Silverjet vakanties
055-357 55 97
IATAANVRSGRCALAMITEITEN

HOLY LAND & ARABIAN GEMS

Athene - Dubai

21-daagse Cruisevakantie met de Seabourn Encore
- Van Athene naar Dubai
- Vertrekdatum 19 oktober 2018

Na de Acropolis vaart u door het Suez-kanaal, de grens tussen Afrika en Azië. Bezoek het Heilig Land, bewonder de in rotsen uitgehouwen stad Petra in Jordanië en in Oman en de emiraten wordt u getrakteerd op magische momenten: Sultan's paleizen, prachtige moskeeën en unieke landschappen beloven enkele onvergetelijke indrukken. Per jeep naar woestijnen, oases en bizarre berglandschappen of in de medina's worden verleid door de geur van wierook.


jeruzalem  Jordanie - Petra  Dubai

Dag 1: Vliegreis van Amsterdam naar Athene
Privétransfer naar hotel; 1 overnachting op basis van logies/ontbijt
Athene is de zuidelijkste hoofdstad van Europa en de toegangspoort tot Griekenland en tot de wereld van de oudheid. De marmeren monumenten van de Akropolis, die majestueus boven de stad uitrijzen, vormen het symbool van het verleden van de stad. Aan de voet van de Acropolis bevindt zich de gezellige wijk Plaka waar u kunt uitrusten op een terrasjes van een van de vele taverna's onder het genot van een drankje of een typisch Griekse lekkernij.

Dag 2: Athene - vertrek 17:00 uur
Privétransfer naar de haven en inscheping.
Piraeus (Athene), Griekenland

Dag 3: Agios Nikolaos, Kreta, Griekenland; 09:00-19:00 uur
Een alleraardigst plaatsje en prachtig gelegen aan de glinsterende Golf van Mirabello. De aantrekkelijke Venetiaanse haven wordt omringd door restaurants, terrasjes en winkels. Het schip legt aan in het centrum en u kunt naar believen dwalen en genieten van de sfeer van deze belangrijkste badplaats van Kreta.

Dag 4: Cruisedag op zee

Dag 5: Haifa (Tel Aviv), Israel; 08:00-23:00 uur
Gelegen op de hellingen van de berg Carmel, langs een van de mooiste baaien is Haifa de belangrijkste haven van Israël. Het dient tevens als een belangrijke toegangspoort tot de bijbelse en historische bezienswaardigheden van dit heilige land. Hoewel de oorsprong van Haifa duister is, verschijnt zijn naam voor het eerst in de 3e eeuw na Christus in de Talmudische literatuur. In de loop der jaren bezetten kruisvaarders, Arabieren, Turken en de Britten de stad. Tegenwoordig bezit deze bruisende stad de grootste industrieën van het land, verschillende belangrijke musea en het gerespecteerde technische instituut van Haifa. Het is ook het wereldcentrum van het Baha'i-geloof, gesymboliseerd door een prachtig heiligdom met gouden koepels.

Dag 6: Ashdod (Jerusalem), Israel; 07:00-15:00 uur
Ashdod, de grootste haven in Israël en de toegangspoort tot Jeruzalem. De 5.000 jaar oude ommuurde stad wordt voor meer dan een derde van de mensen op aarde als heilig beschouwd. Hiervan getuigen talloze plaatsen in de buurt waaronder de Westelijke Muur, en de Heilig Grafkerk, naar verluidt de plaats van Golgotha, die een stuk van het ware kruis bevat. Dwaal langs de promenade langs de zee, of ga pootje baden in de Dode Zee, bekend om zijn geneeskrachtige werking. Bezoek het Bar-Gera Museum om een verzameling kunst te bekijken van kunstenaars die door de nazi's en andere fascistische regeringen werden verbannen of vervolgd. Het Yad Vashem Memorial Museum is opgedragen aan de zes miljoen Joden die tijdens de Holocaust het leven lieten.

Dag 7: Transit Suez Kanaal
Van Port Said (05:00 uur) naar Suez

Dag 8: Cruisedag op zee

Dag 9: Aqaba (Petra), Jordanië; 07:00-18:00 uur
Aqaba is een slaperig vissersdorp met een lang en historisch verleden. In wisselende periodes was de haven een tussenstop op oude karavaanroutes, een garnizoen voor Romeinse troepen en ontmoetingsplaats voor pelgrims op weg naar Mekka. Recente opgravingen hebben een kerk uit de derde eeuw onthuld. In de middeleeuwen was Aqaba een belangrijk deel van Palestina voordat het opging in het Ottomaanse Rijk, een periode waar Lawrence of Arabia voorkwam in de plaatselijke geschiedenis. Tegenwoordig is Aqaba belangrijk als de enige diepwaterhaven van Jordanië en het startpunt voor excursies naar Petra, de belangrijkste historische attractie van het land.

