Silverjet-tips Aruba

Aruba biedt voor ieder wat wils! Prachtige stranden waar u heerlijk kunt ontspannen, maar ook genoeg mogelijkheden om lekker actief te zijn. Tel daar ook nog eens een aantal uitstekende restaurants bij op en u heeft beslist een topvakantie. 

Lees onze tips over de bezienswaardigheden van Aruba en ontdek wat Aruba 'one happy island' maakt!

De mooiste stranden van Aruba

Palm Beach  Eagle Beach  Druif Beach

1.    Palm Beach

Palm Beach, aan de westkant van het eiland, behoort tot de mooiste en bekendste stranden van Aruba. Hier vindt u het paradijselijke droombeeld van een blauwe zee en wit poederzand. Een gezellige boulevard met winkeltjes en horeca langs het strand verbindt de verschillende resorts met elkaar. Door de aflandige wind is de zee hier heel rustig en veilig. Silverjet biedt hier het gastvrije Hilton Aruba Caribbean Resort aan.

2.    Eagle Beach

Eagle Beach behoort tot de mooiste stranden van het Caribische gebied. De zee is hier ideaal om te zwemmen of voor het beoefenen van watersporten. Op enkele plaatsen komen zelfs schildpadden aan land om hun eieren te leggen, waarna deze plekken worden afgeschermd. Aan dit strand bevindt zich het romantische Bucuti Beach Resort, een resort exclusief voor koppels.

3.    Andere Arubaanse stranden

Ten zuiden van Oranjestad ligt een van de mooiste stranden van Aruba, Druif Beach. Het fijne witte zand, de rust en het kalme water maken deze plek tot een geliefd strand. Kitesurfers kunnen hun hart ophalen op Boca Grande in het noordoosten. Prachtig wit zand in combinatie met zeer helderblauw zeewater vindt u bij Baby Beach in het zuidoosten.


Bezienswaardigheden Aruba

Fort Zoutman  Alto Vista Kapel  California Lighthouse

1.    Fort Zoutman

De militaire vesting Fort Zoutman staat ook wel bekend om zijn toren in de kleuren blauw, rood en wit. Het is het eerste stenen gebouw en daardoor dus ook het oudste gebouw van het eiland. Sinds 1983 is hier het Historisch Museum van Aruba te vinden, een van de mooiste gebouwen in Oranjestad.

2.    Alto Vista Kapel

Aan de noordkust van Aruba staat op eenzame hoogte een kleurrijke kapel, de Alto Vista Kapel. De afgelegen ligging en serene rust die hier heerst, doet vermoeden dat de kapel niets meer is dan een toeristische trekpleister. In werkelijkheid worden er wekelijks diensten gehouden waardoor de kapel een levendig karakter heeft. Het is dus zeker aan te raden om een dienst bij te wonen!

3.    California Lighthouse

In het noordwesten van Aruba staat een vuurtoren die u vanaf grote afstand al ziet liggen. De California Vuurtoren  is niet alleen een bekend historisch monument, hij biedt ook nog eens een adembenemend uitzicht. De toren is gelegen op het Hudishibana plateau waardoor men hier een prachtig panorama heeft met aan de linkerzijde de ruwe noordkust van Aruba en aan de rechterzijde de prachtige stranden van Palm Beach.
 

Flora & Fauna

Divi-divi boom  Atlantis Submarine  Schildpad

1.    Divi-divi boom

De bekendste boom op Aruba is de Watapana, ook wel bekend als de divi-divi boom. De boom komt op meerdere Caribische eilanden voor, maar de beroemdste en meest gefotografeerde divi-divi boom staat bij Eagle Beach op Aruba. De boom dankt zijn vorm aan de wind, waardoor deze is vergroeid naar het zuidwesten.

2.    Onderwaterwereld

Aruba staat op het gebied van duiksport vaak in de schaduw van buureiland Bonaire. Toch zijn er rondom het eiland enkele supermooie duikplekken te vinden, zeker bij de verschillende scheepswrakken. Mocht u zelf niet willen duiken maar wel de Arubaanse onderwaterwereld en haar scheepswrakken willen ontdekken, dan kunt u altijd nog een tocht maken met de Atlantis Submarine.

3.    Geboorte lederschildpad

Op de stranden van Aruba zijn gedurende het hele jaar afgezette plekken te vinden waar zich de nesten van de lederschildpadden bevinden. Wie weet heeft u geluk en ziet u een nest schildpadjes uitkomen. 

Culinair

Bucuti  Senses  Papiamento

1.    Senses Fine Dining - Bucuti Tara Beach Resort

Met stip bovenaan staat Senes gelegen in het Bucuti Beach Resort. Vooral het 5-gangen verrassingsmenu is hier een aanrader. De setting is uniek want u zit met 14 gasten aan de ovale bar terwijl de chef het menu voor uw neus bereidt.

2.    Barefoot, elegant dining in flipflops

Dineren met uw blote voeten in zand… Het klinkt misschien wat raar, maar dat is waar het bij Barefoot om draait. Dit restaurant bevindt zich op een privéstrand, hetgeen een unieke en romantische setting creëert. Hier kunt u genieten van een prachtige zonsondergang begeleidt met heerlijke cocktails en de lekkerste gerechten.

3.    Papiamento

Dit is het favoriete restaurant van Prinses Beatrix en dat is niet voor niets. Dit restaurant is gevestigd in een 175 jaar oud Arubaans landhuis en heeft een groot terras rondom een zwembad omgeven door prachtige bomen. Hier kunt u kiezen uit een mengeling van uitstekende lokale Arubaanse gerechten en internationale klassiekers. Daarbij heeft Papiamento een imposante wijnkelder en een bar waar heerlijke cocktails bereid worden.