Vraag en antwoord
Vraag en antwoord

Vraag en antwoord

Sinds 15 mei 2021 is het negatieve reisadvies van de Nederlandse overheid vervallen. Vanaf die datum wordt er per land een positief of negatief reisadvies afgegeven. Voor het actuele overzicht van het reisadvies per land verwijzen wij u graag naar de website van Nederland Wereldwijd:
Wij houden voor u bij waar een positief reisadvies is en wat de voorwaarden zijn.

De informatie die u op onze website aantreft over hotels proberen wij zo actueel mogelijk te houden. Desondanks kan het voorkomen dat een hotel nog gesloten is, ondanks de beschikbaarheid op onze website. Mocht u boeken en dit laatste is het geval, dan nemen wij per omgaande contact met u op. Natuurlijk kunt u voor meer informatie contact opnemen met onze Luxury Travel Consultants. Zij helpen u graag met het maken van de juiste veilige keuze: Telefoon: 055-357 55 97.

 • Naar welke landen kan ik op dit moment op vakantie?

  Sinds 15 juli 2021 is het reisadvies aangepast. Bestemmingen die nu op geel staan en u dus heen kunt reizen zijn:
  Portugal - Madeira.
  Griekenland - heel Griekenland
  Nederlandse Antillen - ArubaBonaire en Curaçao.
  Italië - heel Italië
   

  Meer informatie kunt u vinden op onze positief reisadvies pagina

  Voor het actuele overzicht van het reisadvies per land verwijzen wij u graag naar de website van Nederland Wereldwijd:

 • Zijn alle hotels wel geopend?

  Wij streven ernaar onze informatie op de site zo actueel mogelijk te houden, desondanks kan het voorkomen dat een hotel nog gesloten is ondanks de beschikbaarheid op onze website. Mocht u boeken en dit laatste is het geval, dan nemen wij per omgaande contact met u op. Ook kan het zijn dat niet alle faciliteiten van een hotel geopend zijn en dat er verschillende maatregelen gelden die invloed hebben uw vakantiebeleving. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Luxury Travel Consultants. Zij helpen u graag met het maken van de juiste veilige keuze.

 • Stel u moet onverwachts uw vakantie onderbreken. Is er dan hulp?

  Ondanks het feit dat het ministerie heeft aangegeven dat er geen repatriëring zal plaats vinden, neemt Silverjet Vakanties deze verplichting op zich en zal deze repatriëring ook op kosten van Silverjet Vakanties plaatsvinden.

 • U wilt uw reis omboeken?

  Indien u de wens heeft uw geboekte vakantie op voorhand al te wijzigen naar een datum later in dit jaar of in 2021, dan is dit mogelijk. Onze Luxury Travel Consultants kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

 • Wat betekent het financieel voor u wanneer uw vakantie niet doorgaat? Geldig voor vakanties geboekt t/m 31 december 2020

  Wij annuleren uw vakantie, maar u bent uw geld niet kwijt. U houdt het bedrag dat u reeds aan ons betaald heeft als tegoed middels een zgn. Corona voucher voor een volgende vakantie. De voucher is gedurende 12 maanden (na uitgifte) volledig gedekt door de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). De datum van de nieuw te boeken reis hoeft niet binnen deze 12 maanden te liggen.

  Wij helpen u graag met de omboeking van uw vakantie naar een latere datum; u kunt hier rustig over nadenken.
  U kunt in principe kiezen uit ons gehele aanbod, tenzij de betreffende luchtvaartmaatschappij (waar u mee geboekt had) restricties aanbrengt (zie silverjet.nl/restrictiesairlines).
  Wanneer de kosten voor uw nieuwe vakantie hoger zijn, dan brengen wij u deze meerkosten in rekening. Wanneer uw nieuwe vakantie goedkoper uitvalt, ontvangt u voor het restbedrag een nieuwe voucher.
  U kunt vanaf dit moment al een nieuwe vakantie bij Silverjet Vakanties boeken met een vertrek later dit jaar en deze vakantie (deels) betalen met uw Corona-voucher. Wij realiseren ons terdege dat wij (onder de normale omstandigheden) bij een door Silverjet Vakanties geannuleerde vakantie verplicht zijn de gehele (reeds betaalde) reissom terug te betalen.
  De huidige uitzonderlijke situatie dwingt ons om hiervan af te wijken. De ANVR is (als reisbranche organisatie) het, na overleg met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en met de Autoriteit Consument en Markt, eens over deze wijze van garantie.

 • Wat betekent het financieel voor u wanneer uw vakantie niet doorgaat? Geldig voor vakanties geboekt vanaf 1 januari 2021

  Wanneer de Nederlandse overheid, binnen 3 weken voor uw vertrek, een negatief reisadvies afgeeft voor uw bestemming (code oranje/rood) ontvangt u binnen 14 dagen uw geld terug.
  Ook wanneer u heeft betaald met een Corona Voucher.

 • Tot wanneer is uw tegoed van de geannuleerde reis van Silverjet Vakanties via de Corona-voucher geldig en welke voorwaarden zijn er aan verbonden?

  Met het tegoed van uw geannuleerde reis kunt u tot uiterlijk 12 maanden na uitgifte van uw voucher een nieuwe boeking maken. De vertrekdatum van uw nieuwe vakantie kan ook na deze 12 maanden zijn (zie ook silverjet.nl/restrictiesairlines). Alle verdere voorwaarden voor de voucher kunt u lezen via silverjet.nl/coronavoucher.

 • Wanneer u meerdere vakanties heeft geboekt bij Silverjet Vakanties; kunt u het tegoed van uw voucher gebruiken op een betaling van een volgende vakantie?

  Ja, dit is uiteraard toegestaan. Zie ook de uitleg: regeling voorwaarden Corona Voucher (www.silverjet.nl/coronavoucher).

 • Zijn er COVID-19 verzekeringen?

  Andalusië en de Canarische eilanden hebben ieder een aparte COVID-19 verzekering.
  De verzekering in Andalusië loopt tot 31 december 2021. De verzekering op de Canarische eilanden geldt tot zeker augustus 2021. Iberostar biedt klanten extra zekerheid met de Travel at Ease.

 • U heeft een voucher van een airline, kunt u deze ook inwisselen bij Silverjet Vakanties?

  Ja, u kunt deze voucher bij ons verzilveren. Wij boeken dan een pakketreis voor u. Niet alleen kunt u uw voucher inleveren, maar u bent tegelijkertijd verzekerd van de voordelen van het boeken van een compleet verzorgde pakketreis, waaronder ook in voorkomend geval repatriëring valt.

 • Is het veilig om te vliegen?

  Deze vraag ontvangen wij regelmatig en de huidige situatie zorgt voor aangepaste maatregelen tijdens een vlucht zodat iedereen veilig kan vliegen. In onderstaande video kunt u zien welke maatregelen Transavia hiervoor heeft getroffen.  Ook hebben wij een blog geschreven waarin we het vliegen met KLM verder uitlichten. Klik hier om de blog te lezen.

 • Heeft u andere vragen?

  Voor vragen en/of opmerkingen over het Corona-voucher kunt u uitsluitend contact opnemen per mail met onze afdeling Administratie. Voor nieuwe boekingen/omboekingen door middel van uw Corona-voucher kunt u (per direct) contact opnemen met onze afdeling Verkoop of tijdens kantooruren via telefoonnummer 055-3575500.

 • Ik heb na 1 april een reis geboekt, maar deze gaat niet door. Wat betekent dit voor mij?

  Silverjet Vakanties hanteert uiterst soepele voorwaarden. U krijgt binnen 14 dagen uw geld terug.