Coronavirus

Coronavirus

Hieronder vindt u de laatste informatie betreffende het Coronavirus - 27-03-2020 - 15:30 uur

Geachte Silverjet-cliënt,
 
Ook wij hebben uiteraard te maken met alle unieke ontwikkelingen rond het Corona-virus.
Als gevolg van deze situatie is het zeer druk op onze afdeling Verkoop. Alle informatie die op dit moment bekend is vindt u in de onderstaande vragen en antwoorden.
Onze oprechte excuses wanneer wij onder de huidige uitzonderlijke omstandigheden ons serviceniveau minder kunnen handhaven dan u van ons gewend bent.
 
Hieronder beantwoorden wij de meest gestelde vragen rondom de gevolgen van het coronavirus.
 
U heeft een Silverjet-vakantie geboekt met een vertrekdatum tot en met 30 april 2020.
Gaat deze door?

Uw vakantie gaat helaas niet door. Dit besluit is enerzijds het gevolg van de maatregelen die onze overheid 23 maart jl. heeft aangescherpt en gecommuniceerd, waarbij niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland voorlopig worden afgeraden. Anderzijds zijn ook op vrijwel alle vakantiebestemmingen op dit moment verregaande maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Hierdoor kunnen er geen vakantiegangers meer worden ontvangen en zijn luchthavens, vrijwel alle hotels en restaurants gesloten.
Indien van toepassing hoeft u de restantbetaling voor uw vakantie met een vertrekdatum tot en met 30 april 2020 nu niet meer te voldoen.
 
Wat betekent het financieel voor u wanneer uw vakantie niet doorgaat?
Wij annuleren uw vakantie, maar u bent uw geld niet kwijt. U houdt het bedrag dat u reeds aan ons betaald heeft als tegoed middels een zgn. Corona voucher voor een volgende vakantie. De voucher is gedurende 12 maanden (na uitgifte) volledig gedekt door de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden).
 
Wij helpen u graag met de omboeking van uw vakantie naar een latere datum; u kunt hier rustig over nadenken.
U kunt in principe kiezen uit ons gehele aanbod, tenzij de betreffende luchtvaartmaatschappij (waar u mee geboekt had) restricties aanbrengt (zie www.silverjet.nl/restrictiesairlines). 
Wanneer de kosten voor uw nieuwe vakantie hoger zijn, dan brengen wij u deze meerkosten in rekening. Wanneer uw nieuwe vakantie goedkoper uitvalt, ontvangt u voor het restbedrag een nieuwe voucher.
U kunt vanaf dit moment al een nieuwe vakantie bij Silverjet Vakanties boeken met een vertrek later dit jaar en deze vakantie (deels) betalen met uw Corona-voucher.
Wij realiseren ons terdege dat wij (onder de normale omstandigheden) bij een door Silverjet Vakanties geannuleerde vakantie verplicht zijn de gehele (reeds betaalde) reissom terug te betalen.
De huidige uitzonderlijke situatie dwingt ons om hiervan af te wijken. De ANVR is (als reisbranche organisatie) het, na overleg met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en met de Autoriteit Consument en Markt, eens over deze wijze van garantie.
 
Tot wanneer is uw tegoed van de geannuleerde reis van Silverjet Vakanties via de Corona-voucher geldig? 
Met het tegoed van uw geannuleerde reis kunt u tot uiterlijk 12 maanden na uitgifte van uw voucher een nieuwe boeking maken. De vertrekdatum van uw nieuwe vakantie kan ook na deze 12 maanden zijn (zie ook www.silverjet.nl/restrictiesairlines). Alle verdere voorwaarden voor de voucher kunt u lezen via www.silverjet.nl/coronavoucher.
 
Wanneer u meerdere vakanties heeft geboekt bij Silverjet Vakanties; kunt u het tegoed van uw voucher gebruiken op een betaling van een volgende vakantie?
Ja, dit is uiteraard toegestaan. Zie ook de uitleg: regeling voorwaarden Corona Voucher (www.silverjet.nl/coronavoucher).
 
Voor vragen en/of opmerkingen over het Corona-voucher kunt u uitsluitend contact opnemen per mail met onze afdeling Administratie administratie@silverjet.nl. Voor nieuwe boekingen/omboekingen door middel van uw Corona-voucher kunt u (per direct) contact opnemen met onze afdeling Verkoop verkoop@silverjet.nl (ook wanneer u de voucher nog niet hebt ontvangen, deze wordt binnen 2 weken per mail toegestuurd) of tijdens kantooruren via telefoonnummer 055-3575500).
 
Wij hopen, binnen afzienbare tijd, alsnog een aangename vakantie voor u te mogen verzorgen.
 
Met vriendelijke groet,
Handtekening Norbert

N. van der Glas
Commercieel Directeur

Silverjet Vakanties
Vlijtseweg 230
7317 AN Apeldoorn
T: +31 - (0)55 - 3 575 597