Silverjet-tips Curaçao

Curaçao biedt naast de onderwaterwereld en mooie stranden een fraai heuvellandschap met baaien. Het heerlijke klimaat, ongeacht het jaargetijde, maakt iedere vakantie in één van de luxe hotels op Curaçao tot een succes.

Top 3 Bezienswaardigheden

Curacao Sea Aquarium  Klein Curacao  Shete Boka

1.    Curaçao Sea Aquarium

Het Curaçao Sea Aquarium bevindt zich direct aan de kust en ligt aan een  koraalrif. Het Aquarium is een van de meest unieke verblijven in de wereld door zijn open water systeem, dit betekent dat zeewater constant door de aquaria gepompt wordt. In de Sea Life of Dolphin Lagune kunt u al snorkelend, duikend of zwemmend verschillende dieren van nabij bewonderen. Wilt u liever niet nat worden, dan biedt de semi-onderzeeër met een glazen bodem uitkomst. Een dagje uit voor de hele familie!

2.    Klein Curaçao

Klein Curaçao is een klein, onbewoond, tropisch bounty eilandje met een parelwit strand, een azuurblauwe zee, een spectaculair rif en prachtige onderwaterwereld. Dit heerlijke eiland vind u ongeveer 25 kilometer uit de kust van Curaçao en is ongeveer 2 vierkante kilometer in omtrek. Het is onomstotelijk een ‘must see’ als men op vakantie is op Curaçao. Het strand van dit mooie eiland staat bekend als een van de mooiste stranden ter wereld. Relax, zwem, snorkel en geniet lekker van de zon. Wandel over het strand samen met familie of vrienden en als u geluk heeft snorkel t u misschien wel een schildpad tegemoet.

3.    Shete Boka National Park

Een schitterend natuurgebied van 200 hectare groot met meer dan 10 schitterende boka's (inhammen), waar drie soorten schildpadden broeden. Shete Boka staat voor "zeven inhammen". Jaren geleden gaf de milieugroepering “Amigu di Tera”  in dit gebied excursies langs de zeven inhammen. Vandaar dat de naam is overgenomen, hoewel er in werkelijkheid meer dan 7 inhammen zijn in het nationale park. Het park begint bij het prachtige Boka Tabla waar grote, onvoorspelbare golven neerslaan tegen een ondergrondse grot. Een indrukwekkende belevenis. Vervolgens geeft een wandeling boven, op het kalksteenterras een geweldig uitzicht op de Curaçaose noordkust.

Top 3 Stranden

  Playa Kenepa  Cas

1.  Jan Thiel Beach

Het strand van Jan Thiel is het bekendste strand van het hele eiland. Hier is elke dag en avond wel wat te beleven voor zowel jong als oud. In het weekend kan het hier behoorlijk levendig zijn.

2.  Playa Kenepa

Playa Kenepa bestaat uit twee stranden: Kenepa Grandi (groter strand) en Kenepa Chiki (het kleinere,  meer intieme strand); ook wel bekend als Grote Knip en Klein Knip. Het is vrij geïsoleerd en er is slechts één weg die naar beide stranden leidt. Klein Knip is het meest bekend om zijn snorkel-hotspots langs de kustlijn en Grote Knip staat bekend om de witte zandstranden met prachtig kristalhelder blauw water en een prachtig uitzicht op het strand; perfect voor een foto.

3.  Cas Abao

Cas Abao biedt u een wit zandstrand, kristalhelder water en wuivende palmen. Het strand combineert een natuurlijke, landelijke setting met alle gemakken van een full service strand. Cas Abao is bij uitstek geschikt voor zwemmers van alle leeftijden en is een paradijs voor snorkelaars en scubaduikers. Er zijn een bar, restaurant, douches en massagefaciliteiten.

Top 3 Restaurants

Baoase Restaurant  Kome  Fort Nassau

1.    Baoase Culinary Beach Restaurant

Winterswijkstraat 2, Marie Pampoen, Willemstad
Exclusief gourmetrestaurant behorende bij het Baoase Luxury Resort, gelegen aan het privéstrand van het resort en geopend voor ontbijt, lunch en diner. De inrichting is in Balinese stijl. De menukaart is gebaseerd op de Franse keuken met een Aziatische twist, waarbij alleen verse en hoogwaardige ingrediënten worden gebruikt. De gerechten worden gecomplementeerd met een uitgebreide en uitstekende wijnkaart. 

2.    Kome

Johan van Walbeeckplein 6, Pietermaai, Willemstad
Gelegen in de historische wijk Pietermaai, leggen David en Susan de basis voor hun creatieve vrijheid in de keuken. Kome, Papiaments voor ‘eten, biedt een origineel samengesteld menu van hoge kwaliteit waarbij zoveel mogelijk wordt gewerkt met de producten van het eiland. David en Susan zorgen niet alleen voor verrukkelijk eten, het moderne grand café-achtige restaurant geeft u het gevoel van thuis.

3.    Fort Nassau

Fort Nassau Restaurant hoog gelegen op de heuvel bij de haveningang en biedt een prachtig 360° uitzicht over het eiland en de haven van Willemstad. 's Avonds strekt zich een zee van lichtjes uit tot aan de horizon. Het menu bevat diverse vlees-, vis- en vegetarische gerechten en is het best te beschrijven als Casual fine dining. Fort Nassau biedt een à la carte menu, een 3-gangen keuzemenu en een lunchmenu. De wijnkaart bevat wijnen van zowel gevestigde als boutique wijngaarden uit Zuid-West Europa en Latijns America. 
Het historische karakter van het 18e eeuwse fort, het moderne interieur, het spectaculaire uitzicht en het lekkere eten maken een bezoek aan Restaurant Fort Nassau een onvergetelijke ervaring!