Silverjet-tips Bonaire

Bonaire is een klein Caribisch eiland dat bekend staat om de ontspannen Caribbean vibes en schitterende natuur. Op het land is veel moois te ontdekken. Van roze flamingo's, tot parelwitte zandstranden. Maar het allermooiste vindt u hier misschien wel onderwater. Bonaire is namelijk een waar paradijs voor duikers.

Lees hieronder onze tips over Bonaire en ontdek dit prachtige eiland!

Bezienswaardigheden Bonaire

Marine Park Bonaire  Brandaris  Gotomeer

1.    Marine Park

Het Bonaire Marine Park is in 1979 tot stand gekomen. De gehele westelijke kustlijn rondom Bonaire en Klein Bonaire is sindsdien tot een diepte van 60 meter beschermd gebied. Dankzij uitzonderlijke beschermende maatregelen en het goed naleven van de parkregels behoren de koraalriffen hier tot de mooiste van de wereld en ook de visstand is uniek te noemen. Door de sprookjesachtig mooie onderwaterwereld is Bonaire de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de populairste duikbestemmingen ter wereld. Ook voor snorkelaars is Bonaire een waar paradijs. Langs de gehele westkust zijn plekken gemarkeerd waar u het Bonaire Marine Park kunt betreden.

2.    Brandaris

De Brandaris is het hoogste punt van Bonaire, 241 meter hoog, gelegen in het Washington Slagbaai Nationaal Park. De Subi Brandaris tocht is een 45 minuten durende klimtocht naar de Brandaris. Het is een middelzware klim, en het uitzicht vanaf de top is een geweldige beloning voor het maken van de tocht. Op een heldere dag kunt u het eiland Curaçao zien en op de uitzonderlijk heldere dagen de Santa Ana Berg in het Paraguana Peninsula van Venezuela en het gebergte ten zuiden van Puerto Cabello, Venezuela.

3.    Gotomeer

Het schitterend gelegen zoutwatermeer Goto, bevindt zich ten westen van 1000 Steps en is gevormd nadat een natuurlijke dam, die door koraalvorming is ontstaan, water van de zee afsloot. Het Gotomeer is een belangrijke voedselplek voor flamingo’s. U kunt hier het hele jaar, maar vooral in het broedseizoen (januari tot juni), groepjes flamingo’s van dichtbij bekijken. Op een hoger gelegen punt staan bankjes waar u een goed uitzicht heeft op dit indrukwekkende meer met zijn eilandjes en schitterende fauna.

Stranden Bonaire

Klein Bonaire  Harbour Village  Lac Cai

1.  Klein Bonaire

Op nog geen 10 minuten varen van Kralendijk ligt Klein Bonaire, een klein koraaleiland. Dit eiland is een beschermd natuurgebied en een waar paradijs. Het biedt niet alleen prachtige witte stranden, het is tevens de broedplaats voor zeeschildpadden. Deze komt u tijdens het snorkelen regelmatig tegen. Ook trekken de salinas (zoutmeertjes) flamingo’s aan. Het eiland heeft verder geen voorzieningen maar voor de snorkel- en duikliefhebbers is dit the place to be!

2.  Harbour Village

Het privéstrand dit hotel is uitermate geschikt voor een ontspannend dagje aan zee. De uiterst comfortabele ligstoelen of hangmaten zijn hier ideaal voor. Tel daar een verfrissende cocktail bij op en uw heeft beslist een top dag!

3.  Lac Cai

Misschien hadden wij hier het strand van Sorobon moeten zetten, maar een van onze favorieten is toch wel Lac Cai. Verscholen aan de oostkust van de mangrove bossen van Bonaire ligt het prachtige Cai. De weg erheen is misschien wat hobbelig, maar de zandstranden zijn het waard. De felblauwe zee en groene mangrove bossen op de achtergrond zijn een perfect voorbeeld van de prachtige natuur die Bonaire te bieden heeft. Door de zandstranden is het ondiepe water goed bereikbaar. Voor kinderen is dit dan ook een ideale plek om te spelen en zwemmen.

Restaurants Bonaire

Brass Boer  Capriccio  Chefs

1. Brass Boer

Geniet van een verrukkelijk diner op sterrenniveau bij Brass Boer. Op de Brass Boer menukaart vindt u zowel een selectie van de klassiekers van sterrenrestaurant ‘De Librije’, als gerechten met verse streekproducten die uw smaakpapillen zullen prikkelen.

2. Capriccio

Voor goed, of misschien wel het beste Italiaanse eten van het eiland raden wij u aan om een bezoek te brengen aan Capriccio. Dit restaurant wordt geleid door Andrea Magni, de jongste Michelin-chef uit Italië. Samen met zijn vrouw Lorella Lucia Scandaletti verzorgt hij heerlijke Italiaanse gerechten welke gecomplementeerd worden met de beste wijnen uit eigen kelder. De wijnlijst van Capriccio is meermalen uitgeroepen tot de beste wijnlijst er wereld!

3. Chefs

Han en Mark zijn al vrienden sinds de Culinaire School en hebben, na in diverse restaurants gewerkt te hebben, besloten om hun droom waar te maken en samen een restaurant te runnen.  Vanuit de open keuken werken zij samen aan tongstrelende gerechten die samengaan met de beste wijnen, zodat u kunt genieten van een heerlijke avond uit. De persoonlijke aandacht voor de gasten en de aandacht voor het eten maken dit restaurant tot een parel op Bonaire.