Betoverend Oman

Betoverend Oman

Silverjet Vakanties laat u kennismaken met Oman. Een land met een rijke historie en een imposante oriëntaalse architectuur met eeuwenoude forten en kleurrijke moskeeën. Deze rondreis is inclusief privétransfer, verblijf in vier- en vijfsterrenhotels en Engelssprekende privéchauffeur/gids.

Betoverend Oman  Wahiba Sands  Muscat

Dag 1: Amsterdam - Muscat
Vertrek per KLM naar Muscat en na aankomst luxe privétransfer naar het vijfsterrenhotel Shangri-La - Al Bandar. U verblijft 2 nachten op basis van logies/ontbijt.

Dag 2: Muscat
Na het ontbijt maakt u een stadsrondrit door Muscat. De tour begint met een bezoek aan het Natural History Museum. Er wordt hier een uitvoerige informatie gegeven over de dierenwereld van Oman.
Vervolgens zult u een bezoek brengen aan de Grote Moskee (gesloten op vrijdag en op feestdagen). Deze behoort tot de grootste moskee van de wereld en vervult een belangrijke functie in zowel het religieuze als sociale leven van de stad. De moskee heeft schitterende kunstwerken en een tapijt dat de gehele gebedsruimte van ongeveer 4.300 m² bedekt. Na het bezoek wordt de tour vervolgd naar Al Alam Palace van Sultan Qaboos. Aan weerszijden van het paleis ziet u de forten Mirani en Jalali, gebouwd in de 16e eeuw door de Portugezen om de stad te verdedigen (fotograferen is hier niet toegestaan). Aansluitend bezoek aan de Muttrah soek, de oudste soek van Oman.

Dag 3: Muscat - Sur
In de ochtend wordt u per 4-WD opgehaald met privéchauffeur/gids voor een tocht langs de kust in de richting van Sur. Onderweg heeft u een adembenemend uitzicht over de prachtige stranden aan de Golf van Oman. Vanaf het vissersdorp Quriyat richting Fins Beach, met lunch in een strandrestaurant en gelegenheid tot zwemmen. In de smalle, vruchtbare Wadi Shab met overhangende kliffen, watervallen en kleine tuinen kunt u een wandeling maken (wandelschoenen aan te raden). Shab in Arabisch betekent letterlijk ‘Ravijn tussen de kliffen’. Avondexcursie naar Green Turtle Beach (seizoengebonden). Verblijf in het eenvoudige Hotel Sur Plaza op basis van logies/ontbijt.

Dag 4: Sur - Wahiba woestijn
Na het ontbijt stadstour door Sur en vertrek naar Wadi Bani Khalid met kleine dorpjes en weelderige vegetatie. Vertrek in de richting van de Wahiba zandwoestijn, welke een groot contrast vormt met Wadi Bani Khalid. Deze woestijn wordt vaak omschreven als een perfect voorbeeld van een zandzee met een lange rij duinen, sommige tot wel 100 m en oranje van kleur. Verblijf in Desert Nights Camp op basis van halfpension.

Dag 5: Wahiba woestijn - Nizwa
Na de onvergetelijke indrukken in de woestijn bezoek aan Nizwa. De voormalige hoofdstad van het land is tegelijkertijd een religieus centrum. De oasestad is de grootste in het binnenland van Oman. U zult eerst een bezoek brengen aan de soek van Nizwa. De soek is bekend vanwege de verkoop van zilveren juwelen en khanjars (zilveren kromdolk). Vervolgens neemt u een kijkje in het fort van Nizwa. De enorme toren van het fort is in de 17e eeuw gebouwd om de route naar de binnenkant van het fort te verdedigen. Het fort domineert het hele gebied waarbij de stad rond het gebouw is gegroeid. De toegang tot de top is alleen door middel van een smalle draaitrap te bereiken. Vanaf de top van de toren heeft u schitterend uitzicht op de stad Nizwa. Lunch in een lokaal restaurant. Aansluitend bezoek aan het Bahla Fort en Jabrin (note: Jabrin is op vrijdag gesloten). Bahla is een van de mooiste en grootste forten en ligt in het Jabal Akhdar gebergte. Overnachting in Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort op basis van logies/ontbijt.

Dag 6: Jabal Akhdar
Het Anantara al Jabal Akhdar heeft een spectaculaire ligging in het centrale deel van het Al Hajar gebergte. Het resort is omringd door bergen, kleine dorpjes, steile ravijnen en diepe kloven. Het resort is volledig geïntegreerd in de natuur. De restaurants serveren traditionele smaken uit de regio. De perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de schitterende omgeving. Deze plek, een paradijs voor avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers. Ver van de drukke hoofdstad Muscat heerst hier rust en stilte. De stenen waarmee het hotel is gebouwd zijn afkomstig uit de bergachtige omgeving zelf.
Betoverend Oman
Dag 7: Jabal Akhdar - Muscat
Terugreis naar Muscat. Aan het strand van Shangri-La - Al Bandar kunt u heerlijk nagenieten van de geweldige ervaringen van de afgelopen dagen.

Dag 8: Muscat
In de vroege avond wordt u naar de luchthaven van Muscat gebracht en vliegt u met de KLM weer terug naar Amsterdam. Een late check-out tot 16:00 uur is inclusief. Uiteraard is verlenging van uw verblijf in Muscat mogelijk.

Dag 9: Amsterdam
Aankomst op Schiphol in de ochtend.


Betoverend Oman: 9-daagse privéreis

Indicatieprijs per persoon sep'21 okt '21 nov '21 jan'22 feb '22
mrt '22 apr '22
Tweepersoonskamer € 3.150,- € 3.863,-  € 3.705,- € 3.703,- € 3.838,- € 3.703,- € 3.703,-

Overnachtinghotels    
Muscat Shangri-La - Al Bandar 5*
Sur Hotel Sur Plaza 4*
Wahiba Desert Desert Nights Camp 4*
Jabal Akdhar Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort 5*


Wij geven hier slechts indicatieprijzen in bepaalde maanden, maar natuurlijk kan deze reis voor iedere door u gewenste periode worden aangevraagd!

Bij de prijs is inbegrepen:

- Vliegreis van en naar Muscat en inclusief luchthavenbelasting
- Executive lounge op Schiphol
- Privéchauffeur/gids in Oman
- Beschreven excursies inclusief entreegelden
- Lunch bij een strandrestaurant
- 7 overnachtingen: 3 nachten + late check-out tot 16:00 uur in Muscat in een Deluxe Kamer Zwembadzicht o.b.v. logies/ontbijt, 1 nacht in Sur in een Deluxe Kamer o.b.v. logies/ontbijt, 1 nacht in Wahiba Desert in een Deluxe Suite o.b.v. halfpension en 2 nachten in Jabal Akhdar in een Premier Canyon Kamer o.b.v. logies/ontbijt.

Neem voor de actuele prijzen, andere kamertypen, vertrekdata of prijzen voor 1, 3 of meer personen, contact op met onze luxury travel consultants.

Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor het landarrangement kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.
Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

Terug naar het overzicht

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u de rondreis "Betoverend Oman" boeken? Of heeft u vragen over deze roundreis? Vul uw aanvraag zo volledig mogelijk in het onderstaande veld in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bestemming:
Hotelnaam:
Vertrekdag heenreis:
Vertrekdag terugreis:
Volwassenen:
Kinderen:
Baby's:
Budget:
Aanhef:
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw telefoonnummer:
Uw vraag of opmerking: