Vraag en antwoord
Vraag en antwoord

Vraag en antwoord

Sinds 15 mei 2021 is het negatieve reisadvies van de Nederlandse overheid vervallen. Vanaf die datum wordt er per land een positief of negatief reisadvies afgegeven. Voor het actuele overzicht van het reisadvies per land verwijzen wij u graag naar de website van Nederland Wereldwijd:
Wij houden voor u bij waar een positief reisadvies is en wat de voorwaarden zijn.

De informatie die u op onze website aantreft over hotels proberen wij zo actueel mogelijk te houden. Desondanks kan het voorkomen dat een hotel nog gesloten is, ondanks de beschikbaarheid op onze website. Mocht u boeken en dit laatste is het geval, dan nemen wij per omgaande contact met u op. Natuurlijk kunt u voor meer informatie contact opnemen met onze Luxury Travel Consultants. Zij helpen u graag met het maken van de juiste veilige keuze: Telefoon: 055-357 55 97.

 • Naar welke landen kan ik op dit moment op vakantie?

  Per 27 juli 2021 hebben alle landen binnen de EU een gele of groene kleurcode gekregen. Hiermee worden de Nederlandse reisadviezen in lijn gebracht met de meeste andere EU-lidstaten.
  Spanje - heel Spanje en Canarische eilanden
  Portugal - Portugal.
  Griekenland - heel Griekenland
  Cyprus - Cyprus
  Nederlandse Antillen - ArubaBonaire en Curaçao.
  Italië - heel Italië

  Meer informatie kunt u vinden op onze positief reisadvies pagina

  Voor het actuele overzicht van het reisadvies per land verwijzen wij u graag naar de website van Nederland Wereldwijd:

 • Zijn alle hotels wel geopend?

  Wij streven ernaar onze informatie op de site zo actueel mogelijk te houden, desondanks kan het voorkomen dat een hotel nog gesloten is ondanks de beschikbaarheid op onze website. Mocht u boeken en dit laatste is het geval, dan nemen wij per omgaande contact met u op. Ook kan het zijn dat niet alle faciliteiten van een hotel geopend zijn en dat er verschillende maatregelen gelden die invloed hebben uw vakantiebeleving. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Luxury Travel Consultants. Zij helpen u graag met het maken van de juiste veilige keuze.

 • Stel u moet onverwachts uw vakantie onderbreken. Is er dan hulp?

  Ondanks het feit dat het ministerie heeft aangegeven dat er geen repatriëring zal plaats vinden, neemt Silverjet Vakanties deze verplichting op zich en zal deze repatriëring ook op kosten van Silverjet Vakanties plaatsvinden.

 • U wilt uw reis omboeken?

  Indien u de wens heeft uw geboekte vakantie op voorhand al te wijzigen naar een datum later in dit jaar of in 2021, dan is dit mogelijk. Onze Luxury Travel Consultants kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

 • Wat betekent het financieel voor u wanneer uw vakantie niet doorgaat? Geldig voor vakanties geboekt vanaf 1 januari 2021

  Wanneer de Nederlandse overheid, binnen 3 weken voor uw vertrek, een negatief reisadvies afgeeft voor uw bestemming (code oranje/rood) ontvangt u binnen 14 dagen uw geld terug.
  Ook wanneer u heeft betaald met een Corona Voucher.

 • Zijn er COVID-19 verzekeringen?

  Andalusië en de Canarische eilanden hebben ieder een aparte COVID-19 verzekering.
  De verzekering in Andalusië loopt tot 31 december 2021. De verzekering op de Canarische eilanden geldt tot zeker augustus 2021. Iberostar biedt klanten extra zekerheid met de Travel at Ease.

 • Heeft u andere vragen?

  Voor vragen en/of opmerkingen over het Corona-voucher kunt u uitsluitend contact opnemen per mail met onze afdeling Administratie. Voor nieuwe boekingen/omboekingen door middel van uw Corona-voucher kunt u (per direct) contact opnemen met onze afdeling Verkoop of tijdens kantooruren via telefoonnummer 055-3575500.

 • Ik heb na 1 april een reis geboekt, maar deze gaat niet door. Wat betekent dit voor mij?

  Silverjet Vakanties hanteert uiterst soepele voorwaarden. U krijgt binnen 14 dagen uw geld terug.

 • Biedt Silverjet vakanties reizen aan naar een code oranje bestemming?

  Ja wij bieden reizen aan naar een code oranje bestemming.
  U kunt er zelf voor kiezen om af te reizen naar een bestemming met code oranje. Wij willen u wijzen op de risico's hiervan en de reisadviezen van de betreffende bestemmingen.
  Deze kunt u op de website van de Nederlandse overheid lezen:
  www.nederlandwereldwijd.nl
  (Voor reizigers uit een land met een oranje reisadvies door corona geldt het dringende advies voor thuisquarantaine van 10 dagen na aankomst in Nederland en een verplichte testverklaring).
  LET OP: Wanneer u een vakantie boekt naar een code oranje bestemming VERVALT de GELD TERUG GARANTIE.