Silverjet-tips Valencia

Na Madrid en Barcelona is Valencia de derde stad in Spanje. De stad staat vooral bekend als bakermat van het typisch Spaanse visgerecht paella. Hier kunt u dan ook op vele plekken dit heerlijke gerecht proeven. Daarnaast vind u in de stad diverse historische gebouwen, sfeervolle pleinen, volop winkelgelegenheden en verschillende interessante musea. Last but not least biedt deze bruisende stad ook nog een breed zandstrand.

Top 3 Bezienswaardigheden

La Sonja  Eixample  Ciutat de les Arts

1. La Lonja de la Seda

La Lonja is de zijdebeurs van Valencia en werd in 1996 op werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst en dat is niet voor niets. Het gebouw is gebouwd tussen 1482 en 1533 en is een van de fraaiste historische gebouwen van de stad. Vanaf de buitenkant lijkt La Lonja op een middeleeuws kasteel en binnen vindt u een prachtige binnentuin, ook wel Patio de los Naranjos genoemd vanwege de vele sinasappelbomen.  

2. Eixample

In de wijk Eixample vindt u het authentieke Valencia terug. De oude straatjes brengen u terug in de tijd van Art Nouveau. Naast een aantal zeer chique winkels en boetiekjes vindt u hier ook de grote ketens. Een bezoek meer dan waard is het treinstation Valencia Estació del Norte, gelegen op korte afstand van het Plaza de Toros en het stadhuis. De binnenkant van het station is fraai bewerkt met mozaïek en keramiek.

3. Ciutat de les Arts i les Ciències

De stad van de kunst en wetenschap. De gebouwen in deze wijk zijn een toonbeeld van moderne architectuur. U ziet hier strakke vormen, fraaie rondingen en waterpartijen die zorgen een indrukwekkend samenspel.
Het Ciutat de les Arts i les Ciències Is een verzameling van musea, attracties en cultuur. U vindt hier het operagebouw El Palau de les Arts Reina Sofia, maar ook een bioscoop, planetarium en het bijzondere wetenschapsmuseum El Museu de les Ciencies Principe Felipe. 

Top 3 Restaurants

Richard Camarena  El Poblet  Bon Aire

1. Richard Camarena

Het restaurant van Richard Camarena is het enige restaurant in Valencia dat bekroond is met 2 Michelin sterren. Het restaurant bevindt zich net iets buiten het centrum van Valencia in een voormalige bommenfabriek. Naast het restaurant zit hier ook een museum voor moderne fotografie.  De inrichting is modern en sfeervol en het eten is een ware culinaire belevenis!

2. El Poblet

In het centrum van de stad bevindt zich El Poblet bekroond met 1 Michelin Ster. Het restaurant heeft niet alleen een zeer trendy inrichting, ook de gerechten hebben een opvallende presentatie en niets is wat het lijkt. Een bezoek meer dan waard.

3. Bon Aire (Albufera)

Op korte afstand van Valencia vindt u het natuurgebied Albufera, bekend om het gelijknamige zoetwatermeer. Hier groeit ook de rijst die gebruikt wordt voor paella. In Albufeira is Bon Aire bekroond tot beste paellarestaurant van de wereld. Bon Aire is een familiebedrijf met hart voor de zaak. Dat vindt u ook terug in de verrukkelijke paella.   

Top 3 Kids

Biketour  Gulliver  Strand

1. Fietstour door de stad

Tijdens een fietstour ontdekt u de leukste plekjes van de stad. Onder leiding van een Nederlandse gids, komt u samen met uw gezin alles te weten over Valencia. Daarnaast maakt u ook kennis met diverse Spaanse gerechten.  

2. Gulliver Park

Een echte aanrader voor een leuk dagje uit met de kids. Gulliver Park is een speel- en klautertuin, aangelegd in de rivierbedding van Turia. Het mooi vormgegeven speelobject is gratis toegankelijk en dagelijks geopend. Het park is geïnspireerd op het verhaal van Gullivers reizen en vooral leuk voor kinderen die nog op de lage school zitten. 

3. Strand

Een vakantie is niet compleet zonder een bezoek aan het strand. Laat het 5* Las Arenas Balneario de perfecte ligging hebben aan het strand. Vanaf uw hotel loopt u zo het lange brede zandstrand op. Uren speelplezier zullen zij hier beleven!