Top 5 Travel Films

Natuurlijk kunt u de wereld verkennen via Netflix met onder andere films als ‘Eat, Pray, Love’ en ‘Roma’, maar wat dacht u van de echte travel-films? Deze bekijkt u vanuit uw luie stoel heel gemakkelijk via Prime Video van Amazon. Speciaal voor u hebben wij een Top 5 samengesteld:

1. The Talented Mr. Ripley

The Talented Mr Ripley
Deze film speelt zich af in de jaren 50 en is niet alleen spannend, maar neemt u ook mee naar de mooiste plekjes van Italië. Van de prachtige stranden van Lazio tot de luxe hotels in Venetië. Tom Ripley (Matt Damon) leent een jasje van een Princeton-student om piano te spelen op een feestje. Daar ontmoet hij de rijke vader van de pas afgestudeerde Princeton-student Dikcie Greenleaf (Jude Low). Tom krijgt een aanbod om naar Italië af te reizen waar hij Dickie moet overhalen terug te keren naar huis. In Italië aangekomen raakt hij bevriend met Dickie en zijn vriendin (Gwyneth Paltrow) en neemt het verhaal een bijzondere wending. 

2. Up in the air

Up in the air
George Clooney schittert in deze film als Ryan, een expert in het downsizen van bedrijven. Hij vliegt heel Amerika door om mensen te ontslaan, hij is met recht een frequent flyer. Zijn leven verandert als de jonge Natalie (Anne Kendrick) met hem mee moet om alles te leren van de expert en als hij Alex (Vera Farmiga) ontmoet. Wat is belangrijker; airmiles of het leven?

3. Catch me if you can

Catch me if you can
Een echte vintage air travel film van Steven Spielberg over het waargebeurde verhaal van Frank Abagnale (Leonardo DiCaprio). Frank is een jonge jongen die zich voordoet als arts, advocaat en uiteindelijk ook als Pam Am pilot. Hij licht iedereen op en verdwijnt steeds spoorloos, totdat Carl Hanratty (Tom Hanks) van de politie een internationale klopjacht inzet op Frank. 

4. Before Midnight

Before Midnight
In de derde film van deze trilogie van Richard Linklater reizen Celine (Julie Delpy) en Jesse (Ethan Hawke) samen met hun kinderen af naar de Peloponnesos (Griekenland) voor een vakantie. Er zijn 9 jaar verstreken sinds ‘Before Sunset’ en samen blikken ze terug. Brengt hun liefde ze verder naar de toekomst?  

5. Under the Tuscan Sun

Under the Tuscan Sun
Voordat er ‘Eat, Pray, Love’ was, was er ‘Under the Tuscan Sun’. Een verhaal over een vrouw die is gescheiden en een villa koopt in Italië. Terwijl we zien dat Frances (Diane Lane) haar villa renoveert tot een prachtig thuis maakt ze ook dagtripjes naar de Amalfi Kust en lijkt de verhuizing naar Italië zo gek nog niet…