Expeditiecruises voor 'nature-lovers'
Expeditiecruises voor 'nature-lovers'
 Al 25 jaar luxury travel ervaring
 24/7 bereikbaarheid
 Ontzorg-garantie
 Persoonlijk advies op maat
 Met een 9,1 gewaardeerd

Expeditiecruises voor 'nature-lovers'

 

Een expeditiereis, hoe klinkt dat? Reis met Oceanwide Expeditions naar de magische bestemmingen op de Noordpool (Arctic) of de Zuidpool (Antarctic). Dierenliefhebbers en natuurfanaten kunnen hun hart ophalen tijdens een reis naar een van deze bijzondere bestemmingen.

Expeditiecruise naar de Noordpool

Cruise naar Spitsbergen en ervaar hoe mensen in het hoge noorden leven. Uw Spitsbergen expeditiecruise neemt u mee naar een prachtig poollandschap, vol gletsjers en ruige besneeuwde bergen. Tijdens uw reis in Spitsbergen krijgt u de kans de bijzondere geschiedenis van het poolgebied te verkennen; de walvisvaarders, de pool-ontdekkingsreizigers en de jagers die er eeuwen lang vaak dramatische sporen hebben achtergelaten. Maar vooral de bijzondere fauna van het hoge noorden maakt Spitsbergen enorm interessant, de ijsberen, walrussen, de walvissen en vele andere schitterende diersoorten, zowel op land als in de zee.

 

Expeditiecruise naar de Zuidpool

Het Antarctic Peninsula is een van de mooiste gebieden van het gehele Antarctische Continent. Een expeditiecruise naar het schiereiland laat u een doorsnede zien van wat het dierenleven in Antarctica te bieden heeft. Het landschap in deze regio is dramatisch, met steile bergkammen, ijzige gletsjers en kathedraal-vormige ijsbergen en is daardoor zeer fotogeniek. De ezelspinguïn is niet alleen een van de meest voorkomende pinguïns van het schiereiland, het is ook de grootste van de hier broedende pinguïn soorten. Het rijke dierenleven en de duizenden broedende pinguïns, zijn een hoogtepunt van veel expedities. Andere dieren die daarnaast regelmatig gezien worden zijn de weddellzeehond, de blauwoogaalscholver, de sneeuwstormvogel, orka’s en bultruggen. South Georgia is een uniek sub-antarctisch eiland, een Antarctische oase, middenin de zuidelijke Atlantische Oceaan. Er zijn weinig vergelijkbare plekken in de wereld, die zo vol met leven zijn. Op uw South Georgia cruise worden sportieve activiteiten aangeboden, die u de gelegenheid bieden om kennis te maken met de fauna. Strandwandelingen, lange wandeltochten door de heuvels, safari’s met een zodiac langs de rotskusten, duiken voor degene die daar ervaring mee hebben, het spotten van vogels en nog veel, veel meer... U kunt verscheidene soorten zeehonden ontmoeten, waaronder reusachtige zeeolifanten en ondeugende pelsrobben maar ook de majestueuze koningspinguïn.

Schepen

De m/v Plancius werd in 2009 compleet herbouwd als een expeditie passagiersschip met plaats voor 116 reizigers en 47 bemanningsleden, waarvan 7 expeditiestafleden in Antarctica en voor het Noordpoolgebied 8 expeditiestafleden. De Plancius is uitgerust met 10 zodiacs. Het schip is uitermate comfortabel en gezellig ingericht, maar het is geen cruiseschip. Alle reizen in het Noord- en Zuidpoolgebied zijn en blijven in de eerste plaats gericht op een actief en educatief expeditie-reisprogramma, waarbij zoveel mogelijk tijd aan land wordt doorgebracht.

De m/v Hondius is Oceanwide’s nieuwste en geavanceerde expeditieschip dat in 2019 in de vaart komt en voldoet aan de meest recente en hoogste eisen voor passagiersschepen (Polar Class 6). Het schip biedt ruimte aan 176 passagiers en 72 bemanningsleden. In lijn met de sfeer van onze expedities is de dresscode aan boord informeel.

De passagiers aan boord van de Plancius en de Hondius zijn in het algemeen praktisch gekleed. De cruise is op basis van volpension maar de fooien zijn niet inbegrepen en kunt u aan het eind van uw reis geven welke daarna eerlijk verdeeld worden onder de bemanning.

 
Specificaties schepen:

    m/v Plancius – 163 gasten (47 crew), bouwjaar 1976 (laatst gerenoveerd 2018), 3.211 ton
    m/v Hondius – 246 gasten (72 crew), bouwjaar 2019, 5.590 ton

 
Hutten:


Twin venster hut, m/v Hondius - 12 tot 14m²    Twin deluxe hut, m/v Hondius - 19 tot 21m²    Superior hut, m/v Plancius - 21m²
 

Wilt u meer informatie neemt u dan contact op met onze Luxury Travel Consultants.