Silverjet vakanties
055-357 55 97
IATAANVRSGRCALAMITEITEN

ALASKA & THE YUKON (Exclusief aanbod bij Silverjet!)

Anchcorage - Vancouver

10-daagse cruisevakantie met de Crystal Symphony
- Van Anchorage naar Vancouver
- Vertrekdatum 9 juni 2018


De hoogste bergen van de Verenigde Staten, met eeuwige sneeuw en enorme gletsjers, vindt u in grote concentratie in Alaska. Veel daarvan zijn louter vanaf zee te bereiken. De kustlijn is grillig; soms passeert u kleine nederzettingen, dan weer eindeloze bossen met vaak ook in juni nog een kroon van verse sneeuw.
Alaska  Hubard Glacier  Inside Passage

Dag 1: Vliegreis naar Anchorage, Alaska (Verenigde Staten).

Privétransfer naar uw hotel.

Dag 2: Na het ontbijt privétransfer naar Whittier, inscheping. Vertrek 19.30 uur
Startpunt voor deze schitterende reis is Whittier. Het ligt aan de westkant van de Prince William Sound, een baai vol grote en kleinere eilanden, die wordt omgeven door de Chugach Mountains.

Dag 3: Cruise langs Hubbard Glacier
Een gletsjer van immense omvang, die als een muur omhoog rijst en een lengte van ruim 100 kilometer heeft. Als het zonlicht er op schijnt, schittert het ijs en laat een breed palet blauw in het samengeperste ijs zien. Ter plaatse worden ijsschotsen gevormd door afbrokkelend ijs, een proces dat soms met donderend geraas gepaard gaat. Houd uw verrekijker in de aanslag voor spuitende en spelende walvissen en vissende beren. Als wolken het zicht niet belemmeren, ziet u ook de enorme Mount Hubbard (4557 m).

Dag 4: Sitka, VS. 08.00-17.00 uur
Ruimschoots voor de Russen er in 1799 kwamen, leefden hier de Tlingit; in 1867 viel Sitka in Amerikaanse handen. Mede door de geïsoleerde ligging heeft de plaats nog sporen van een divers cultureel verleden.

Dag 5: Juneau, VS. 08.00-22.00 uur
Juneau is de hoofdstad van Alaska en alleen per boot of vliegtuig bereikbaar. Joe Juneau boorde hier tijdens de gold rush een vette goudader aan. Het verleden en het heden gaan in elkaar over. Maar de grote attractie ligt buiten de plaats: de Menden-hall Glacier, een ijspad van bijna 20 kilometer lengte die goed toegankelijk is en uiterst fotogeniek.

Dag 6: Skagway, VS. 08.00-16.00 uur
Als toegangspoort tot de goudaders in het achterland steeg het inwonertal in de illustere laatste jaren van de 19e eeuw van 2 naar 10.000! Inmiddels is daar nog een tiende van over en van de tachtig saloons is er nog een handvol. U kunt er ook met zeef en pan op zoek naar korreltjes goud.

Dag 7: Ketchikan, VS. 13.00-20.30 uur
In Ketchikan maakt u kennis met de cultuur van de oorspronkelijke bewoners. Aan de kust waren hun totempalen befaamde devotie-monumenten. Een hoofdrol in de religie had de adelaar. De naam Ketchikan betekent: de donderende vleugels van een adelaar. Watervliegtuigen brengen post en boodschappen rond en zetten vissers op de beste visstekken af. De zalmenvangst trekt hengelaars maar ook zwarte beren van heinde en verre. Let ook op zeehonden die zonnebaden op de rotsen en zeearenden die eveneens graag een visje meepikken.

Dag 8: Cruisedag door de Inside Passage
Fjorden en eilanden zorgen dat er steeds een ander panorama verschijnt. Mogelijk ziet u op het land zwarte beren, damherten of edelherten. Er leeft een populatie van vermoedelijk zo’n 500 bultruggen in de Inside Passage. Ter hoogte van Vancouver Island komen orkafamilies voor.

Dag 9: Vancouver, British Columbia (Canada). Aankomst 08.00 uur
Eindhalte van de cruise is de plek die in de 18e eeuw in kaart werd gebracht door George Vancouver – zijn voorouders kwamen uit Coevorden. Vliegreis naar Nederland.

Dag 10: Aankomst Amsterdam


10-daagse cruisevakantie met de Crystal Symphony

Indicatieprijs per persoon op basis van 2 personen

Vertrekdatum 9 juni 2018    
Buitenhut met venster (belemmerd uitzicht) € 2.795,-    


Bij de prijs is inbegrepen:
-  Vliegreis van Amsterdam naar Anchorage en terug van Vancouver naar Amsterdam.
- Luchthavenbelasting, havengelden en fooien aan boord.
- Executive Lounge op Schiphol.
- Luxe privétransfers ter plaatse van de luchthaven naar het hotel en van het hotel naar de haven in Whittier.
- 1 overnachting in luxe hotel voor de cruise in Anchorage op basis van logies/ontbijt.
- 7 overnachtingen aan boord van de Crystal Symphony op basis van all-inclusive in een buitenhut met belemmerd uitzicht.

Neem voor de actuele prijzen, andere suite-categoriën of vertrekdata, prijzen voor 1, 3 en meer personen of verlenging voor- en/ of na de cruise contact op met onze verkoopafdeling.

De juiste prijzen zijn bekend bij boeking. Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor cruises kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.

Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

Onze cruise consultants helpen u graag verder om uw droomcruise met u samen te stellen.

U kunt contact opnemen via tel. 055 357 55 97 of per e-mail via verkoop@silverjet.nl.