Sabah
 Al 25 jaar luxury travel ervaring
 24/7 bereikbaarheid
 Ontzorg-garantie
 Persoonlijk advies op maat
 Met een 9,1 gewaardeerd

Luxe vakanties Sabah

Op het groene Borneo staat de ‘wildlife’ centraal, maar ook op cultureel vlak heeft het eiland veel te bieden. Het op drie na grootste eiland ter wereld is een unieke, wondermooie bestemming, ver weg van het massatoerisme. Op Borneo vindt u afgelegen junglestammen, een overvloed aan wilde dieren, ongerepte stranden, paradijselijke eilanden, eeuwenoude regenwouden en het lekkerste eten. De Maleisische deelstaat Sabah op Borneo is één van de mooiste duiklocaties te wereld. Maak een excursie naar het Kinabalu National Park, met de hoogste berg van Zuidoost-Azië, vele apensoorten, krokodillen en slangen, bezoek de inheemse bevolking in de binnenlanden of luier urenlang op één van de vele verlaten stranden. Het betoverende Sabah heeft voor elk wat wils.

 • ActiveCulinairFamilyGolf

  Shangri-La Rasa Ria Resort

  Kota Kinabalu - Maleisië

  Shangri-La Rasa Ria Resort - Algemeen
  Shangri-La Rasa Ria Resort - Algemeen
  Shangri-La Rasa Ria Resort - Exterieur
  Shangri-La Rasa Ria Resort - Exterieur
  Shangri-La Rasa Ria Resort - Restaurants/Cafes
  Shangri-La Rasa Ria Resort - Restaurants/Cafes
  Shangri-La Rasa Ria Resort - Lobby/openbare ruimte
  Shangri-La Rasa Ria Resort - Wellness
  Shangri-La Rasa Ria Resort - Kinderen
  ActiveCulinairFamilyGolf

  Shangri-La Rasa Ria Resort op Sabah (Maleisië) is een sfeervol informeel resort in Aziatische stijl direct aan een lang zandstrand. De hoge kwaliteit, persoonlijke service en de vele faciliteiten staan garant voor een aangename familievakantie.

  Bekijk ›

  v.a. € 2.609, - p.p.


  06-sep-2024
  7 nachten
  2 personen
 • ActiveFamilyHideawayHoneymoonWellness

  Gaya Island Resort

  Pulau Gaya - Maleisië

  Gaya Island Resort - Algemeen
  Gaya Island Resort - Exterieur
  Gaya Island Resort - Exterieur
  Gaya Island Resort - Zwembad
  Gaya Island Resort - Restaurants/Cafes
  Gaya Island Resort - Restaurants/Cafes
  Gaya Island Resort - Lobby/openbare ruimte
  Gaya Island Resort - Wellness
  Gaya Island Resort - Strand
  Gaya Island Resort - Ambiance
  ActiveFamilyHideawayHoneymoonWellness

  Het exclusieve Gaya Island Resort in de provincie Sabah (Maleisië) met comfortabele villa’s en suites is romantisch gelegen voor de kust van Kota Kinabalu op een tropisch eiland van slechts 15 km².

  Small Luxury Hotels
  Bekijk ›

  v.a. € 2.328, - p.p.


  06-sep-2024
  7 nachten
  2 personen
 • ActiveHideawayHoneymoonWellnessGroen

  Bunga Raya Island Resort & Spa

  Deluxe

  Pulau Gaya - Maleisië

  Bunga Raya Island Resort & Spa - Algemeen
  Bunga Raya Island Resort & Spa - Exterieur
  Bunga Raya Island Resort & Spa - Exterieur
  Bunga Raya Island Resort & Spa - Zwembad
  Bunga Raya Island Resort & Spa - Zwembad
  Bunga Raya Island Resort & Spa - Restaurants/Cafes
  Bunga Raya Island Resort & Spa - Restaurants/Cafes
  Bunga Raya Island Resort & Spa - Restaurants/Cafes
  Bunga Raya Island Resort & Spa - Lobby/openbare ruimte
  Bunga Raya Island Resort & Spa - Lobby/openbare ruimte
  Bunga Raya Island Resort & Spa - Wellness
  ActiveHideawayHoneymoonWellnessGroen

  Aangespoeld op een onbewoond eiland, ergens diep in de Zuid-Chinese Zee: beelddenkers zullen op Bunga Raya Island Resort & Spa weinig moeite hebben om weg te dromen bij een romantisch scenario als dit. Hier waant u zich helemaal op een droomeiland, met de turkooiskleurige zee, verlaten poederwitte strandjes en een indrukwekkende jungle als decor. 

  Bekijk ›

  v.a. € 2.482, - p.p.


  06-sep-2024
  7 nachten
  2 personen
Kies uw reisklasse ↑

Bestemmingsinformatie

Het op drie na grootste eiland ter wereld, Borneo, is een unieke, wondermooie bestemming, ver weg van het massatoerisme. In de deelstaat Sabah vindt u afgelegen junglestammen, een overvloed aan wilde dieren, ongerepte stranden, paradijselijke eilanden, eeuwenoude regenwouden en het lekkerste eten. De Maleisische deelstaat Sabah op Borneo is één van de mooiste duiklocaties te wereld. Maak een excursie naar het Kinabalu National Park, met de hoogste berg van Zuidoost-Azië, vele apensoorten, krokodillen en slangen, bezoek de inheemse bevolking in de binnenlanden of luier urenlang op één van de vele verlaten stranden. Het betoverende Sabah heeft voor elk wat wils


Aanbevelingen

Kota Kinabalu
Kota Kinabalu, de hoofdstad van Sabah, is een perfecte uitvalsbasis om een deel van de deelstaat te ontdekken, maar de stad zelf is ook zeker een bezoek waard. KK, zoals de locals de provinciehoofdstad kortweg noemen, is moderner dan men zou veronderstellen. Dat komt omdat de stad, die toen nog Api-Api heette, in de Tweede Wereldoorlog bijna volledig werd verwoest. Van plaatselijke specialiteiten kunt u smullen op de bruisende night market, maar de beste verse vis eet u ook in één van de toprestaurants aan de zeekade. Bezoek zeker de Filipino Market, één van de twee hypermoderne shoppingmalls en loop naar het Signal Hill Observatory Platform voor een onvergetelijk uitzicht over de stad en de omringende eilanden. Kota Kinabalu is meermaals aangewezen tot de plek met één van mooiste zonsondergangen ter wereld. Op het uitzichtspunt ziet u waarom. Een bezichtiging van de ‘drijvende’ moskee mag u eveneens niet missen. Bij het in traditionele stijl opgetrokken Shangri-La Rasa Ria kunt u genieten van het brede en 11 kilometer lange zandstrand en een 18-holes golfbaan.

Pulau Gaya
Het paradijselijke eilandje Gaya, even ten noorden van Kota Kinabalu, is één van de locaties die het tv-programma Expeditie Robinson zou kunnen gebruiken als decor voor de uitzendingen, slechts een kwartiertje varen vanaf Jesselton Harbour in Kota Kinabalu. Aan wal wachten de gasten de prachtigste strandjes, omsloten door een veelvoud aan geurige en kleurige hibiscusbomen, turquoise zee en ongerepte mangrove. Het enige dat u hoort is het kabbelende water van de Zuid Chinese Zee en indringende junglegeluiden. Het Robinson Crusoë-gevoel is hier nooit ver weg. Kajakken, snorkelen, duiken en fine dining worden in deze unieke setting een onvergetelijke ervaring. Op Gaya Island bevinden zich de luxe eco-style hotels Gaya Island Resort en Bungaraya Island Resort, waar de faciliteiten voornamelijk in het teken staan van de natuurpracht. Ga boven water op zoek naar de rode vliegende eekhoorn of onder water naar de walvishaai. Of droom weg op een strandje van het ‘onbewoonde’ eiland en staar naar het silhouet van de mythische Mount Kinabalu aan de horizon.


Hotelvoorzieningen

In de hotels en resorts van Maleisië kunnen uw kinderen gewoonlijk gratis gebruik maken van de kidsclubs. In de meeste gevallen zijn ook de niet-gemotoriseerde watersporten en de landsporten gratis (m.u.v. tennissen in de avonduren bij verlichting). Gemotoriseerde watersporten en babysitting zijn tegen betaling. Ook wanneer u gebruik wilt maken van de wellnessfaciliteiten is dit in de meeste gevallen tegen betaling. Uitzonderingen op bovenstaande regels vindt u bij de beschrijvingen van de betreffende hotels en resorts.


Tips

Combineer een verblijf op het paradijselijke Pulau Gaya of aan het indrukwekkende strand van Rasa Ria, met een paar dagen in de indrukwekkende Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Vraag onze Luxury Travel Consultants naar de mogelijkheden.

Wist u dat de hoofdstad van Sabah, Kota Kinabalu, beschikt over de beste visrestaurants en drie hypermoderne shopping malls? Neem er gerust een dag de tijd voor.