Dag 10-14: Cruisedagen op zee

Dag 15: Salalah, Oman; 07:00-14:00 uur
In het diepe zuiden van Oman strekt zich de provincie Dhofar uit met de hoofdstad Salalah. De stad beleefde zijn bloeiperiode in de middeleeuwen. Er zijn sterke vermoedens dat het paleis van de koningin van Sheba hier gestaan heeft. Door invasies van onder andere de Portugezen, raakte de stad in verval, maar veel van wat er nog rest van een grootst verleden is nu een monument of wordt gerestaureerd. Net buiten de stad liggen de archeologische opgravingen van Samharam. In de omgeving zijn verschillende interessante bezienswaardigheden, waaronder het graf van de profeet Job en de spuitgaten van Mughsayl met zijn torenhoge waterfonteinen. In Taqah staan nog veel goed bewaard gebleven oude huizen met trapvormige kantelen en een kleine burcht. Voor ontspanning vindt u hier een uitgestrekt, parelwit strand.

Dag 16: Cruisedag op zee

Dag 17: Muscat, Oman; 09:00-22:59 uur
Muscat, ook gespeld als Masqat, is de hoofdstad van Oman. Indrukwekkend zijn bezienswaardigheden als het fort Bait Al Falaj, het operahuis, de stadspoort en tal van moskeeën. In Muscat staat ook het koninklijk paleis. In het Hotel Al Bustan Palace drinkt u thee alsof u bij de sultan op bezoek bent. Vanuit Muscat gaan excursies naar de wadi’s: tropische oases in een kurkdroog landschap.

Dag 18: Cruisedag op zee

Dag 19: Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten; 08:00-18:00 uur
Abu Dhabi is de grootste staat van de zeven emiraten. De hoofdstad ligt op een vlak zandeiland en is door twee bruggen met het vasteland verbonden. Minaretten staan er tussen glanzend glazen hoogbouw. De moskee van Sheikh Zayed is de grootste van de VAE. Op het kunstmatige Yas Island is een racecircuit aangelegd voor Formule-I. Er zijn 20 bochten, waarvan er één onder het Yas Viceroy Hotel doorvoert.

Dag 20: Sir Bani Yas Island, Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten; 08:00-17:00 uur
Ten westen van Abu Dhabi-stad ligt voor de kust het Sir Yas Bani Island. Een unieke eiland met poederwitte zandstranden, een mooie natuur en een wildreservaat met meer dan 3.500 verschillende diersoorten w.o. cheeta’s, giraffes en hyena’s. Ideaal om een gamedrive te maken, te snorkelen met zeeschildpadden of duiken in de visrijke wateren van de Arabische Golf.

Dag 21: Dubai, Verenigde Arabische Emiraten; aankomst 07:00 uur
Dubai is een buitengewoon moderne en bruisende stad, op allerlei terreinen een stad van superlatieven en heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een favoriete bestemming van westerlingen. Er zijn prachtige zandstranden, luxe winkelcentra, volop sportmogelijkheden, van ski- en schaats- tot golfbanen, maar toch ook een traditionele soek voor kruiden en goud. Laat het complete tafereel vanaf de 830 meter hoge Burj Khalifa, ’s werelds hoogste wolkenkrabber, tot u doordringen.

Ontscheping en privétransfer naar luchthaven

- EXCLUSIEF JUBILEUM AANBOD - 20 JAAR SILVERJET!

21-daagse Cruisevakantie met de Seabourn Encore

Indicatieprijs op basis van 2 personen

Vertrekdatum 19 oktober 2018    
Suite met balkon (indicatieprijs p.p.) € 5.995,-    


Bij de prijs is inbegrepen:
- Vliegreis van Amsterdam naar Athene en van Dubai naar Amsterdam.
- Luchthavenbelasting, havengelden en fooien.
- Executive Lounge op Schiphol.
- Luxe privétransfers ter plaatse van de luchthaven naar het hotel en van het hotel naar de haven in Athene.
- 1 overnachting in een luxe hotel vooraf aan de cruise in Athene op basis van logies/ontbijt.
- 19 overnachtingen aan boord van de Seabourn Encore op basis van all-inclusive in een suite met balkon.


Neem voor de actuele prijzen, andere suite-categoriën of vertrekdata, prijzen voor 1, 3 en meer personen of verlenging voor- en/ of na de cruise contact op met onze verkoopafdeling.

De juiste prijzen zijn bekend bij boeking. Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor cruises kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.

Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

Onze verkoopafdeling helpt u graag verder om uw droomcruise met u samen te stellen.

U kunt contact opnemen via tel. 055 357 55 97 of per e-mail via verkoop@silverjet.nl.