Wonderen van klassiek Hellas


Ontdek de wonderen van klassiek Hellas op de Peloponnesos. Opgravingen van het paleiscomplex van Mycene, het indrukwekkende amfitheater van Epidaurus en natuurlijk het antieke Olympia. Maar ook het mondaine eiland Spetses, het Venetiaanse Nafplion en het ‘Gibraltar van Griekenland’: Monemvasia. Het brede zandstrand van Costa Navarino is een prima afsluiting van deze autoreis.

Wonderen van klassiek Hellas 3  Wonderen van klassiek Hellas 2  Wonderen van klassiek Hellas 1

Dag 1: Amsterdam - Athene
U vliegt per KLM naar Athene waar u in de loop van de middag zult aankomen. Na aankomst volgt uw privétransfer naar het hotel Pallas Athena in het centrum van de stad. Hier zult u 2 nachten verblijven.

Dag 2: Athene
Vandaag heeft u de tijd om de historische hoogtepunten van de Griekse hoofdstad te bezoeken. De Akropolis met het Parthenon, gewijd aan de godin Athene is uiteraard een must, net als het Akropolis museum waar alle archeologische vondsten bewaard worden. Een wandeling door de oude volksbuurt Plaka mag zeker niet ontbreken.

Dag 3: Athene - Spetses (ca. 185 km)
U haalt uw auto op bij het verhuurstation en rijdt richting de Peloponnesos. U passeert het imposante Korinthekanaal. Daarna begint het ruige bergland met prachtige vergezichten over de Ionische zee en passeert u het heiligdom van Epidaurus met een fraai gerestaureerd amfitheater. In het plaatsje Kosta laat u de auto staan en neemt u een watertaxi waarmee u het eiland Spetses in 5 minuten bereikt. Het eiland Spetses is autovrij. U komt aan bij Poseidonion Grand Hotel waar u 2 nachten zult verblijven.

Dag 4: Spetses
Spetses is een eiland met veel historie. De herkenbare statige herenhuizen zijn een lust voor het oog en zijn tegenwoordig de tweede woning van gefortuneerde Grieken. In de omgeving van de haven staan nog grote kanonnen die Spetses ooit moesten verdedigen tegen de Turkse bezetter. Spetses-stad is uitstekend te voet of per paard en wagen te bezichtigen. Per watertaxi kunt u naar een van de verborgen stranden in het zuiden van het eiland gaan.

Dag 5: Spetses - Nafplion (ca. 80 km)
Met de watertaxi gaat u terug naar Kosta. Vanuit hier rijdt u door het bergland richting de havenstad Nafplion die bekend staat om zijn marmeren pleinen en Venitiaanse huizen met rode daken. In het centrum hangt een gezellige, gemoedelijke  feer. De restanten van de oude beschaving zijn hier goed zichtbaar. Boven de stad torent het Palamidifort uit de 18e eeuw. Het fort is in 857 treden te bereiken. Maar u kunt het fort ook met de auto bereiken. Aan het einde van de dag komt u aan bij Nafplia Palace. Ook hier zult u 2 nachten verblijven.

Dag 6: Nafplion
Vandaag kunt u het ommuurde paleiscomplex van Mycene bezoeken. Archeologen hebben hier negen Tholosgraven ontdekt en opgegraven. Het was in de oudheid een belangrijke stad maar ook een politiek en cultureel centrum. Het complex heeft een indrukwekkende koningsburcht, ook wel de ‘akropolis’ van Mycene genoemd. De burcht is omringd door een 900 meter lange en ongeveer 6 meter dikke steenblokken muur.

