5 Sterren hotels
Silverjet
 Al 25 jaar luxury travel ervaring
 24/7 bereikbaarheid
 Ontzorg-garantie
 Persoonlijk advies op maat
 Met een 9,1 gewaardeerd

Wat zijn 5 sterren hotels?

De hoogste classificatie die een hotel kan krijgen is 5 sterren. Om deze classificatie te krijgen, dient een hotel te beschikken over verschillende faciliteiten, zoals een zwembad en een spa, 24-uurs receptie en een minibar op de kamer. Aan de sterren kan het woord ‘deluxe’ of ‘superior’ toegevoegd worden, deze toevoeging geldt voor hotels die binnen de categorie meer punten scoren. Bij het toekennen van de sterren wordt er geen rekening gehouden met de beleving of het serviceniveau. Echter, over het algemeen beschikt een 5-sterren hotel wel over een hoge mate van kwaliteit en service.

Het 5-sterren systeem is ontstaan in Amerika, gemaakt door een olie-en gasbedrijf. Medewerkers die voor dit bedrijf door het hele land reisden voor het onderhoud van benzinestations, verbleven in veel hotels. Om aan te duiden welk hotel beter was dan de andere, werden er sterren toegekend.

Ieder land hanteert andere richtlijnen voor het toekennen van het aantal sterren. Zo kan een 5-sterren hotel in Amerika over minder faciliteiten beschikken dan een 5-sterren hotel in Spanje. En zelfs per regio kan dit nog verschillen.  

Daarom is het belangrijk dat u bij het kiezen van een hotel niet enkel kijkt naar het aantal sterren, maar kijkt naar de ligging, faciliteiten en bijvoorbeeld reviews. Óf u laat zich goed adviseren door de Luxury Travel Consultants van Silverjet Vakanties. Zij weten de overeenkomsten en verschillen van de hotels uit ons portfolio te benoemen en adviseren een hotel op basis van uw wensen en behoeften.

In Europa bestaat de ‘’Europese Hotel Classificatie’’ van Hotel Stars Union. Bij deze classificatie zijn zeventien landen in Europa aangesloten; onder andere Nederland en Griekenland. De hotels in deze landen worden op dezelfde criteria beoordeeld.
Een hotel kan officieel niet meer dan 5 sterren hebben. Maar in een aantal landen bestaan er instanties die meer dan 5 sterren toekennen aan hotels, bijvoorbeeld in Dubai. Het Burj Al Arab hotel in Dubai beschikt over 7 sterren. In dit hotel wordt elk verzoek waargemaakt. Het hotel beschikt over een privé strand, een waterpark, een helikopterplatform en meer dan 10 restaurants en bars, waarvan één onder zee.