Silverjet vakanties
055-357 55 97
IATAANVRSGRCALAMITEITEN

Ultimate Antarctica & Patagonia

San Antonio - Buenos Aires

26-daagse cruisevakantie met de Seabourn Quest
- Van San Antonio (Chili) naar Buenos Aires (Argentinië)
- Vertrekdatum: 26 november 2018

Geniet van speciale ontmoetingen in een eindeloze ijswereld. Op de South Shetland Eilanden en het Antarctische schiereiland staan kolonies gentoo pinguïns u op te wachten. Keer op keer wordt u verrast door spectaculaire panorama's en verrassende natuurwaarnemingen. Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de expeditie is als de deels met ijs bedekte piek van Zuid-Georgië uit het water oprijst. Aan het einde van de reis is Stanley, de kleine hoofdstad van de Falkland-Eilanden met zijn Britse charme.

Gentoo Penguins  Beagle Channel  Chili Gray Glacier

Dag 1-3: Vliegreis naar Santiago de Chili, Chili
Aankomst volgende dag. Privétransfer naar uw hotel. 2 overnachtingen in Santiago de Chili op basis van logies/ontbijt.

Dag 4: San Antonio (Santiago), Chili
Privétransfer naar de haven. Inscheping en vertrek en 17.00 uur

Dag 5: Cruisedag op zee

Dag 6: Reloncavi Sound en Puerto Montt, Chili; 10.00-20.00 uur
Een schilderachtige toch door de Reloncaví Sound een merengebied ten zuiden van Puerto Montt.
Het merengebied van zuidelijk Chili is in alle opzichten een totaal andere wereld dan de woestijnen in het noorden. Het Lake District is gezegend met een spectaculair landschap, waaronder de prachtige besneeuwde vulkanische kegels. Puerto Montt fungeert als de belangrijkste haven in deze regio en is de toegangspoort voor cruises zuidwaarts richting de fjorden van Chili.

Dag 7: Castro, Isla Chiloe, Chili; 07.00-15.00 uur
Het bos en de zee zijn de bron van levensonderhoud in deze rustieke buitenpost. Wij verlaten dit gebied via de Golf van Corcovado die isla Chiloé van het vasteland van Chili scheidt. De meeste eilanden van de Chiloé-archipel bevinden zich in de baai. Het gebied ligt naast het Chiloé National Park waar zich een grote populatie blauwvinvissen ophoudt.

Dag 8: Chileense Fjorden
Een fantastische tocht langs een grillig kustlijn van Chili met diepe fjorden en baaien. Het ongerepte natuurgebied Torres del Paine, wat het beste vanuit zee te verkennen is. De prachtige, soms zeer steile kliffen worden bevolkt door zeeleeuwen en pinguïns. Ook worden hier regelmatig walvissen, dolfijnen en orka's gespot. Een unieke ervaring!

Dag 9: El Brujo Glacier en Sarmiento Kanaal
Indrukwekkende en schitterende is El Brujo gletsjer met een enorme ijsmuur, waarvan grote brokken ijs in het water vallen. Een fascinerend gezicht. Langs de steile hellingen wordt het ca. 130 km lange Sarmiento-kanaal doorvaren. Kleine vuurtorens begeleiden de schepen door het kanaal.

Dag 10: Strait of Magellan - Punta Arenas, Chili; 06.00-18.00 uur
Houd uw camera paraat! De Straat van Magellan wordt naast de kolonies van Magelhaense pinguïns, ook bezocht door scholen dolfijnen, zeeolifanten, zeeleeuwen en pelsrobben. Ga op zoek naar de Antarctische reuzen stormvogels en misschien vangt u zelfs een glimp op van de Andes condors. Deze bevaarbare zeeweg scheidt het vasteland van Tierra del Fuego en andere eilanden ten zuiden van het continent. De belangrijkste haven van de zeestraat is Punta Arenas.

