Fascinerend Jordanië

Fascinerend Jordanië

Jordanië is een land met een rijke historie en een verbluffend landschap. Een bezoek aan de verborgen stad Petra, één van de zeven nieuwe wereldwonderen, zal u overweldigen en inspireren. Deze luxe privé rondreis is inclusief verblijf in vier- en vijfsterrenhotels en Engelssprekende privéchauffeur/gids.

    

Dag 1: Amsterdam - Amman
Vertrek per Royal Jordanian naar Amman en na aankomst luxe privétransfer naar het vijfsterrenhotel The Ritz Carlton, Amman. U verblijft 2 nachten op basis van logies/ontbijt.

Dag 2: Amman
Na het ontbijt maakt u een stadsrondrit door Amman inclusief een bezoek aan de Citadel en het Romeinse amfitheater. Ook zal er een stop gemaakt worden in een van de traditionele soeks in de stad. Er zijn talloze restaurants waar u de lekkernijen en koffietradities kunt uitproberen. Vervolgens stapt u in de auto richting het noorden waar u eerst een stop maakt voor de lunch. U bezoekt hier het “Pompeii van het Oosten”, de unieke Grieks Romeinse stad Jerash. Jerash staat bekend om zijn goed bewaard gebleven Romeinse ruïnes, waaronder het indrukwekkende Ovaal Plaza, het Hadrian’s Arch, het Colosseum en de Tempel van Artemis. Deze plek heeft een bijzondere historische en archeologische waarde. Terugkeer eind van de middag in uw hotel in Amman.

Dag 3: Amman - Dode Zee
In de loop van de ochtend wordt u opgehaald door de privéchauffeur/gids voor het vervolg van de reis richting de Dode Zee. De Dode Zee is het laagst gelegen meer op aarde, 420 meter onder zeeniveau. Het staat bekend om zijn zoutgehalte van 33% en helende eigenschappen. Uw overnachting in het Kempinski Ishtar biedt u de gelegenheid om de rest van de dag te genieten van het drijven in het rustgevende zoute water en het uitproberen van de modderbaden in de Dode Zee.Verblijf in het Kempinski Ishtar Death Sea basis van logies/ontbijt.

Dag 4: Dode Zee - Petra
Na het ontbijt vertrek richting de mozaïekstad Madaba. Madaba is vooral bekend om zijn beroemde mozaïekkaart van Jeruzalem, die dateert uit de 6e eeuw na Christus en te zien is in de Grieksorthodoxe kerk van Sint-Joris. Vervolgens maakt u een stop bij Mount Nebo wat wordt beschouwd als een heilige plaats voor christenen, joden en moslims. Het is de plek waar Mozes het beloofde land zag en waar hij uiteindelijk stierf en begraven werd. Deze locatie biedt een prachtig uitzicht op de Jordaanvallei en de Dode Zee. De reis wordt vervolgd richting de historische stad Petra. Eén van de meest iconische bezienswaardigheden van Jordanië. Het is een UNESCO-Werelderfgoed en biedt een spectaculair uitzicht op de oude ruïnes van tempels, tombes en theaters in de Wadi Musa vallei. U arriveert aan het begin van de middag in Petra, wat de mogelijkheid biedt om de stad al te verkennen, of één van de trails uit te proberen. Goede wandelschoenen zijn dan een must. Tip! Bent u op maandag, woensdag of donderdag in Petra? Dan is ‘Petra by Night’ een heuse aanrader. El-Khazneh Firaum (schatkamer) is door duizenden kaarsen verlicht en u kunt genieten van lokale muziek en Arabische thee. Overnachting in het Mövenpick Resort Petra.

Dag 5: Petra - Wadi Rum woestijn
In de ochtend staat er een bezoek aan Petra met een officiële gids op het programma. U kunt ervaren op welke bijzondere wijze de stad zo’n 2000 jaar geleden werd gebouwd en nu nog zo goed bewaard is gebleven. Na de lunch is het tijd om richting de Wadi Rum woestijn te rijden. Wadi Rum staat bekend om zijn adembenemende landschappen en unieke rotsformaties. Het dieprode woestijnzand en de grillige rotspartijen geven de aanblik alsof u zich in het maanlandschap bevindt. Er is gelegenheid voor het maken van een jeepsafari, kameelrijden en u kunt zich in de avond laten betoveren door het sterrrenstelsel dat bij goed weer een waanzinnig schouwspel oplevert. Overnachting in het Memories Aicha Luxury Camp op basis van halfpension.

Dag 6: Wadi Rum woestijn - Aqaba
Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om een deel te nemen aan een activiteit in het desertcamp. Vervolgens vertrek richting de enige havenstad en tevens populaire badplaats van Jordanië, Aqaba, gelegen aan de oevers van de Rode Zee. U verblijft 3 nachten in het Hyatt Regency Aqaba Ayla.

Dag 7: Aqaba
Uw hotel is genesteld tussen schitterende blauwe lagunes, de Al-Sarah bergen, een exclusieve jachthaven en de 18-holes Ayla Golf Club. Aan het strand of in één van de vier zwembaden van dit resort kunt u nagenieten van de geweldige ervaringen van de afgelopen dagen.

Dag 8: Aqaba
Vandaag is wederom een dag ter vrije besteding. Heerlijk relaxen bij het hotel of wellicht een activiteit ondernemen? Bijvoorbeeld duiken of snorkelen in de heldere wateren van de Rode Zee. De onderwaterwereld is zondermeer spectaculairte noemen. Uiteraard is verlenging van uw verblijf in Aqaba mogelijk.

Dag 9: Aqaba - Amman - Amsterdam
In de vroege ochtend wordt u naar de luchthaven van Aqaba gebracht en vliegt u met Royal Jordanian (via Amman) weer terug naar Amsterdam.

Privéreis Fascinerend Jordanië: 9-daagse privéreis

Indicatieprijs per persoon  
jan'25feb '25
mrt '25okt '24
Tweepersoonskamer  
€ 3.505,-€ 3.609,-€ 3.749,-€ 3.430,-

Overnachtinghotels  
Amman

The Ritz Carlton, Amman

5*
Dode Zee

Kempinski Ishtar Death Sea

5*
Petra

Mövenpick Petra

4Deluxe*

Wadi Rum

Aqaba

Memories Aicha Luxury Camp

Hyatt Regency Aqaba Ayla

4*

5*

Wij geven hier slechts indicatieprijzen in bepaalde maanden, maar natuurlijk kan deze reis voor iedere door u gewenste periode worden aangevraagd!

Bij de prijs is inbegrepen:
• Vliegreis naar Amman en terug vanuit Aqaba, inclusief luchthavenbelasting
• Executive lounge op Schiphol
• Visum afhandeling voorafgaand aan uw reis
• Versnelde douane passage bij aankomst op luchthaven Amman
• Engelssprekende privéchauffeur/gids
• Beschreven excursies inclusief entreegelden
• Lunch op dag 2
• Rondleiding door gecertificeerde gids in Jerash, Mount Nebo, Madaba en Petra
• 8 overnachtingen: 2 nachten in Amman in een Deluxe Kamer, 1 nacht in Swaimeh in een Deluxe Kamer Ishtar, 1 nacht in Petra in Superior kamer, 1 nacht in Wadi Rum in een Panoramic Luxury Tent en 3 nachten in Aqaba in een Tweepersoonskamer.
• Verzorging in alle genoemde hotels is op basis van logies/ontbijt behalve in Wadi Rum. Hier is het verblijf op basis van halfpension

Gezien de unieke locaties van een aantal van de geselecteerde hotels en de daardoor beperkte beschikbaarheid is het raadzaam tijdig te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Wanneer de genoemde hotels niet beschikbaar zijn zullen wij in overleg een geschikt alternatief aanbieden.

Neem voor de actuele prijzen, andere kamertypen, vertrekdata of prijzen voor 1, 3 of meer personen, contact op met onze Luxury Travel Consultants. Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor het landarrangement kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag. Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven.

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u de rondreis "Fascinerend Jordanië" boeken? Of heeft u vragen over deze roundreis? Vul uw aanvraag zo volledig mogelijk in het onderstaande veld in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bestemming:
Hotelnaam:
Vertrekdag heenreis:
Vertrekdag terugreis:
Volwassenen:
Kinderen:
Baby's:
Budget:
Heeft u een airline voorkeur?
Voorkeur:
Mogen wij u bellen om uw vakantieplannen te bespreken?
Heeft u ook hotels uit het Silverjet aanbod gezien die u aanspreken?
Welke hotels spraken u aan?
Heeft u recentelijk al contact met ons gehad over uw reisplannen?
Bent u flexibel in reisdata?
Aanhef:
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw telefoonnummer:
Uw vraag of opmerking: