Product Manager Marian

Mijn wiskundige cijferknobbel, mijn passie voor puzzelen en mijn ouders die me in de jaren 60 al meenamen op vakantie naar Denemarken en Oostenrijk maakten samen dat ik niet hoefde te twijfelen over mijn baankeuze na mijn middelbare school. Een korte toeristische opleiding (TIO Hengelo) en hup aan het werk in de meest dynamische wereld die ik me voor kon stellen. Binnen een jaar verkocht ik zakenreizen, toen nog veel handmatig werk en zelf puzzelen naar de beste en meest voordelige routes. Na ruim 20 jaar maakte ik de ommezwaai van zakenreizen naar vakantiereizen, waarbij ik mijn hart, dat inmiddels bij IATA gerelateerde werkzaamheden lag, kon blijven volgen. Als Product Manager Transport & Ground Services werk ik nu bijna 14 jaar bij Silverjet Vakanties.

Ik ben verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten met airlines. Verder ben ik achter de schermen druk met tarieven, problemen oplossen, klachten verwerken en het opstellen van instructies voor onze verkoopafdeling. Daar waar het ingewikkelde routes of wijzigingen betreft ondersteun ik de verkoopafdeling met raad en daad. 

Omdat al mijn contacten zich in Nederland bevinden en makkelijk bereikbaar zijn hoef ik in principe niet veel te reizen, anders dan korte afstanden met auto en trein. Soms komt er echter een mooie uitnodiging van een airline binnen om mee te gaan naar een bepaalde bestemming. In de eerste plaats gaat het mij erom de airline zelf te ervaren en her en der luchthavens te bekijken. Ik zal niet ontkennen dat de bijkomstigheid dat ik meteen nieuwe bestemmingen ontdek (Zuid-Afrika, Dubai, Seychellen, Cyprus) natuurlijk fijn meegenomen is.

Mijn meest bijzondere reiservaring was het winnen van de hoofdprijs van Emirates tijdens het openingsfeest ter ere van hun destijds nieuwe route Dubai-Amsterdam in mei 2013. Ik won daar een compleet verzorgde reis voor 2 personen naar Dubai, First Class vliegen, verblijf van 3 nachten in de Burj al Arab en enkele excursies waaronder een woestijnsafari incl. bezoek aan een bedoeinendorp, bijzonder leuk. De First Class ervaring was om door een ringetje te halen. Van de eerste tot de laatste minuut is het een ervaring van wereldklasse! Terwijl ik uiteraard niet de enige was voelde ik me gedurende de hele reis de allerbelangrijkste passagier aan boord. In de Burj al Arab was het niet minder exclusief, persoonlijke benaderiMarianng op alle fronten en ruimte te over waar ik mij ook begaf. Lijkt dit hotel van de buitenkant best groot en massaal, daar vind je binnen niets van terug. Deze reis was één groot feest en ik heb me nog nooit zo Silverjet gevoeld!

Hartelijke groet,
Marian