Silverjet vakanties
055-357 55 97
IATAANVRSGRCALAMITEITEN

Polar Bear Special

Spitsbergen

9-daagse expeditiecruise met de m/v Plancius
- Van Longyearbyen naar Longyearbyen
- Vertrekdatum 28 augustus 2018

De beste gelegenheid om de koning van de Noordpool te spotten!
Een expeditie naar het noorden van het eiland om de fantastisch mooie landschappen, de duizenden zeevogels en natuurlijk de ster van de show, de ijsbeer, te bewonderen.Papagaaiduikers  Noorderlicht  Ijsbeer

Dag 1-2: Vliegreis van Amsterdam naar Longyearbyen
Transfer naar het hotel. 1 overnachting op basis van logies/ontbijt.
We komen aan in Longyearbyen op Spitsbergen, het grootste eiland van de Svalbard-archipel. Geniet van een wandeling door dit voormalige mijnstadje, waarvan de parochiekerk en het Svalbard museum een bezoekje waard zijn . Hoewel het achterland grimmig lijkt, zijn er meer dan honderd soorten planten opgetekend.

Note: alle routes zijn slechts bedoeld als leidraad. Programma's kunnen variëren afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden op het gebied van ijs, weer en natuur. De expeditieleider aan boord bepaalt de uiteindelijke route. Flexibiliteit is van het grootste belang voor expeditiecruises. Gemiddelde kruissnelheid van de m/v Plancius is 10,5 knopen.

Dag 2: longyearbyen - Isfjorden
Transfer naar de haven en inscheping. In de vroege avond vaart het schip uit  naar Isfjorden, waar u de eerste dwergvinvis van uw reis kunt spotten.

Dag 3: Raudfjorden
Varend naar Raudfjorden, aan de noordkust van West Spitsbergen, komt u in een uitgestrekt fjord die overgaat in gletsjers, en misschien is er zelfs bezoek van baard- en ringelrobben. De kliffen en de kustlijn van dit fjord worden bevolkt door grote zeevogelkolonies, hebben een rijke vegetatie en mogelijk zien we hier ook ijsberen.

Dag 4: Monaco Glacier
Afhankelijk van het weer varen wij de Liefdefjorden binnen met het zicht op de 5 kilometer lange steile Monaco Glacier. De wateren voor deze gletsjer zijn een favoriete voedingsplek voor duizenden drieteenmeeuwen en de ijsbodem is een populair jachtgebied voor ijsberen.
Note: Als door ijsomstandigheden hier vroeg in het seizoen niet gevaren kan worden, kan een alternatieve route langs de westkust van Spitsbergen worden gevolgd.

Spitsbergen rendier  Longyearbyen  Spitsbergen flora

Dag 5: Straat van Hinlopen
De Straat van Hinlopen is de thuisbasis van baard- en ringelrobben en ijsberen. Bij de ingang is er zelfs de mogelijkheid om blauwe vinvissen te spotten. Na het varen tussen de ijsschotsen van Lomfjordshalvøya in de Zodiacs, zien we de de kliffen van Alkefjellet met duizenden kortbekzeekoeten. Aan de oostkant van de straat van Hinlopen kunt u een landing op Nordaustlandet proberen. Hier zijn hoogstwaarschijnlijk rendieren, kleine rietganzen en walrussen te zien. Afhankelijk van de ijsomstandigheden kan een alternatieve westelijke Spitsbergen-route worden gevolgd.

Dag 6: Seven Islands
Het noordelijkste punt van uw reis ligt ten noorden van Nordaustlandet, op de Zeven Eilanden. Hier bereiken wij 80° noord, op slechts 850 km van de geografische Noordpool. Deze regio wordt bewoond door ijsberen, dus kan het schip enkele uren tussen het pakijs parkeren voordat we weer naar het westen varen.

Dag 7: Continentaal plat
Terwijl de route naar het westen wordt vervolgd, kijkt u uit naar ijsberen en ongrijpbare Groenlandse walvissen. Ongeveer 40 zeemijl ten westen van Spitsbergen bevaren wij de rand van het continentaal plat. Hier zwemmen vinvissen tijdens de zomer in gebieden met een opwaartse stroming - waar koud, voedselrijk water omhoog wordt gestuwd van onder de zeeoppervlakte - langs de kust van Spitsbergen. Aan de monding van Kongsfjorden heeft u een goede kans om dwergvinvissen te zien.

Dag 8: Rendieren, vossen en zeevogels
Walrussen trekken soms naar Forlandsundet, onze volgende stop. Als alternatief kunnen wij naar de St. Johns Fjord varen of zuidwaarts naar de monding van Isfjorden en aan land bij Alkhornet. Zeevogels broeden op deze kliffen, poolvossen zoeken onder de kliffen naar gevallen eieren en kuikens, en rendieren grazen de schaarse vegetatie. Later in de avond komt u aan in Longyearbyen.

Dag 9: Longyearbyen
Elk avontuur, hoe groots ook, komt ten einde. U stapt van boord in Longyearbyen voor uw vlucht naar huis,
 

9-daagse expeditiecruise met de m/v Plancius

Indicatieprijs per persoon op basis van 2 personen

Vertrekdatum 28 augustus 2018    
Buitenhut met patrijspoort € 4.945,-    


Bij de prijs is inbegrepen:
- Vliegreis naar en van Longyearbyen.
- Luchthavenbelasting en havengelden.
- Executive Lounge op Schiphol.
- Transfers voor de cruise.
- 1 overnachting in Longyearbyen voor de cruise in een luxe hotel op basis van logies/ontbijt.
- 7 overnachtingen aan boord van de m/v Plancius op basis van volpension in een buitenhut met venster.

Neem voor de actuele prijzen, andere suite-categoriën of vertrekdata, prijzen voor 1, 3 en meer personen of verlenging voor- en/ of na de cruise contact op met onze verkoopafdeling.

De juiste prijzen zijn bekend bij boeking. Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor cruises kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.

Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

Onze verkoopafdeling helpt u graag verder om uw droomcruise met u samen te stellen.

U kunt contact opnemen via tel. 055 357 55 97 of per e-mail via verkoop@silverjet.nl.