Bezoek Costa del Sol

Na Danja en Anneke is onze Belgische collega Thierry afgereisd naar de Costa del Sol. Hij verblijft in het 5*Deluxe Puente Romano Marbella, waar hij stiekem zelfs een beetje geniet. In België zijn de restricties nog behoorlijk streng, waardoor de rust en zon een zeer welkome verandering zijn. Hij geeft u graag een update van de situatie in Marbella!

“Toen de grenzen binnen Europa opnieuw opengingen, was ik een van de eersten die een vlucht heeft geboekt naar Malaga. Ik moest weten hoe de situatie is op deze voor Silverjet zeer belangrijke zomerbestemming. 
Ik ben zeer aangenaam verrast!

Luchthaven en vlucht
Op de luchthaven loopt u door een soort tent waar uw  temperatuur automatisch wordt gemeten. Druk is het (helaas) niet, door de weinig vertrekkende vluchten natuurlijk. Daarnaast zijn niet alle winkeltjes en restaurants al geopend, maar u kunt gelukkig nog steeds een koffie nuttigen of wat tax-free aankopen doen. Het boarden op de volle vlucht verloopt zeer snel en efficiënt per 5 rijen. Dit mogen ze wat mij betreft altijd zo doen! Aan boord is er geen catering en uiteraard draagt iedereen een mondmasker. Bij aankomst hanteren ze hetzelfde principe, maar dan dient u van voor naar achter per rij uit te stappen.

Aankomst Malaga
Bij aankomst op de luchthaven van Malaga verloopt alles vlot. Uw  temperatuur wordt automatische gemeten, u geeft het formulier af (welke u vooraf dient in te vullen) of scant de qr code wanneer u het formulier online hebt ingevuld.

In het hotel
In de privétransfer naar het hotel toe draagt u een mondmasker. Eenmaal aangekomen bij het prachtige Puente Romano hotel mag deze uiteraard af. Alle medewerkers, van de receptionist tot de poolboy, dragen wel een mondmasker. Alle restaurants van het hotel zijn geopend en ’s morgens wordt het ontbijt geserveerd in buffetvorm, maar dan wel met bediening. Makkelijker en beter kunt u het eigenlijk niet hebben. Op zaterdagavond was het druk in de hotelbar en de gekende buitenplaats van het hotel, maar iedereen blijft netjes zitten aan de tafel, met de nodige afstand tussen de tafels.

Puente Romano  Puente Romano Chef  Puente Romano Dinner

Ter plaatse
Op het strand en in de strandbars is het rustig en neemt men de nodige afstand tussen tafels en (lig)stoelen. ’s Avonds is het heerlijk wandelen op de rustige promenade. Ook de terrasjes en de restaurants zitten niet vol. In de horeca hoeft men geen mondmasker dragen, wilt u echter een boetiekje binnen bezoeken dan dient u wel een mondmasker te dragen. In Puerto Banus, met de mondaine jachthaven is het nu veel minder druk en zijn zeker de helft van de restaurants jammer genoeg gesloten. Maar ondanks dat is er nog steeds aan restaurants, bars en terrasjes geen gebrek!

BesluitendThierry
Marbella is nu echt TOP! U krijgt hier de service die u mag verwachten, het is niet te druk en men is vooral blij u te zien. De Corona-maatregelen zijn er uiteraard, maar ik krijg niet de indruk dat het mijn leven bepaalt, wat in België wel het geval is. Voor mij is een bezoek aan de Costal del Sol een absolute aanrader en waarschijnlijk de enige (en hopelijk de laatste) keer dat men kan genieten van Marbella tijdens het hoogseizoen zonder de grote massa.”

Thierry – Silverjet België