Silverjet-tips Tenerife

Tenerife is een eiland van vulkanische oorsprong met een grote diversiteit qua landschap en veel zon, waarbij vaak direct de gedachte aan een strandvakantie opkomt. Wie echter verder kijkt dan alleen het strand ontdekt de exclusieve charme en de unieke authenticiteit van dit bijzondere eiland!

Lees hieronder onze tips over Tenerife en ontdek dit prachtige eiland!

Natuur Tenerife

Er zijn vele wandel- & fietspaden aangelegd om al het natuurschoon te ontdekken, maar ook tijdens een autotocht kunt u heel veel zien. Het Parque Nacional las Cañadas del Teide staat bekend om de bijna 4.000 meter hoge vulkaan en het woestijnachtige karakter. De berggebieden Anaga en Teno bieden een groene vegetatie en grote hoogteverschillen.

Pico de Teide  Park del Teide  Los Gigantes

1. Pico de Teide

 De top van vulkaan El Teide is met 3.718 meter het hoogste punt van heel Spanje. Officieel is de vulkaan slapend maar nieuwe uitbarstingen worden niet uitgesloten. Een kabelbaan brengt u in 10 minuten naar een hoogte van 3.550 meter. Het kabelbaanstation is dagelijks geopend van 09.00 - 17.00 uur.

2. Nationaal Park Del Teide

Het omringende gebied van de vulkaan is nationaal park met een grote variatie aan landschappen. Gitzwart vulkaangesteente, fraai gevormde vulkaanrotsen en door zwavel groen gekleurde landschappen wisselen elkaar af. Sinds 2007 is dit gebied opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Silverjet-tip: De perfecte romantische avond beleeft u op de top van de vulkaan El Teide. De sterrenhemel is nergens zo goed zichtbaar als hier en op een heldere avond kunt u met een telescoop de kraters van de maan of de iconische ringen van Saturnus zien. 

3. Los Gigantes

Met een luxe zeiljacht is het mogelijk om de kliffen van Los Gigantes te ontdekken. Een ‘once in a lifetime experience’. Onder het genot van een uitstekende cava kunt u genieten van een bijzonder uitzicht. Met een beetje geluk spot u zelfs dolfijnen.

Strand Tenerife

Tenerife is een vulkanisch eiland waardoor er nagenoeg geen witte zandstranden zijn, op een enkel strand na dat is opgespoten met zand uit de Sahara. De overige stranden bestaan uit zwart zand en lavasteen. Op de stranden bij de bekende badplaatsen Playa de las Américas, Los Cristianos, Costa Adeje worden veel watersporten aangeboden. Silverjet Vakanties biedt u diverse hotels aan de westkust van het eiland.

Costa Adeje  Las Teresitas  Los Cristianos

1. Playa del Duque Strand

Het strand van de luxe kustplaats Playa del Duque staat garant voor een heerlijke stranddag. Wandel over het goudgele zand, luier op een luxe strandbedje en geniet van de rust. 

2. Las Teresitas

Een van de mooiste stranden gelegen in het noorden van Tenerife. Dit ongerepte strand wordt door velen aangemerkt als ware het een stukje Caribische kust.

3. Los Cristianos

Een populair strand met veel restaurants en bars. Het lavastrand loopt geleidelijk af in zee en door de verschillende speeltoestellen is het uitermate geschikt voor families met kinderen.

Restaurants Tenerife

MB Abama  El Rincon  Kazan

1. M.B. The Ritz Carlton, Abama – 2 sterren

M.B. is het enige restaurant op Tenerife dat maar liefst 2 Michelin-sterren telt. Het restaurant is vernoemd naar de beroemde Baskische chef-kok Martín Berasategui . Op de menukaart staan creatieve gerechten geïnspireerd op de Baskische keuken.

2. El Rincón de Juan Carlos, Los Gigantes – 1 ster

El Rincón de Juan Carlos is gelegen in Los Gigantes en is een echt familierestaurant. De broers Padrón hebben verstand van koken; samen verzorgen zij een bijzonder creatief menu met veelal lokale producten die zorgen voor ware smaaksensaties.

3. Kazan, Santa Cruz – 1 ster

Kazan betekent ook wel vulkaan en deze naam is een knipoog naar zowel de magische berg El Teide als naar de smaakexplosie die u hier te wachten staat. Met een Japanse keuken met diverse Omakase-menu’s zult u hier op en top genieten.

Daarnaast bieden vele hotels op Tenerife ook uitstekende restaurants aan. Onze tips: