Bonaire
 Al 25 jaar luxury travel ervaring
 24/7 bereikbaarheid
 Ontzorg-garantie
 Persoonlijk advies op maat
 Met een 9,1 gewaardeerd
Landinformatie   |   Aanbevelingen   |   Hotelvoorzieningen   |   Tips

Luxe vakanties Bonaire

Bonaire is een tropische paradijs, perfect voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Het eiland is dunbevolkt en beroemd om haar adembenemende natuur en schitterende stranden. Bonaire is een must-see bestemming voor snorkel- en duikliefhebbers, vanwege haar prachtige koraalriffen die tot de mooiste ter wereld behoren. Verken het Nationale Park Slagbaai en ontdek de prachtige baaien, azuurblauwe zee en bloeiende cactussen. Mis ook niet de kans om de Caribische flamingo en de Divi-Divi boom te bewonderen.

 • ActiveBoutiqueHideawayHoneymoon

  Harbour Village Beach Club

  Deluxe

  Kralendijk - Bonaire

  Harbour Village Beach Club - Exterieur
  Harbour Village Beach Club - Zwembad
  Harbour Village Beach Club - Zwembad
  Harbour Village Beach Club - Zwembad
  Harbour Village Beach Club - Restaurants/Cafes
  Harbour Village Beach Club - Restaurants/Cafes
  Harbour Village Beach Club - Restaurants/Cafes
  Harbour Village Beach Club - Sport en Spel
  Harbour Village Beach Club - Wellness
  Harbour Village Beach Club - Strand
  Harbour Village Beach Club - Strand
  Harbour Village Beach Club - Excursies
  Harbour Village Beach Club -
  Harbour Village Beach Club - Algemeen
  ActiveBoutiqueHideawayHoneymoon

  Harbour Village Beach Club Resort ligt in een afgelegen, tropisch paradijs en creëert al meer dan drie decennia rust en ontspanning bij haar gasten. Met recht kan gezegd worden dat dit een romantisch, kleinschalig en uitermate fraai gelegen resort is met een unieke ligging aan het enige privé-zandstrand op Bonaire. 

  Bekijk ›

  v.a. € 2.577, - p.p.


  08-nov-2024
  7 nachten
  2 personen
 • ActiveCulinairFamilyVilla

  Delfins Beach Resort

  Deluxe

  Kralendijk - Bonaire

  Delfins Beach Resort - Algemeen
  Delfins Beach Resort - Exterieur
  Delfins Beach Resort - Exterieur
  Delfins Beach Resort - Zwembad
  Delfins Beach Resort - Zwembad
  Delfins Beach Resort - Restaurants/Cafes
  Delfins Beach Resort - Restaurants/Cafes
  Delfins Beach Resort - Restaurants/Cafes
  Delfins Beach Resort - Restaurants/Cafes
  Delfins Beach Resort - Restaurants/Cafes
  Delfins Beach Resort - Sport en Spel
  Delfins Beach Resort - Sport en Spel
  Delfins Beach Resort - Strand
  Delfins Beach Resort - Ambiance
  ActiveCulinairFamilyVilla

  ‘Luxury Defined by Nature’ is de slogan van het Delfins Beach Resort op Bonaire. Geniet van een aangenaam verblijf gecombineerd met een privéstrand, activiteiten zoals duiken en heerlijke restaurants om aan al uw wensen te voldoen. Het strandresort heeft een luxe uitstraling, mooi zandstrand en een ongekend aantal tropische planten en palmbomen.

  Bekijk ›

  v.a. € 1.751, - p.p.


  01-nov-2024
  7 nachten
  2 personen
 • Aruba, Bonaire & Curaçao

  9-daagse combinatiereis » ABC-Eilanden

  Aruba, Bonaire & Curaçao

  Deze reis stelt u in de gelegenheid 3 eilanden te leren kennen: Aruba met de mooie stranden, Bonaire met een prachtige onderwaterwereld en het sfeervolle Curaçao.

  Bekijk ›

  v.a. € 2.696, - p.p.


  November
  7 nachten
  2 personen
Kies uw reisklasse ↑

Landinformatie

Een all-inclusive vakantie naar Bonaire

Bonaire is met 288 km² qua grootte het middelste van de ABC eilanden. Het is een Nederlands eiland in de Caribische zee en ligt vlak bij Venezuela. In de hoofdstad Kralendijk zijn historische gebouwen en gezellige terrasjes. Bij sportduikers is Bonaire zeer geliefd door het Bonaire Nationaal Marine Park, ook wel het BNMP genoemd. Voor de duikers zijn er tientallen duikspots te vinden waarvan een groot deel geschikt is voor snorkelen.

Stranden

Bonaire kent verschillende soorten stranden, niet alleen zandstranden, maar ook rots- en koraalstranden. Deze bevinden zich hoofdzakelijk in het westelijk gedeelte van het eiland, in de luwte van de passaatwinden.

Hoofdstad Kralendijk

De hoofdstad Kralendijk is aan het begin van de 19e eeuw rond Fort Oranje ontstaan. De naam Kralendijk, pas sinds rond 1840 in gebruik, is een verbastering van ‘koralendijk’ die verwijst naar de bodem waarop het stadje is gebouwd. Behalve Fort Oranje bezit Kralendijk nog een aantal andere interessante cultuurhistorische bouwwerken, een tweetal kerken en een klein museum. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar.

Het centrum van Kralendijk wordt gevormd door het Plaza Wilhelmina. In het plantsoen tegenover de kerk staat een obelisk ter herinnering aan het 300-jarig Nederlands gezag dat met de landing van Van Walkbeeck op 26 juli 1634 begon.

Net als Nieuw-Amsterdam (het huidige New York) en Willemstad op Curaçao heeft ook Kralendijk een ‘Broadway’. Deze straat vormde oorspronkelijk de grens tussen het fort en de achterliggende bebouwing. Inmiddels wordt deze straat ‘Kaya Grandi’ genoemd en is uitgegroeid tot de hoofdstraat van Kralendijk. Aan deze van noord naar zuid lopende straat liggen onder andere het hoofdpostkantoor, diverse restaurants en een aantal winkels. Aan deze straat bevinden zich ook diverse overdekte shopping malls. Aan het begin van de straat, op nummer 2, is het kantoor van het Bonairiaans toeristenbureau gevestigd.

Noord-Bonaire

Vanuit Kralendijk kunt u de rest van het eiland het beste per huurauto verkennen. Er zijn twee toeristische routes, een over het noordelijke en een over het zuidelijke deel van het eiland. Op de noordelijke route vindt u ten noorden van Kralendijk al snel 1000 Steps. Dit is een van de zestig gemarkeerde duikplekken langs de westkust van Bonaire. Deze plek dankt zijn naam aan de stenen trap die naar het strand leidt. Vanaf deze trap heeft u een fraai uitzicht op het kleine kiezelstrand, de azuurblauwe zee en Klein Bonaire.

Het schitterend gelegen zoutwatermeer Goto, bevindt zich ten westen van 1000 Steps en is gevormd nadat een natuurlijke dam, die door koraalvorming is ontstaan, water van de zee afsloot. Het Gotomeer is een belangrijke voedselplek voor flamingo’s.

Washington Slagbaai

Het gehele noordwestelijke deel van Bonaire wordt ingenomen door het fraaie natuurpark Washington Slagbaai. Het is ruim 6000 ha. groot en in 1969 als eerste nationale park op de Antillen voor het publiek opengesteld. Het park is vernoemd naar de voormalige plantages Washington en Slagbaai.

Tegenwoordig behoren ook de voormalige plantage Brasil en het Gotomeer tot het parkgebied. In het park zijn twee autoroutes uitgezet, een lange en een iets kortere, die u een goed beeld geven van de diversiteit in natuurschoon. Ook is het mogelijk de hoogste top van het eiland, de ruim 240 meter hoge Brandaris te beklimmen.

De baaien aan de westkust zijn ideaal om te zwemmen en te snorkelen. In het park vindt u een grote variëteit aan bomen, planten en cactussen. Het meest opvallend is de grote verscheidenheid aan cactussen: bol, schijf en zuilcactussen groeien hier in overvloed.

Zuid-Bonaire

De zuidelijke route voert u vanuit Kralendijk door de buitenwijk Tera Kora naar de Lac-lagune. Deze ca. 8 km² grote lagune aan de oostkant van het eiland is een beschermd natuurgebied. De kust is hier dicht begroeid met mangroves die u per kajak kunt bezoeken. Als u de kustweg zuidwaarts vervolgt, bereikt u de Willemstoren, in 1838 gebouwd in de vorm van een Dorische zuil. De Willemstoren is de oudste vuurtoren van Bonaire en nog altijd in gebruik.

Vlakbij de Willemstoren kunt u een kijkje nemen bij het Pekelmeer, een langwerpig en smal zoutwatermeer. Een deel hiervan is aangewezen als beschermd flamingoreservaat. Een van de vier nog resterende broedplaatsen van de rozerode Caribische flamingo in het Caribisch Gebied.

Bonaire Nationaal Marine Park

Het Bonaire Nationaal Marine Park is in 1979 tot stand gekomen. De gehele westelijke kustlijn rondom Bonaire en Klein Bonaire is sindsdien tot een diepte van 60 meter beschermd gebied. Dankzij uitzonderlijke beschermende maatregelen en het goed naleven van de parkregels behoren de koraalriffen hier tot de mooiste van de wereld en ook de visstand is uniek te noemen.

Populaire duikbestemming

Door de sprookjesachtig mooie onderwaterwereld is Bonaire de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de populairste duikbestemmingen ter wereld. Ook voor snorkelaars is Bonaire een waar paradijs. Langs de gehele westkust zijn plekken gemarkeerd waar u het Bonaire Nationaal Marine Park kunt betreden.


Hotelvoorzieningen

Op Bonaire kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs. In de meeste gevallen zijn ook de niet-gemotoriseerde watersporten en de landsporten gratis (m.u.v. tennissen in de avonduren bij verlichting). Gemotoriseerde watersporten en babysitting zijn tegen betaling. Ook wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten is dit in de meeste gevallen tegen betaling. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts.


Tips

Autohuur op Bonaire

De resorts op Bonaire bieden wij inclusief privétransfers aan. Uiteraard is het ook mogelijk om bij alle accommodaties een huurauto bij te boeken, in aanvulling op of ter vervanging van de privétransfers. Voor meer informatie vraag onze Luxury Travel Consultants.

Combinatiereis Aruba, Bonaire & Curaçao

Deze combi stelt u in de gelegenheid 3 eilanden te leren kennen: Aruba met zijn mooie stranden, het rustige Bonaire met een prachtige onderwaterwereld en het sfeervolle Curaçao, een stukje Nederland in de tropen. Neem voor Aruba, Bonaire & Curacao meer informatie contact op met onze Luxury Travel Consultants.


Klimaat

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
28° 28° 28° 29° 29° 29° 29° 29° 29° 30° 29° 28° Gemiddelde temperatuur
9 9 9 9 9 9 10 10 9 9 8 8 Zon uren
 • Wat is de beste reistijd om naar Bonaire te reizen?

  Bonaire is de ideale zonbestemming, het is hier het hele jaar door zonnig en de temperatuur zal hier zelden onder de 25 °C komen. Maart tot en met augustus wordt over het algemeen gezien als de beste reistijd om naar Bonaire te reizen. Dit komt doordat in deze maanden het iets warmer en droger is.

 • Waarom een luxe vakantie naar Bonaire?

  Een tropische idylle! Bonaire is dunbevolkt en staat bekend om de prachtige natuur en aangename stranden. Het eiland heeft wereldwijd een reputatie opgebouwd als een paradijs voor snorkelaars en duikers met prachtige koraalriffen die tot de mooiste ter wereld worden gerekend. Karakteristiek zijn ook de Caribische flamingo en de divi-divi boom. In de hoofdstad Kralendijk zijn historische gebouwen en gezellige terrasjes, die zeker de moeite waard is om te bezoeken tijdens een luxe vakantie naar Bonaire.

 • Waar vind ik de mooiste hotels en resorts op Bonaire?

  In de hoofdstad van Bonaire, Kralendijk, vindt u de mooiste hotels en resorts van Bonaire. Kralendijk is erg gemoedelijk en is van alle gemakken voorzien. De hotels en resorts liggen aan een breed zandstrand en zijn vaak romantisch, kleinschalig en van alle gemakken voorzien. Perfect voor een huwelijksreis, maar ook voor een rustige strand- of duikvakantie.