Dag 7: Nafplion - Monemvasia (ca. 205 km)
U vervolgt uw route en passeert het antieke Sparta en is zeker het bezoeken waard. Sparta ontstond in de 10e eeuw voor Christus toen vier Dorische dorpen besloten zich samen te voegen. Sparta werd de grote vijand van Athene. Sinds 1834 bestaat het moderne Sparta waar Beierse architecten brede straten met sinaasappelbomen en rozenstruiken aanlegden. Breng vervolgens ook een bezoekje aan het Byzantijnse Mystras. Een bijzondere, verlaten stad op 5 km noordwesten van Sparta. De stad ligt tegen een helling van een steile berg. U vervolgt uw reis en na een mooie rit komt u aan bij het Kinsterna Hotel Monemvasia. Hier verblijft u 2 dagen.

Dag 8: Monemvasia
Monemvasia is gelegen op een rotsachtige eiland voor de kust van het dorpje Gefira. Vanuit Gefira is het echter niet te zien. Monemvasia ligt verscholen achter een hoge rots. Men noemt het ook wel het “Gibraltar” van Griekenland. De versterkte stad was eeuwenlang een autonome stadstaat die profiteerde van zijn strategische ligging. Vandaag de dag kunt u er wandelen tussen de fraai gerestaureerde huizen en kerkjes.

Dag 9: Monemvasia - Costa Navarino (ca. 230 km)Autoreis Peloponnesos
Via het pittoreske havenplaatsje Githio en het Mani-schiereiland met haar beroemde torens bereikt u het relatief vlakke Messinië. Costa Navarino staat bekend om zijn duinen en brede zandstrand. Vandaag overnacht u in The Westin Resort Costa Navarino.

Dag 10-11: Costa Navarino
Het antieke Olympia ligt op ca. 110 km van Costa Navarino. Het is zeer de moeite waard om tijdens uw verblijf deze bakermat van de Olympische Spelen te bezoeken. Sinds het begin van de Griekse tijdrekening in 776 voor Christus werden elke vier jaar in de zomer de Olympische Spelen gehouden, Daarnaast vindt men in Olympia ook de ruïnes van de Zeustempel en de resten van de tempel die aan de godin Hera is gewijd.

Dag 12: Costa Navarino - Athene (ca. 315 km)
Op de laatste dag rijdt u over de snelweg naar de luchthaven van Athene. Hier levert u de huurauto in en vliegt u terug naar Amsterdam.

Wilt u uw verblijf verlengen? Dan raden wij u aan om aan de kust helemaal tot rust te komen en een verlenging te boeken in het prachtige Cape Sounio.


Wonderen van klassiek Hellas: 12-daagse autoreis

Indicatieprijd per persoon  mei jun aug sep
Tweepersoonkamer  € 1.897,- € 2.038,- € 2.391,- € 1.779,-

Overnachtinghotels    
Athene Pallas Athena 5*
Spetses Poseidonion Grand Hotel 5*
Nafplion Nafplia Palace 4*
Monemvasia Kinsterna Hotel Monemvasia 4*Deluxe
Costa Navarino The Westin Resort Costa Navarino 5*

Wij geven hier slechts indicatieprijzen in bepaalde maanden, maar natuurlijk kan deze reis voor iedere door u gewenste periode worden aangevraagd!

Bij de prijs is inbegrepen:
- Vliegreis naar en van Athene en luchthavenbelasting.
- Executive Lounge op Schiphol.
- Privétransfer in Athene naar het hotel.
- Huurauto (middenklasse) vanaf dag 3 tot en met dag 12.
- 11 overnachtingen op basis van logies/ontbijt: 2 nachten in Athene in een Superior Kamer, 2 nachten in Spetses in een Deluxe Kamer tuinzicht, 2 nachten in Nafplion in een Deluxe Bungalow Kamer, 2 nachten in Monemvasia in een Double Room en 3 nachten in The Westin in een Deluxe Kamer Tuinzicht.

Neem voor de actuele prijzen, andere kamertypen, vertrekdata of prijzen voor 1, 3 of meer personen, contact op met onze luxury travel consultants.
Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor het landarrangement kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.
Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

U kunt contact opnemen via tel. 055 357 55 97 of per e-mail via verkoop@silverjet.nl.

Terug naar het overzicht.