Ultimate Alaska & Inside Passage

Ultimate Alaska & Inside Passage Vancouver - Juneau - Vancouver

15-daagse cruisevakantie met de Seabourn Sojourn
- Van Vancouver via Juneau naar Vancouver
- Vertrekdatum 1 juli 2019

Vancouver is uw start- en eindbasis. Zo profiteert u ten volle van de Inside Passage, de fjordenkust bezaaid met eilandjes. Hopelijk laten bultruggen en orka’s zich zien. De zalmrijke wateren hebben ook grote aantrekkingskracht op beren. Fjorden en eilanden bieden steeds een ander panorama.


Alaska  Alaska  Eagles

Dag 1: Vliegreis naar Vancouver, Canada

Privétransfer naar uw hotel. 1 overnachting op basis van logies/ontbijt
Vancouver is een prachtige combinatie van stedelijke verfijning en avontuurlijke wildernis voor de deur. De bergen en het zeeaanzicht maken de stad tot een startpunt voor bergwandelingen, skiën, kajakken, fietsen en zeilen - en nog veel meer - terwijl de keuken en kunst evenzeer divers zijn, wat de samenstelling van het etnische (overwegend Aziatische) mozaïek van Vancouver weerspiegelt. Vancouver wordt gekenmerkt als een van 's werelds meest leefbare steden met een fantastisch achterland en een relaxte West Coast-sfeer.

Dag 2: Vancouver, B.C., Canada
Privétransfer naar de haven van Vancouver en inscheping. Vertrek: 17:00 uur.

Dag 3: Cruising the Queen Charlotte Sound

Dag 4: Rudyerd Bay (Misty Fjords), Alaska, Verenigde Staten, 08:00-18:00 uur
De Misty Fjords bekend als 'The Mistys', is een groot gebied van spectaculaire wildernis gelegen aan de Inside Passage van Zuidoost-Alaska. Deze wordt gevormd door talloze fjorden, ontstaan in de door stromend ijs uitgeslepen granietrotsen. Ontelbare zilverachtige watervallen storten van grote hoogte omlaag. De hellingen zijn dicht bedekt door wouden en heeft een rijke populatie wilde dieren, waaronder grizzly- en zwarte beren, berggeiten en herten. Varend door het Behm-kanaal bereiken we de schilderachtige Rudyerd-baai, van waaruit optionele begeleide Zodiac-excursies worden vanaf het schip worden georganiseerd, om het landschap en de dieren van dichtbij te kunnen bewonderen.

Dag 5: Wrangell, Alaska, Verenigde Staten, 07:00-17:00 uur
Aan de monding van de rivier de Stikine was het duizenden jaren geleden een belangrijke plaats voor de Tlingit-stam vanwege de handel met het binnenland. De Stikine-rivier was de eerste route van goudzoekers naar de goudvelden van Klondike en Wrangell was het startpunt voor groepen mijnwerkers onderweg naar het noorden. De hele geschiedenis van de stad is prachtig gepresenteerd in het kleine maar indrukwekkende Wrangell Museum. Onvergetelijk zijn de ontmoetingen met zwarte en bruine beren in het nabijgelegen Anan Bear and Wildlife Observatory. Vergeet niet de prehistorische kunstwerken en de kleurrijke reproducties van culturele iconen van Tlingit te bewonderen.

Dag 6: Sitka, Alaska, Verenigde Staten, 08:00-17:00 uur
Op het Baranof island met een decor van bossen leefden ruimschoots voor de Russen hier kwamen, de Tlingit-indianen; in 1867 viel Sitka in Amerikaanse handen. Mede door de geïsoleerde ligging heeft de plaats nog sporen van een divers cultureel verleden.

Dag 7: Inian Islands, Alaska, Verenigde Staten, 04:30-10:30 uur
De Inian-eilanden bestaan uit een half dozijn kleine, rotsachtige eilanden gelegen aan de Stille Oceaan en aan het einde van de Icy Strait tussen Chichagof Island en het Glacier Bay National Park. De eilanden worden gekenmerkt door hun ruige, rotsachtige kusten en de typische, door de wind gevormde bossen die zich eraan vastklampen. Het voedselrijke water zorgt voor een overvloedige dichtheid van zeeleven, waaronder walvissen, zeehonden en zeeleeuwen, otters en zeevogels. De eilanden ondersteunen ook populaties van bruine beren, Sitka herten met zwarte staart, landotters, nertsen, eekhoorns en landvogels. De vloot met Zodiacs en zeekajaks kunnen dit gebied doorvaren en worden geleid door een experts.

Icy Strait Point, Alaska, Verenigde Staten, 14:00-20:00 uur

Icy Strait Point is een unieke gemeenschap op het eiland Chichagof bij de ingang van het Glacier Bay National Park. Het is gecreëerd en in het bezit van een corporatie van meer dan 1300 Indianen van verschillende lokale Tlingit-stammen, met als doel bezoekers een leerzame ervaring te bieden over de inheemse culturen van Alaska en de geschiedenis van de regio.

Dag 8: Juneau, Alaska, Verenigde Staten, 07:00-23:00 uur
Juneau is de hoofdstad van Alaska en alleen per boot of vliegtuig bereikbaar. Joe Juneau boorde hier tijdens de gold rush een grote goudader aan. Het verleden en het heden hier gaan in elkaar over. Maar de grote attractie ligt buiten de plaats: de Mendenhall Glacier, een ijspad van bijna 20 kilometer lengte die goed toegankelijk is en uiterst fotogeniek.

Dag 9: Scenic cruising Tracy Arm or Endicott Arm, 07:00-17:00 uur
Tracy Arm is een fjord met aan het eind een tweelinggletsjer: de Sawyer Glacier die uit een noord- en zuidtak bestaat.

Dag 10: Ketchikan, Alaska, Verenigde Staten, 12:00-22:00 uur
Na het doorkruisen van de Decision Passage en Snow Pass leggen we aan in Ketchikan.
Hier maakt u kennis met de cultuur van de oorspronkelijke bewoners. Aan de kust waren hun totempalen befaamde devotie-monumenten. Een hoofdrol in de religie had de adelaar. De naam Ketchikan betekent: de donderende vleugels van een adelaar. Watervliegtuigen brengen post en boodschappen rond en zetten vissers op de beste visstekken af. De zalmenvangst trekt hengelaars van heinde en verre aan, maar ook zwarte beren. Geniet ook van de zeehonden die zonnebaden op de rotsen en zeearenden die eveneens graag een visje meepikken.

Dag 11: Prince Rupert, British Columbia, Canada, 08:00-18:00 uur
In het centrum ziet u nog panden uit het pioniersverleden. Vooral heilbotvisserij en de spoorlijn brachten welvaart. Maar bovenal is het een plaats aan de rand van de wildernis, waar mensen veruit in de minderheid zijn in vergelijking met de dieren. Vervolgens gaat het door Grenville Channel en Princess Royal Channel, de meest schilderachtige kanalen in de Inside Passage met steile begroeide wanden. U kijkt uw ogen uit.

Dag 12: Klemtu, Britis-Columbia, Canada; 08:00-17:00 uur
Op Swindle Island in de fjorden van de kust van Brits Columbia ligt Klemtu, een stadje met minder dan 500 mensen die behoren tot de inheemse Kitasoo groep. De stad ligt naast het Great Bear Rainforest, een beschermd gebied voor de bescherming van de inheemse grizzly-, zwarte- en Kermode-beren. De Kermode-beren, ook wel Berenbeertjes genoemd, zijn een inheems berenras dat van seizoen tot seizoen verandert van wit naar lichtgoud of bruin van kleur en al lang als heilig voor de Kitasoos wordt beschouwd. De fotogenieke reis gaat verder langs Bella Bella, de thuisbasis van de Heiltsuk First Nation Indianen. Zoals veel kleine gemeenschappen aan de kust, heeft Bella Bella een wisselvallig en geïsoleerd bestaan gehad.

Dag 13: Alert Bay, British Columbia, Canada; 06:00-16:00 uur
De kleine Namgis gemeenschap in Alert Bay op Cormorant Island verwelkomt zijn bezoekers met een zeldzame kijk in de inheemse culturen in de regio. Afgezien van de stad, bestaat de rest van het eiland uit twee Indianen reservaten. Totempalen kunnen worden bekeken vanaf de weg op de begraafplaatsen en de stad heeft de hoogste totem ter wereld. Aansluitend gaat de tocht door de Johnstone Strait en de Seymour Narrows op weg naar Vancouver

Dag 14: Vancouver, B.C., Canada
Onder de sierlijke Lion's Gate Bridge door varen wij de schilderachtige haven met sneeuwbedekte bergen binnen.
Aankomst 07:00 uur. Ontscheping en privétransfer naar de luchthaven.

Dag 15: Aankomst Amsterdam

15-daagse cruisevakantie met de Seabourn Sojourn

Indicatieprijs per persoon op basis van 2 personen

Vertrekdatum 1 juli 2019    
Suite met venster € 7.995,-    


Bij de prijs is inbegrepen:
- Vliegreis naar en van Vancouver.
- Luchthavenbelasting, fooien en havengelden.
- Executive Lounge op Schiphol.
- Luxe privétransfers voor de cruise.
- 1 overnachting in Vancouver voor de cruise in een luxe hotel op basis van logies/ontbijt.
- 12 overnachtingen aan boord van de Seabourn Sojourn op basis van all-inclusive in een suite met venster.


Neem voor de actuele prijzen, andere suite-categoriën of vertrekdata, prijzen voor 1, 3 en meer personen of verlenging voor- en/ of na de cruise contact op met onze luxury travel consultants.

De juiste prijzen zijn bekend bij boeking. Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor cruises kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.

Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

Onze luxury travel consultants helpt u graag verder om uw droomcruise met u samen te stellen.

U kunt contact opnemen via tel. 055 357 55 97 of per e-mail via verkoop@silverjet.nl.