Silverjet vakanties
055-357 55 97
IATAANVRSGRCALAMITEITEN

Koningssteden van Marokko

Een bijzonder land, zowel qua cultuur als op het gebied van natuurschoon. Het wonderlijke en fascinerende Marrakech, Fez en Meknès wachten op u om ontdekt te worden.

Rabat  Fez  Volubilis

Dag 1: Amsterdam - Casablanca
U vliegt van Amsterdam naar Casablanca waar u uw huurauto in ontvangst neemt. Vervolgens rijdt u naar Sofitel Casablanca Tour Blanche waar u één nacht verblijft. In de stad zijn onder andere de volgende bezienswaardigheden: Mohammed V Plein, de Notre Dame de Lourdes kathedraal en de Corniche, een promenade welke leidt naar de fabelachtige Hassan II Moskee, gebouwd langs de kust, met indrukwekkende minaret.

Dag 2: Casablanca - Fez (ca. 302 km)
U rijdt vandaag naar de Koningsstad Fez waar u twee nachten verblijft in het 5-sterrenhotel Palais Faraj Suites & Spa of het 4-sterren Superor Palais Medina & Spa. Fez is de stad van de ‘duizend labyrinthen’ waarbij u het gevoel krijgt dat de tijd heeft stilgestaan.

Dag 3: Fez
Een hele dag om Fez te ontdekken. We adviseren een stadstour te maken langs verschillende historische monumenten zoals het Koninklijk Paleis en de joodse buurt Mellah. Verder kunt u Bab Jeloud, de toegangspoort tot Fez-Medina bekijken. Binnen deze medina bevindt zich het mausoleum van Moulay Idriss, de kruiden- en ledermarkt en de groenbetegelde toren Medersa Bouanania met een ruime binnenplaats met marmeren vloer en complex houtsnijwerk met Arabische inscripties en kalligrafie. De tegels en de geometrie van de patronen zijn indrukwekkend.

Dag 4: Fez-Meknès - Rabat (190 km)
Meknès is bekend om zijn 40 km lange stadsmuren waar u de Bab Mansour, de monumentale hoofdpoort, de koninklijke stallen en de joodse wijk kunt bewonderen. Op ruim 30 km van Meknès bevinden zich de ruines van Volubilis, een Romeinse nederzetting die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. In Rabat kunt u de Hassan Toren bezichtigen die op een heuvel staat en uitkijkt over de rivier Bouregrag. De gigantische moskee is beroemd vanwege zijn onvoltooide minaret waar ooievaars nestelen. Vlakbij bevindt zich het mausoleum van Mohammed V, gedecoreerd met glas-in-loodramen, wit marmer en een smeedijzeren entree met een trap die leidt naar een indrukwekkende koepel. U overnacht in het Sofitel Rabat Jardin des Roses.

Dag 5: Rabat - Marrakech (334 km)
U arriveert in Marrakech waar u uw auto inlevert bij het verhuurstation. Op eigen gelegenheid bereikt u het hotel Les Jardins de la Koutoubia vKoningssteden van Marokkooor een verblijf van drie nachten.

Dag 6-7: Marrakech
Deze geheimzinnige stad is vervuld van mystiek en charme. Het is een prachtige combinatie van Zuid-Marokkaanse kleuren en Franse invloeden. Door de geschiedenis heen hebben andere culturen de stad beïnvloed. De Koutoubia Minaret en het Djema El Fna-plein mag u zeker niet missen. Hier is van alles te bewonderen zoals slangenbezweerders, apentrainers en waarzeggers. Binnen de medina ziet u ambachtslieden zoals pottenbakkers en kruideniers aan het werk.

Dag 8: Marrakech - Amsterdam.
U wordt per privétransfer naar de luchthaven van Marrakech gebracht voor uw terugvlucht. U kunt ook uw verblijf in een van onze hotels aan de kust verlengen.


Koningssteden van Marokko: 8-daagse autoreis

Indicatieprijs per persoon feb '19 mrt '19 apr '19 jun '19 aug '19 okt '19
Tweepersoonskamer  € 1.277,- € 1.397,- € 1.421,- € 1.228,- € 1.434,- € 1.381,-

Overnachtinghotels    
Casablanca Sofitel Tour Blanche 5*
Fez Palais Faraj Suites & Spa 5*
Fez Palais Faraj Medina & Spa 4* Superior
Rabat Sofitel Jardin des Roses 5*
Marrakech Les Jardins de la Koutoubia 5*


Wij geven hier slechts indicatieprijzen in bepaalde maanden, maar natuurlijk kan deze reis voor iedere door u gewenste periode worden aangevraagd!


Bij de prijs is inbegrepen:
- Vliegreis naar Casablanca en terug vanaf Marrakech
- Luchthavenbelasting
- Executive lounge op Schiphol.
- Huurauto (type D) vanaf dag 1 tot en met dag 5.
- Privétransfer in Marrakech naar de luchthaven.
- 7 overnachtingen op basis van logies/ontbijt: 1 nacht in Casablanca in Classic Kamer, 2 nachten in Fez in een Junior Suite, 1 nacht in Rabat in Superior Kamer, 3 nachten in Marrakech in Standard Medina.


Deze reis kan helaas niet online geboekt worden.


Neem voor meer informatie, de actuele prijzen, andere kamertypen of prijzenvoor 1, 3 en meer personen contact op met onze verkoopafdeling, tel. 055 357 55 97 of per e-mail via verkoop@silverjet.nl. Wij helpen u graag!.

Terug naar het overzicht

Meknès is bekend om zijn 40 km lange stadsmuren
waar u de Bab Mansour, de monumentale hoofdpoort,
de koninklijke stallen
en de joodse wijk kunt
bewonderen. Op ruim 30 km van Meknès bevinden
zich de ruines van Volubilis, een Romeinse nederzetting
die op de Unesco Wereld-erfgoedlijst staat.
In Rabat kunt u de Hassan
Toren bezichtigen
die op
een heuvel staat en uitkijkt over de rivier Bouregrag.
De gigantische moskee is beroemd vanwege zijn
onvoltooide minaret waar ooievaars nestelen. Vlakbij
bevindt zich het mausoleum van Mohammed V,
gedecoreerd
met glas-in-loodramen, wit marmer
en een smeedijzeren
entree met een trap die leidt
naar een indrukwekkende koepel. U overnacht in het
Sofitel Rabat Jardin des Roses.