Betoverend Oman

Betoverend Oman

Silverjet Vakanties laat u kennismaken met Oman. Een land met een rijke historie en een imposante oriëntaalse architectuur met eeuwenoude forten en kleurrijke moskeeën. Deze rondreis is inclusief privétransfer, verblijf in vier- en vijfsterrenhotels en Engelssprekende privéchauffeur/gids.

Betoverend Oman  Wahiba Sands  Muscat

Dag 1: Amsterdam - Muscat
Vertrek per Emirates via Dubai naar Oman. 

Dag 2: Muscat
Vroeg in de ochtend aankomst in Muscat en privétransfer naar het vijfsterrenhotel Shangri-La Al Bandar, waar u 3 nachten verblijft op basis van logies/ontbijt.

Dag 3: Muscat
Na het ontbijt maakt u een stadsrondrit door Muscat. Vervolgens zult u een bezoek brengen aan de Grote Moskee (gesloten op vrijdag en op feestdagen). Deze behoort tot de grootste moskeeën van de wereld en vervult een belangrijke functie in zowel het religieuze als sociale leven van de stad. De moskee heeft schitterende kunstwerken en een tapijt dat de gehele gebedsruimte van ongeveer 4.300 m² bedekt. Na het bezoek wordt de tour vervolgd naar het Royal Opera House, dé locatie voor muzikale kunst en cultuur en gebouwd in opdracht van de voormalige sultan Qaboos. Het Royal Opera House weerspiegelt de hedendaagse Omaanse architectuur. Vervolgens door naar Muttrah Souq, een van de oudste markten in Oman. Lunch in het Turkish Diwan Restaurant. Na de lunch een kort bezoek aan het Al Alam Palace. Aan weerszijden van het paleis ziet u de forten Mirani en Jalali, gebouwd in de 16e eeuw door de Portugezen om de stad te verdedigen (alleen van buiten te bezichtigen). Vervolgens bezoek aan het Bait Al Zubair museum. Dit particuliere museum in het oude centrum van Muscat staat bekend om zijn mooie collectie traditionele kostuums, antieke sieraden en wapens. Terugkeer ca. 15.00 uur.

Dag 4: Muscat - Sur
In de ochtend wordt u per 4-WD opgehaald met privéchauffeur/gids voor een tocht langs de kust in de richting van Sur. Onderweg maakt u een fotostop bij de Bimmah Sinkhole en heeft u een adembenemend uitzicht over de prachtige stranden aan de Golf van Oman. Vanaf het vissersdorp Quriyat richting Fins Beach, met lunch in een lokaal restaurant en gelegenheid tot zwemmen. In de smalle, vruchtbare Wadi Shab met overhangende kliffen, watervallen en kleine tuinen kunt u een wandeling maken (wandelschoenen aan te raden). Shab in Arabisch betekent letterlijk ‘Ravijn tussen de kliffen’. Avondexcursie naar Green Turtle Beach (seizoengebonden). Verblijf in het eenvoudige Sur Plaza hotel op basis van logies/ontbijt.

Dag 5: Sur - Wahiba woestijn
Na het ontbijt stadstour door Sur en vertrek naar Wadi Bani Khalid met kleine dorpjes en weelderige vegetatie. Vertrek in de richting van de Wahiba zandwoestijn, welke een groot contrast vormt met Wadi Bani Khalid. Deze woestijn wordt vaak omschreven als een perfect voorbeeld van een zandzee met een lange rij duinen, sommige tot wel 100 m en oranje van kleur. Bezoek aan en lunch bij een bedoeïenenfamilie. Overnachting in Desert Nights Camp op basis van halfpension.

Dag 6: Wahiba woestijn - Nizwa
Na de onvergetelijke indrukken in de woestijn bezoek aan Nizwa. De voormalige hoofdstad van het land is tegelijkertijd een religieus centrum. De oasestad is de grootste in het binnenland van Oman. U zult eerst een bezoek brengen aan de soek van Nizwa. De soek is bekend vanwege de verkoop van zilveren juwelen en khanjars (zilveren kromdolk). Vervolgens neemt u een kijkje in het fort van Nizwa. De enorme toren van het fort is in de 17e eeuw gebouwd om de route naar de binnenkant van het fort te verdedigen. Het fort domineert het hele gebied waarbij de stad rond het gebouw is gegroeid. De top is alleen door middel van een smalle draaitrap te bereiken. Vanaf de top van de toren heeft u schitterend uitzicht op de stad Nizwa. Lunch in een lokaal restaurant. Aansluitend bezoek aan het Bahla Fort en Jabrin. Bahla is een van de mooiste en grootste forten. Overnachting in Anantara Al Jabal al Akhdar Resort op basis van logies/ontbijt.

