustige stranden en golfbanen van wereldklasse waar u ongestoord kunt golfen.

Abu Dhabi-stad ligt op een vlak zandeiland direct voor het vasteland waarmee het met twee bruggen met meerdere rijbanen is verbonden. Moskeeën zijn in het stadsbeeld alom aanwezig. Daarnaast worden zowel de modernste wolkenkrabbers, spiegelende glazen paleizen en winkelcentra met gevels met neo-islamitische stijlkenmerken gebouwd. Veel westerlingen staan versteld bij het zien van deze luxueuze bouwwerken die uit het woestijnzand zijn opgetrokken. Een grote trekpleister is zeker ook het schiereiland Yas, waar de Formule 1-race van Abu Dhabi wordt gehouden en onlangs het themapark Ferrari World is geopend, het grootste overdekte themapark ter wereld en het indrukwekkende Waterworld, een pretpark voor jong en oud.

Wij hebben voor uw strandvakantie louter tophotels uitgekozen, zoals het direct aan het strand gelegen Shangri-La Hotel Qaryat Al Beri,het centraal gelegen St. Regis Abu Dhabi en Emirates Palace (dat bij opening het duurste hotel ter wereld was qua bouwkosten).

Op het schiereiland Saadiyat selecteerden wij het in mediterrane stijl ingerichte St. Regis Saadiyat Island Resort en het moderne Park Hyatt Abu Dhabi.

Ten westen van Abu Dhabi-stad ligt voor de kust Sir Yas Bani Island met het bijzonder fraaie Anantara Sir Bani Yas Islands Resorts voor een heuse safari-ervaring in het aangrenzende wildreservaat. Voor een woestijnbelevenis kunt u uw oog laten vallen op het luxueuze Anantara Qasr Al Sarab Desert Resort.

De beide Anantara Resorts zijn ook te boeken in combinatie met een hotel in Abu Dhabi.

Hotelvoorzieningen

In Abu Dhabi kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de Kids Clubs. In de meeste gevallen zijn ook de niet-gemotoriseerde watersporten en de landsporten gratis, alsmede de toegang tot de wellnessfaciliteiten. Gemotoriseerde watersporten en babysitting zijn tegen betaling. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts.

Speciaal aanbevolen

In Abu Dhabi heeft vooral het St. Regis Saadiyat Island Resort ons hart gestolen. Dit spectaculaire resort is onze persoonlijke favoriet vanwege de geweldige ligging aan een lang zandstrand en naast een 18-holes golfbaan. Een modern en trendy resort met schitterende kamers & suites!

Tips

Aantrekkelijke combinatiereizen
Abu Dhabi is uitstekend te combineren met de verlokkelijke stranden van Mauritius, de Seychellen, Sri Lanka en de Malediven. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling of kijk op onze website onder rondreizen.

Autohuur
De strandvakanties in Abu Dhabi bieden wij inclusief privétransfers aan. Wilt u een Flexreis door de Emiraten maken of verschillende accommodaties combineren, dan is het ook mogelijk om een huurauto bij te boeken, in aanvulling op of ter vervanging van deze transfers. Neem hiervoor contact op met onze verkoopafdeling.

Klimaat

Abu Dhabi

 • Klimaat
  Gem. temp. °C
  Watertemp. °C
  Zonuren
  Neerslag dgn.
 • Jan 
  21 
  24 
 • Feb 
  21 
  22 
 • Mrt 
  24 
  23 
 • Apr 
  27 
  26 
 • Mei 
  31 
  27 
  11 
 • Jun 
  33 
  28 
  13 
 • Klimaat
  Gem. temp. °C
  Watertemp. °C
  Zonuren
  Neerslag dgn.
 • Jul 
  35 
  30 
  12 
 • Aug 
  36 
  31 
  12 
 • Sep 
  34 
  28 
  12 
 • Okt 
  30 
  27 
  10 
 • Nov 
  27 
  27 
 • Dec 
  23 
  26 
Taal

Arabisch, maar er wordt overal Engels gesproken.

Valuta

UAE Dirham.

Reisdocumenten

Graag wijzen wij U erop dat u zelf verantwoordelijk bent voor de vereiste reisdocumenten (paspoort / identiteitskaart) voor deze reis. Ook meereizende kinderen dienen een eigen reisdocument te kunnen overleggen.

Silverjet Vakanties draagt geen aansprakelijkheid voor het ontbreken van vereiste reisdocumenten en de evt. daaruit voortvloeiende consequenties.
Voor informatie zie ook: http://visumdienst.com/4/Visum-_en_Landeninformatie/ (NL) of http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/ (BE)


Reist u met kinderen die minderjarig zijn en een andere achternaam dan uzelf hebben, dan raden wij aan onderstaande link te raadplegen zodat u op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland

Elektriciteit

220V

Tijdsverschil In de winter is het in Abu Dhabi 3 uur later, in de zomer 2 uur later.
Vertrekbelasting Geen vertrekbelasting.
Meet & Greet U wordt bij aankomst op de luchthaven verwelkomd door een vertegenwoordiger van onze lokale agent om u te assisteren bij uw privétransfer naar de accommodatie van uw keuze.
Ter plaatse te betalen In Abu Dhabi geldt per 1 juni 2016 een gemeente belasting van 15 Dirhames (ca. EUR 3) per kamer per nacht (onder voorbehoud van wijzigingen). U dient deze belasting ter plaatse in het hotel af te rekenen.
Service ter plaatse Tijdens uw verblijf zal een host van onze lokale vertegenwoordiging u bezoeken. Hij zal u lokale informatie verstrekken en u informeren over uw transfer terug.
Ramadan De Ramadan vindt plaats van circa 27-05-2017 tot 26-06-2017. In deze periode wordt er in en buiten de hotels vrijwel geen alcohol geserveerd. De minibar op uw kamer wordt wel bijgevuld.

Transferinformatie

Van Naar Afstand Tijd
Abu Dhabi Shangri-La Hotel Qaryat Al Beri 35 km. 20 minuten
St. Regis Abu Dhabi 35 km. 20 minuten
The Ritz-Carlton Abu Dhabi 35 km. 20 minuten
St. Regis Saadiyat Island 35 km. 20 minuten
Park Hyatt Abu Dhabi Hotel & Villas 35 km. 20 minuten
Emirates Palace 35 km. 20 minuten
Anantara Qasr al Sarab Desert Resort 195 km. 125 minuten
Anantara Sir Bani Yas Islands Resorts 250 km. 180 minuten
Anantara Sir Bani Yas Islands Resorts - Al Yamm Villas 250 km. 180 minuten
Anantara Sir Bani Yas Islands Resorts - Al Sahel Villas 250 km. 180 minuten
Voor alle hotels geldt: Uw privétransfer wordt uitgevoerd in een BMW-5 of gelijkwaardig (maximaal 2 volwassenen en 1 kind t/m 16 jaar), een Mercedes Viano of gelijkwaardig (maximaal 5 personen) dan wel een minibus (maximaal 8 personen).