Dag 11: Beagle Channel - Ushuaia, Argentinië; 15.00-21.00 uur
Ushuaia is de meest zuidelijk gelegen stad van de wereld aan de Beagle Channel en is het uitgangspunt voor reizen naar Antarctica en Terra del Fuego (Vuurland). Eind 1800 is de plaats ontstaan als gevangenis voor Argentijnen. Door de ligging en het ruige landschap was ontsnappen nauwelijks mogelijk. Nu is de stad ‘het einde van de wereld’. Het adembenemende landschap van het Terra del Fuego National Park is bereikbaar per stoomtrein en absoluut een bezoek waard. Het oude centrum van Ushuaia kent één hoofdstraat met diverse winkels en musea. In de oude gevangenis is nu het maritiem museum gevestigd

Dag 12-13: Cruisedagen op zee
Gedurende twee dagen vaart u door de Drake Passage naar de Zuid-Shetland eilanden en het Antarctische schiereiland. Onderweg ziet u veel soorten zeevogels waaronder albatrossen en stormvogels

Dag 14-19: Antarctic Experience
Aangekomen bij de Zuid-Shetland eilanden ziet u in de verte de eerste ijsbergen. Als het weer het toelaat gaan we van boord bij Half Moon Island, waar zich een grote kolonie kinbandpinguïns bevindt en heeft u zicht op het naburige Livingstone Island met zijn zeeolifanten en Weddell zeehonden. Daarna nadert nu het vasteland van Antarctica. In Paradise Bay drijven ijsbergen zo hoog als huizen rond. In dit gebied is er een goede kans op ontmoetingen met bultrug walvissen en dwergvinvissen. Uw schip vaart door het smalle Lemaire kanaal met aan weerszijden bergen die zeker 1000 meter hoog zijn.

Dag 20: Cruisedag op zee

Dag 21: Stanley/Falkland Is/Islas Malvinas; 07.00-16.00 uur
De Falkland eilanden (Malvinas), een archipel van meer dan 700 eilanden is een waar vogelparadijs met meer dan 60 verschillende soorten vogels waaronder koningpinguïns, Magelhaenpinguïns, ezelspinguïns en rotspinguïns. Tijdens wandelingen langs de kust geeft de expeditiestaf u fascinerende informatie over flora en fauna. U bezoekt de kleine hoofdstad Stanley met zijn huizen en tuinen in Victoriaanse stijl.

Dag 22-23: Cruisedagen op zee

Dag 24: Montevideo, Uruguay; 12.00 - 20.00 uur
Verscholen tussen Brazilië en Argentinië, is Uruguay het op een na kleinste land van Zuid-Amerika. De hoofdstad Montevideo aan de monding van de Rio de la Plata, heeft niettemin zijn eigen identiteit en tradities behouden.

Dag 25: Buenos Aires, Argentinië
Aankomst 07.00 uur. Ontscheping en privétransfer naar de luchthaven.

Dag 26: aankomst Amsterdam


- EXCLUSIEF JUBILEUM AANBOD - 20 JAAR SILVERJET!

26-daagse cruisevakantie met de Seabourn Quest

Vertrekdatum 26 november 2018    
Suite met balkon (indicatieprijs p.p.) € 11.795,-    

Bij de prijs is inbegrepen:
- Vliegreis van Amsterdam naar Santiago de Chili en van Buenos Aires naar Amsterdam.
- Luchthavenbelasting, havengelden en fooien aan boord.
- Executive Lounge op Schiphol.
- Luxe privétransfers ter plaatse van de luchthaven naar het hotel en van hotel naar haven van San Antonio de Chili
- 2 luxe hotelovernachtingen in Santiago de Chili op basis van logies/ontbijt.
- 21 overnachtingen aan boord van de Seabourn Questop basis van all inclusive in een suite met balkon.

Neem voor de actuele prijzen, andere suite-categoriën of vertrekdata, prijzen voor 1, 3 en meer personen of verlenging voor- en/ of na de cruise contact op met onze verkoopafdeling.

De juiste prijzen zijn bekend bij boeking. Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor cruises kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.

Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

Onze verkoopafdeling helpt u graag verder om uw droomcruise met u samen te stellen.

U kunt contact opnemen via tel. 055 357 55 97 of per e-mail via verkoop@silverjet.nl.