Dar es Salaam

Luxe vakanties Dar es Salaam

Dar es Salaam, aan de oostkust van Tanzania, is de voormalige hoofdstad, maar nog steeds de belangrijkste en grootste stad van het land. Dar es Salaam wordt vaak gebruikt als aanvlieghaven voor een strandvakantie op het nabijgelegen Zanzibar en naar de vele safarilodges die het land rijk is.

 • All InclusiveBoutiqueCityCulinairHeritage

  The Oyster Bay

  Dar es Salaam - Tanzania

  Algemeen
  Exterieur
  Restaurants/Cafes
  Lobby/openbare ruimte
  Strand
  Personeel
  Personeel
  Ambiance
  Ambiance
  Ambiance
  All InclusiveBoutiqueCityCulinairHeritage

  Oyster Bay in Dar es Salaam is een schitterend voormalige Afrikaanse landhuis met een hedendaagse stijl. Oyster Bay is ideaal als uitgangspunt naar een safarilodge of voor een strandvakantie op Zanzibar.

  Bekijk ›

  v.a. € 1.864, - p.p.


  03-nov-2021
  2 nachten
  2 personen
  Suite
  All-inclusive
  Inclusief vlucht

  Privétransfer ter plaatse van en naar de luchthaven
  Vliegreis incl. luchthavenbelasting en min. 20kg bagage
  Executive Lounge op Schiphol, Düsseldorf, Eindhoven of Brussel
Kies uw reisklasse ↑

Bestemmingsinformatie

Vakantie Dar es Salaam
Dar es Salaam ligt in het oosten van Tanzania en is de grootste stad van het land met ruim 4 miljoen inwoners. Ze was tot 1973 de hoofdstad en is nog steeds het economisch centrum van Tanzania.

Dar es Salaam, ooit ontstaan als een klein vissersdorpje, is door de jaren heen uitgegroeid tot een grote havenstad die tevens dient als economisch centrum van Tanzania. Dar es Salaam, dat in het Arabisch ‘Huis van Vrede’ betekent, biedt vanwege het koloniale verleden een interessante mix van verschillende culturen.

Bezienswaardigheden Dar es Salaam
Een van de bekendste bezienswaardigheden is het Nationaal Museum, waar de historie en cultuur van Tanzania worden tentoongesteld. Aan de overkant van het museum ligt de botanische tuin. In de stad komt u Arabische, Afrikaanse en Britse invloeden uit vroegere tijden terug.

Luxe strandhotel
Net buiten de stad liggen de witte zandstranden en de azuurblauwe oceaan van het meest bekende strand uit de regio, Coco Beach. Hier bevindt zich ook het aantrekkelijke hotel The Oyster Bay. Vooral in het weekend is het hier vaak sfeervol met live muziek en barretjes op het strand.

Beste reistijd Dar es Salaam
De omgeving van Dar es Salaam kent per jaar twee regenperiodes en twee droge periodes. In maart, april en mei regent het geregeld, in de maanden november en december worden regenbuien afgewisseld met droge periodes.

Luxe lodge in combinatie met een strandvakantie
Wij selecteerden voor u een schitterende safarilodge op een uitzonderlijke locatie in het relatief onbekende maar indrukwekkende Beho beho selous game-reserve op slechts 40 minuten vliegen van Dar es Salaam. Het Selous Game Reserve is een van de grootste wildreservaten van de wereld en ligt in het zuiden van Tanzania. Een uitstekende combinatie om een verblijf in Beho Beho een aantal dagen te verlengen met het zonnige eiland Zanzibar.


Hotelvoorzieningen

123

Tips

Combinatiereis Tanzania: Selous Game Reserve & Zanzibar
Combineer een bezoek aan een wildreservaat met een strandvakantie op het zonnige specerijeneiland Zanzibar'. Neem contact op met onze Luxury Travel Consultants voor meer informatie.