Dag 7: Jabal Akhdar
Het Anantara Jabal al Akhdar heeft een spectaculaire ligging in het centrale deel van het Al Hajar gebergte. Het resort is omringd door bergen, kleine dorpjes, steile ravijnen en diepe kloven en volledig geïntegreerd in de natuur. De perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de schitterende omgeving. Deze plek is een paradijs voor avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers. Ver van de drukke hoofdstad Muscat heerst hier rust en stilte. U maakt onder leiding van de gids een ochtendexcursie naar een typisch Omaans dorp, Wadi Bani Habib is een van de vele interessante dorpen gelegen op het enorme plateau van Jabal Akhdar. Vervolgens een lunch in een lokaal Omani-huis. Ervaar de rijke cultuur en gastvrijheid gedurende de lunch. Daarna terugkeer naar het hotel.

Dag 8: Jabal Akhdar - Muscat
Terugreis naar Muscat met diverse fotostops onderweg in het dorpje Birkat Al-Mouzen Fanja Village. Aan het strand van Shangri-La Al Bandar kunt u heerlijk nagenieten van de geweldige ervaringen van de afgelopen dagen.

Dag 9: Muscat
In de vroege avond wordt u naar de luchthaven van Muscat gebracht en vliegt u met Emirates weer terug naar Amsterdam. Een late check-out tot 16:00 uur is inclusief. Uiteraard is verlenging van uw verblijf in Muscat mogelijk.

Dag 10: Amsterdam
Aankomst op Schiphol in de ochtend.


Betoverend Oman: 10-daagse privéreis

Indicatieprijs per persoon     feb '24
mrt '24 okt '24
Tweepersoonskamer    

€ 4.949,- € 4.851,- € 5.081,-

Overnachtinghotels    
Muscat Shangri-La Al Bandar 5*
Sur Sur Plaza Hotel 4*
Wahiba Desert Desert Nights Camp 4*
Jabal Akhdar

Anantara Jabal Al Akhdar Resort

5*


Wij geven hier slechts indicatieprijzen in bepaalde maanden, maar natuurlijk kan deze reis voor iedere door u gewenste periode worden aangevraagd!

Bij de prijs is inbegrepen:

- Vliegreis naar en van Muscat en inclusief luchthavenbelasting
- Executive lounge op Schiphol
- Privéchauffeur/gids in Oman
- Beschreven excursies inclusief entreegelden
- Lunch van dag 3 t/m 7
- 7 overnachtingen: 3 nachten + vroege check-in en late check-out tot 16:00 uur in Muscat in een Deluxe Kamer Zwembadzicht o.b.v. logies/ontbijt, 1 nacht in Sur in een Deluxe Kamer o.b.v. logies/ontbijt, 1 nacht in Wahiba Desert in een Deluxe Suite o.b.v. halfpension en 2 nachten in Jabal Akhdar in een Premier Canyon Kamer o.b.v. logies/ontbijt.

Neem voor de actuele prijzen, andere kamertypen, vertrekdata of prijzen voor 1, 3 of meer personen, contact op met onze Luxury Travel Consultants.

Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor het landarrangement kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.
Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u de rondreis "Betoverend Oman" boeken? Of heeft u vragen over deze roundreis? Vul uw aanvraag zo volledig mogelijk in het onderstaande veld in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bestemming:
Hotelnaam:
Vertrekdag heenreis:
Vertrekdag terugreis:
Volwassenen:
Kinderen:
Baby's:
Budget:
Heeft u een airline voorkeur?
Voorkeur:
Mogen wij u bellen om uw vakantieplannen te bespreken?
Heeft u ook hotels uit het Silverjet aanbod gezien die u aanspreken?
Welke hotels spraken u aan?
Heeft u recentelijk al contact met ons gehad over uw reisplannen?
Bent u flexibel in reisdata?
Aanhef:
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw telefoonnummer:
Uw vraag of opmerking: