Crystal Cruises
Silverjet
 Al 25 jaar luxury travel ervaring
 24/7 bereikbaarheid
 Ontzorg-garantie
 Persoonlijk advies op maat
 Met een 9,1 gewaardeerd

5* Crystal Cruises

Aan boord is de dagelijkse routine op ontspanning gericht. Uw buitenhut/suite van minimaal 20 m² biedt ruimte en comfort tot in de details. Buiten de eigen accommodatie geniet u van mooi ingerichte ruimtes. Culinaire keuzes in tijdstippen en specialiteiten zijn er te over, zelfs als u aan dek wilt dineren, wordt daar een tafel voor u gedekt. Crystal Cruises biedt naast de twee vaste dinerzittingen ook een open zitting. Zowel de gerechten als de presentaties ervan zijn perfect. Om te genieten van de avonden bieden de schepen van Crystal Cruises meerdere bars en (dans)lounges, een casino, theater, kortom die complete variëteit voor een echte verwencruise op topniveau. Crystal Cruises hanteert het all-inclusive concept: alle niet alcoholische en geselecteerde alcoholische dranken zijn inbegrepen, evenals de fooien. Ook worden geen toeslagen geheven voor de specialiteitenrestaurants. Gedurende het jaar zijn er een aantal themacruises, waarbij bijvoorbeeld tuindesign, fotografie, wijnproeverijen of golf centraal staan. Lezingen aan boord en excursies aan land worden rond het thema op elkaar afgestemd. Crystal Cruises heeft bovendien op veel afvaarten speciale kinderprijzen of zelfs de mogelijkheid om kinderen gratis te laten meevaren. Daarnaast is Crystal Cruises ook uitermate geschikt voor passagiers die alleen reizen, er zijn namelijk op veel afvaarten zeer aantrekkelijke 1-persoonstoeslagen. Crystal Cruises wordt geroemd om haar prachtige vaarroutes.

Inclusief bij Crystal Cruises

 • Cruise op basis van volpension
 • (Non) Alcoholische dranken (zeer exclusieve merken uitgezonderd)
 • Fooien
 • Room service
 • Dineren in specialiteiten restaurants
 • Wifi

Exclusief bij Crystal Cruises

 • Excursies (Endeavor en de rivierschepen uitgezonderd)

Schepen

Het gracieuze, middelgrote 5* cruiseschip Crystal Symphony neemt slechts 848 passagiers mee en er is veel ruimte en weinig drukte aan boord. In oktober 2017 vindt er weer een renovatie plaats zodat het schip weer helemaal up-to-date is. Crystal Symphony heeft alleen luxe hutten en suites, meer dan 50% met privéveranda, die zeer compleet zijn ingericht. U wordt verwelkomd met verse bloemen, de minibar is gevuld en een badjas hangt klaar.

De 5* Crystal Serenity is het jongere en iets grotere zusje van de Crystal Sympony. De Crystal Serenity zal weer een make over krijgen in oktober 2018. Ze zal dan maximaal 980 pasagiers mee kunnen nemen. Ook dit schip biedt dezelfde uitstekende service aan boord uitgevoerd door zorgvuldig geselecteerd en uitstekend opgeleid personeel. Een Crystal cruise heeft een grote keuze uit activiteiten en entertainment. Er is een zwembad, dat zonodig overdekt kan worden en er is een uitgebreide Spa in Feng Shui stijl met sauna, stoombad, diverse massage- en schoonheidsbehandelingen. Muzikanten van wereldklasse onderhouden u met muziek, variërend van Big Band tot Blues.

Wilt u liever iets totaal anders? Een klein schip? Op expeditie naar kleine havens waar de grotere schepen niet komen? Kies dan voor de 5* Crystal Esprit, intiem en elegant, Crystal Esprit is echt een boetiek hotel op het water. Zij verwelkomt slechts 62 gasten en heeft 92 bemanningsleden aan boord. Alle suites hebben zeezicht en butlerservice. Ze is speciaal ontworpen voor de gasten die zoeken naar een culturele en actieve unieke ervaring. De service is subliem en de verzorging aan boord is op basis van all-inclusive, zelfs excursies zijn inclusief!

Specificaties schepen

 • Crystal Mozart – 120 gasten (92 crew) – bouwjaar 1987 (2016 renovatie)
 • Crystal Symphony – 880 gasten (545 crew) – bouwjaar 1995 (2017 renovatie)
 • Crystal Serenity – 980 gasten (655 crew)  – bouwjaar 2003 (2018 renovatie)
 • Crystal Bach – 106 gasten (68 crew) – bouwjaar 2017
 • Crystal Mahler – 106 gasten (68 crew) – bouwjaar 2017 
 • Crystal Debussy – 106 gasten (68 crew)  – bouwjaar 2018
 • Crystal Ravel – 106 gasten (68 crew) – bouwjaar 2018
 • Crystal Endeavor – 200 gasten (209 crew) – bouwjaar 2021

Suites

 • Crystal Symphony – Suite met venster 20m², suite met balkon 23m², Penthouse 34m²
 • Crystal Serenity – Suite met venster 21m², suite met balkon 25m², Penthouse 34m²

 

Cuisine

River

Suite

Explore

Dining

Bathroom