Positief reisadvies
Positief reisadvies
 Al 25 jaar luxury travel ervaring
 24/7 bereikbaarheid
 Ontzorg-garantie
 Persoonlijk advies op maat
 Met een 9,1 gewaardeerd

Positief reisadvies

Positief reisadvies

Onderstaande bestemmingen hebben een positief reisadvies. Wel zijn er nog een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.
Per 27 juli 2021 hebben alle landen binnen de EU een gele of groene kleurcode gekregen. Hiermee worden de Nederlandse reisadviezen in lijn gebracht met de meeste andere EU-lidstaten.
Vanaf 8 augustus gelden er strengere regels om naar Nederland terug te keren wanneer u zich in een land met een geel reisadvies bevindt. Heeft u een volledige vaccinatie, dan kunt u de CoronaCheck met geldige QR-code gebruiken.
Heeft u geen vaccinatie, dan moet u in uw vakantieland een PCR- of antigeentest laten doen. Bij een negatief kunt u Nederland in. De PCR-test mag maximaal 48 uur oud zijn, een antigeentest maximaal 24 uur. Wie met het vliegtuig, boot, trein of bus reist, wordt gecontroleerd door de vervoersmaatschappij.
Ook mensen die al volledig gevaccineerd zijn, krijgen toch het advies om bij terugkomst in Nederland zichzelf te (laten) testen.

Gratis coronatest voor reizigers in juli en augustus 2021

U heeft voor uw vakantie een negatieve testuitslag nodig? Er is de mogelijkheid om een gratis test uit te laten voeren. Vanaf 30 juni kunt u hiervoor een afspraak maken. De testuitslag kan in sommige landen als coronabewijs gebruikt worden. Een Coronabewijs wordt ook afgegeven als u volledig gevaccineerd bent of wanneer u aan kunt tonen dat u corona gehad heeft. Voor de volledige informatie over de gratis testen gaat u naar Nederlandwereldwijd.nl, Voor de informatie bestemming gaat u naar het onderdeel reisadviezen.

De CoronaCheck-app is vanaf nu beschikbaar

Deze gratis app van de Rijksoverheid is te downloaden op de meeste smartphones. Met deze app kunt u laten zien dat u gevaccineerd bent of dat u al corona heeft gehad. Vanaf 1 juli 2021 kan de app gebruikt worden voor o.a. uw vakantie. De QR-code die u met de app via het RIVM en uw DigiD krijgt, wordt  geaccepteerd, zolang het EU-landen betreft. Overigens kunt u ook een papieren versie aanvragen. Voor zowel de app als het papieren bewijs, kijk op CoronaCheck.nl.

Checklist terug naar Nederland

Wanneer u (terug) reist naar Nederland, dan kunt u deze site bekijken om te zien wat hiervoor nodig is.

Land Regio PCR test vanuit NL max 48 uur voor aankomst? Vooraf registratie nodig?
Spanje Spanje

Het vaste land van Spanje, de Balearen & de Canarische eilanden staan op oranje. Vanaf 12 jaar of ouder moet u een negatieve PCR-test of een negatieve antigeen(snel)test die binnen 48 uur voor aankomst is afgenomen OF het bewijs van vaccinatie (geel vaccinatieboekje) laten zien.

Vanaf 1 juli hoeft u niet meer verplicht te testen met de trugreis naar Nederland. Dit mag nu ook met de
QR code (dus testen of bewijs van vaccinatie)

www.spth.gob.es

Portugal

Madeira

Ja, vanaf 2 jaar maximaal 72 uur voor vertrek (test bij aankomst op luchthaven is ook mogelijk) OF bewijs van vaccinatie (certificaat). Een negatieve antigeen(snel)test van max 24uur oud is ook toegestaan.

 

Griekenland

Heel Griekenland.

Ja vanaf 12 jaar afgenomen maximaal 72 uur voor binnenkomst OF bewijs van vaccinatie (certificaat). Een negatieve antigeen(snel)test is ook toegestaan, maximaal 48 uur voor binnenkomst. Minimaal 24 uur voor aanvang van de reis
travel.gov.gr

Nederlandse Antillen

Aruba Ja vanaf 15 jaar maximaal 72 uur voor vertrek edcardaruba.aw
Bonaire

U moet als reiziger (van 12 jaar of ouder) van een hoog risicoland bij aankomst op Bonaire een negatieve NAAT -test laten zien die maximaal 72 uur voor aankomst is afgenomen, ook als u (volledig) gevaccineerd bent. Bent u niet (volledig) gevaccineerd dan moet u binnen 24 uur voor vertrek een NAAT-test afnemen. 
Let op: op de 5de dag na aankomst moet iedereen, (volledig) gevaccineerd en niet-gevaccineerde reizigers, zich (gratis) laten testen bij de GGD.

bonairepublichealth.org
Curacao Vanaf 7 jaar maximaal 72 uur voor vertrek EN reizigers moeten 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak maken voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst op Curaçao. Bij het invullen van de “Public Health Passenger Locator Card” verschijnt de informatie van de laboratoria waar u een afspraak kunt maken. De bevestiging van de afspraak moet u bij binnenkomst al kunnen laten zien. dicardcuracao.com/portal

Italië

Vaste land & Sardinië / Sicilië Ja, vanaf 2 jaar die binnen 48 uur voor aankomst is afgenomen. Let op: wanneer u naar Sicilië reist moet u bij aankomst een (gratis) test afnemen, deze test hoeft u niet zelf te in te plannen maar wordt door de lokale authoriteiten voor u geregeld. app.euplf.eu

Cyprus

Cyprus

Reizigers vanaf 12 jaar dienen een negatieve PCR-testuitslag die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen te tonen bij binnenkomst.

Bij aankomst op Cyprus neemt u nogmaals een PCR-test af. Deze test moet u zelf betalen. De uitslag mag u op uw verblijfplaats afwachten.
 
Personen die volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19 hoeven geen negatieve test te laten zien. Dit moet u wel kunnen aantonen. Het Nederlandse gele inentingsboekje wordt bij inreizen naar Cyprus geaccepteerd.

Minimaal 24 uur voor aanvang van de reis
cyprusflightpass.gov.cy

 

Update: 16-08-2021

Contact

Heeft u een vraag of wenst u graag verdere informatie te ontvangen over een reis? Laat het ons weten middels onderstaand contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw telefoonnummer:
Budget:
Heeft u ook hotels uit het Silverjet aanbod gezien die u aanspreken?
Welke hotels spraken u aan?
Heeft u recentelijk al contact met ons gehad over uw reisplannen?
Mogen wij u bellen om uw vakantieplannen te bespreken?
Bent u flexibel in reisdata?
Vertrekdag heenreis:
Vertrekdag terugreis:
Uw vraag of opmerking: