Silverjet vakanties
055-357 55 97
IATAANVRSGRCALAMITEITEN

GREECE & DALMATIAN DELIGHTS

Athene - Venetie

9-daagse cruisevakantie met de Seabourn Odyssey
- Van Athene naar Venetië
- Vertrekdatum 29 juni, 27 juli en 24 augustus 2018


Een gevarieerde reis over de Adriatische Zee, van de Peloponnesos via het Italiaanse Puglia naar Dalmatië. U bezoekt havensteden in drie verschillende landen met een roerige geschiedenis, waar heersers en avonturiers kwamen en gingen. Kijk uw ogen uit naar de schilderachtige baaien met nog volop ongerept natuurschoon.Monemvasia  Greece Olympia  Venetie

Dag 1: Vliegreis naar Athene

Privétransfer naar een luxe 5* hotel. Bezoek de bekendste bezienswaardigheid van de stad, De Akropolis (Parthenon), een enorm rotsplateau dat 80 meter boven de stad Athene ligt en de heiligdommen herbergt van de Atheners.

Dag 2: Piraeus
Privétransfer naar de haven van Athene in Piraeus, inscheping. Vertrek 17.00 uur

Dag 3: Monemvasia, Peloponnesus, 08.00-17.00 uur
Het Gibraltar van Griekenland wordt Monemvasia wel genoemd: een schiereiland-rots die een perfecte natuurlijke vesting vormt. Aan de voet is een dorpskern met een wirwar van straatjes. Achter de rotsmuur op 300 meter hoogte ligt het oude dorp met op het hoogste punt de kerk van Agia Sofia. Een dam vormt de verbinding met het vasteland.

Dag 4: Katakolon (Olympia), 08.00-18.00 uur
Katakolon vormt de toegangspoort tot verkenning van het achterland: de antieke stad Olympia. In het oude heiligdom van Zeus waren priesters, tempeldienaren en ander noodzakelijk personeel de enige bewoners. Hier wordt de olympische fakkel ontstoken in de aanloop naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen. U ziet er nog de imposante resten van de aan Hera gewijde tempel, van circa 600 v.Chr., met zuilen van verschillende vormen. Toen de ‘heidense spelen in 394 v.Chr. op keizerlijk bevel werden afgeschaft, werden de tempels verwoest
en aan natuurelementen prijsgegeven. Aan het eind van de 19e eeuw kwam de oude stad bij opgravingen aan het licht.

Dag 5: Syvota, Griekenland 08.00-17.00 uur
Syvota ligt in een smaragdgroene baai, omsloten door groene heuvels. Kleine beschutte zandstrandjes en glashelder water hebben een exotische uitstraling, tal van rotseilandjes lijken uitgestrooid voor de kust. Duik in de mythologie en geniet van uw hedendaagse en comfortabele Odyssee.

Dag 6: Brindisi (Lecce), Italë, 08.00-18.00 uur
Brindisi ligt in Puglia, de hak van de Italiaanse laars. Het ligt aan het eindpunt van de Via Appia, de historische weg die in Rome start. Brindisi heeft een prachtig historisch centrum, met imposante kerken, paleizen en sfeervolle straten en stegen. Boek een excursie naar de barokke hoofdstad Lecce. Kenmerk van de streek zijn de trulli-huizen: ronde, kalkstenen huisjes met grijze puntdaken waarop vaak magische symbolen staan afgebeeld.

Dag 7: Dubrovnik, Kroatië, 08.00-18.00 uur
Dubrovnik is de overtreffende trap van monumentale steden aan de Adriatische Zee. Het heeft vooral veel geleden tijdens de Kroatische Onafhankelijkheidsoorlog van 1991-1995 maar is intussen grandioos gerestaureerd. Rode daken van 17e-eeuwse patriciërs huizen en paleizen vormen een uiterst fotogeniek decor. De complete
ommuurde stad is Unesco-Werelderfgoed.

Dag 8: Zadar, 08.00-18.00 uur
Het oude centrum van Zadar laat nog iets zien van de welvaart als hoofdstad van Dalmatië, wat de stad ruim 1000 jaar was. Het ligt op een schiereiland en laat een keur zien aan Romeinse ruïnes en Venetiaanse poorten en paleizen.

Dag 9: Venetië, aankomst 07.00 uur
Transfer naar de luchthaven. Terugreis naar Nederland.


9-daagse cruisevakantie met de Seabourn Odyssey

Indicatieprijs op basis van 2 personen

Vertrekdatum 29 juni 2018 27 juli 2018 24 augustus 2018
Suite met venster (indicatieprijs p.p.) € 4.595,- € 4.475,-  € 3.995,- 


Bij de prijs is inbegrepen:
- Vliegreis van Amsterdam naar Athene en van Venetië naar Amsterdam.
- Luchthavenbelasting, havengelden en fooien aan boord.
- Executive Lounge op Schiphol.
- Luxe privétransfers van luchthaven naar hotel en van hotel naar haven.
- 1 luxe overnachting in Athene voor de cruise in een 5* hotel op basis van logies/ontbijt.
- 7 overnachtingen aan boord van de Seabourn Odyssey op basis van all-inclusive in een suite met venster.


Neem voor de actuele prijzen, andere suite-categoriën of vertrekdata, prijzen voor 1, 3 en meer personen of verlenging voor- en/ of na de cruise contact op met onze verkoopafdeling.

De juiste prijzen zijn bekend bij boeking. Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor cruises kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.

Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

Onze verkoopafdeling helpt u graag verder om uw droomcruise met u samen te stellen.

U kunt contact opnemen via tel. 055 357 55 97 of per e-mail via verkoop@silverjet.nl.