Veilig vliegen met KLM

Wat eerder als normaal werd gezien, is sinds COVID-19 toch anders. Zo ook het vliegen. Daarom heeft KLM onlangs een video uitgebracht waarin zij laat zien hoe het nu aan boord gaat ten tijde van het coronavirus. 

Bekijk hieronder de video

Maatregelen
Om ervoor te zorgen dat iedereen, zowel passagiers als crew, veilig kan vliegen heeft KLM diverse maatregelen doorgevoerd welke zullen gelden bij vluchten tot en met 31 augustus 2020. 

Social distance
Waar mogelijk werkt KLM op basis van de algemene richtlijn van social distance, waarbij 1,5 meter in acht wordt genomen. Dit betekent dat bij een lage bezetting van een toestel er zo veel mogelijk ruimte rondom de passagier wordt gecreëerd door stoelen leeg te houden. Verder is het de bedoeling dat iedereen zo veel mogelijk in dezelfde richting zit, zodat er nauwelijks sprake is van face-to-face interactie. 

Gezichtsbescherming
Met ingang van 11 mei dient iedereen tijdens het boarden en de vlucht  gezichtsbescherming te dragen. Hiervoor dient u als reiziger zelf te zorgen.

Service aan boord
Om de veiligheid aan boord te waarborgen is het aantal contactmomenten tussen crew en passagiers zo veel mogelijk geminimaliseerd. Het aanbod van de catering is derhalve vereenvoudigd en dit heeft impact op de service aan boord.

Hygiëne aan boord
Aan boord draagt de bemanning mondkapjes en beschermende handschoenen. Tevens zijn er extra hygiënemiddelen aan boord zoals handgel, daarnaast worden de toestellen extra schoongemaakt. 

Lucht aan boord
De lucht aan boord is droger en wordt in een hoog tempo ververst door middel van de zogenaamde HEPA-filters. Deze filters verversen de lucht om de drie minuten waardoor 99,99% van alle bacteriën in de kiem worden gesmoord.

Screening passagiers
Diverse landen hebben maatregelen opgelegd aan de luchtvaartmaatschappijen. Een van die maatregelen is het uitvoeren van een gezondsheidscheck bij alle passagiers. Dit kan zijn door middel van een vragenformulier en een temperatuurcheck. Dit gebeurt door het grondpersoneel van KLM in samenwerking met medewerkers van KLM Health Services en Airport Medical Services.

Handig overzicht
Voor uw gemak heeft KLM een handig overzicht samengesteld met daarop alle maatregelen die zijn getroffen, zodat u veilig kunt vliegen.

Klik hier om het overzicht te bekijken.