Matera - Lizzano - Lecce

Matera - Lizzano - Lecce

Deze reis laat u kennismaken met de prehistorische stad Matera, het Italiaanse leven in Lizzano en de eindeloze straatjes en steegjes van de barokke stad Lecce. Laat u verrassen door dit authentieke gedeelte van Italië!

Matera  Ancient Roman Theater Lecce  Duomo Lecce

Dag 1: Amsterdam - Bari - Matera
U vliegt met Transavia naar Bari. Vervolgens neemt u de huurauto op de luchthaven in ontvangst en u rijdt in ca. 70 minuten naar Matera. De overweldigende schoonheid van de uit rotsen gehouwen stad zou zelfs de meest pittoreske Italiaanse stadjes in haar schaduw kunnen zetten. U neemt uw intrek in Palazzo Gattini, hét hotel van Matera, gelegen tegenover de beroemde Duomo. Palazzo Gattini is een voormalig paleis van de oudste adellijke familie van Matera. Een modern en chic hotel, elegant vormgegeven met gebruik van de beroemde natuurstenen uit de streek om de oorspronkelijke architectuur te behouden. Het beste hotel van Matera en het is een unieke belevenis om een aantal nachten in deze indrukwekkende stad te verblijven. U verblijft hier 3 nachten. Zie onze website voor een uitgebreide beschrijving.

Dag 2-3: Matera
Matera is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in de kleine zuidelijke regio Basilicata. Het is een van de meest verbazingwekkende binnensteden van Italië en beroemd vanwege haar uit rotsen gehouwen huizen waarvan sommige dateren uit de prehistorie. De stad heeft twee gezichten: boven, aan de rand van het Gravina-ravijn, een bruisende stad. Beneden, het stille historische gedeelte doorspekt met oeroude grotwoningen of ‘Sassi’, als labyrinten gehouwen uit tufsteen; een fascinerend ondergronds netwerk van grillige gangen, geheimzinnige holtes en tientallen kerken. Tot 1968 waren deze eeuwenoude rotshuisjes nog bewoond maar tegenwoordig worden ze vooral gebruikt als unieke locatie voor gezellige bars, restaurants en kunstateliers. Matera staat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is al jaren een uitverkoren plek van filmmakers en werd ook getoond in de laatste James Bond film. Het desolate landschap was de locatie voor Mel Gibson’s ‘The Passion of Christ’. ’s Avonds is het genieten van de duizenden lichtjes die Matera een sprookjesachtige sfeer geven.

Dag 4-5: Matera - Lizzano (ca. 105 km)Puglia & Matera Combi
In de Taranto regio is Masseria Bagnara gevestigd. De uiterst smaakvolle renovatie van dit prachtige landgoed getuigt van buitengewone klasse. Twee heerlijke dagen om te genieten van het Italiaanse leven, ontspannen aan het zwembad of aan de mooie zandstranden (seizoengebonden). U verblijft hier 2 nachten.

Dag 6-7: Lizzano - Lecce (ca. 72 km)
Vandaag rijdt u naar de stad Lecce, hoogtepunt van de barok in Zuid-Italië, ook wel het ‘Florence van het zuiden’ genoemd. Lecce heeft een schitterend historisch centrum; rijk aan kerken, paleizen, tuinen, kastelen, pittoreske straatjes en vele aantrekkelijke restaurantjes. Wij selecteerden voor u een stijlvol boutique hotel in het hart van Lecce, gelegen binnen de stadsmuren en op loopafstand van alle bezienswaardigheden. U verblijft 2 nachten in La Fiermontina, een kleinschalig hotel. Een perfecte match tussen design, een uitstekende cuisine en een warme persoonlijke service. Het hotel beschikt over voldoende parkeergelegenheid en een schitterende tuin met zwembad.

Dag 8: Lecce - Bari - Amsterdam (ca. 165 km)
Vandaag rijdt u naar de luchthaven van Bari waar u de huurauto inlevert en weer naar Amsterdam vertrekt.


Matera - Lizzano - Lecce: 8-daagse autoreis

Indicatieprijs per persoon     apr '24 jun '24 aug '24
okt '24
Tweepersoonskamer      € 2.556,- € 2.850,- € 2.837,- € 2.694,-

Overnachtinghotels    
Matera Palazzo Gattini 5*
Lizzano Masseria Bagnara 4* Deluxe
Lecce La Fiermontina 
4* Deluxe


Wij geven hier slechts indicatieprijzen in bepaalde maanden, maar natuurlijk kan deze reis voor iedere door u gewenste periode worden aangevraagd!


Bij de prijs is inbegrepen:
- Vliegreis naar en van Bari en luchthavenbelasting.
- Executive Lounge op Schiphol.
- Huurauto (type D) tijdens uw gehele verblijf.
- 7 overnachtingen op basis van logies/ontbijt: 3 nachten in Matera in een Deluxe Kamer, 2 nachten in Lizzano in een Deluxe Kamer en 2 nachten in Lecce in een Superior Kamer.

Meer informatie
Neem voor de actuele prijzen, andere kamertypen, vertrekdata of prijzen voor 1, 3 of meer personen, contact op met onze Luxury Travel Consultants.
Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor het landarrangement kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.
Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u de rondreis "Matera - Lizzano - Lecce" boeken? Of heeft u vragen over deze roundreis? Vul uw aanvraag zo volledig mogelijk in het onderstaande veld in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bestemming:
Hotelnaam:
Vertrekdag heenreis:
Vertrekdag terugreis:
Volwassenen:
Kinderen:
Baby's:
Budget:
Heeft u een airline voorkeur?
Voorkeur:
Mogen wij u bellen om uw vakantieplannen te bespreken?
Heeft u ook hotels uit het Silverjet aanbod gezien die u aanspreken?
Welke hotels spraken u aan?
Heeft u recentelijk al contact met ons gehad over uw reisplannen?
Bent u flexibel in reisdata?
Aanhef:
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw telefoonnummer:
Uw vraag of opmerking: