Tenerife vol emoties!
Silverjet
 Al 25 jaar luxury travel ervaring
 24/7 bereikbaarheid
 Ontzorg-garantie
 Persoonlijk advies op maat
 Met een 9,1 gewaardeerd

Vakantie vieren op Tenerife

Vanwege het heerlijke klimaat met een gemiddelde temperatuur van ca. 23 °C is het hier altijd goed vertoeven. Tenerife heeft haar bezoekers bovendien enorm veel te bieden. Het Canarische eiland is dan ook het hele jaar door een bijzonder populaire vakantiebestemming.

Vakantie vol emoties!

Nationaal Park Teide

Overweldigende natuurpracht: Tenerife kent 43 beschermde gebieden, die bijna de helft van het landoppervlak (48%) beslaan. Deze omvatten samen het Nationaal Park Teide, dat door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Met 3.718 meter is de Teide de hoogste berg van Spanje. Een kabelbaan met spectaculair uitzicht brengt u tot bijna de top van het vulkanisch gebied. In de regionale parken Anaga en Teno, met hun indrukwekkende laurierbossen - een overblijfsel uit het tertiaire tijdperk -, zult u versteld staan van de enorme reuzenvarens en een magisch, bijna sprookjesachtig gevoel ervaren. De imposante kliffen van Los Gigantes, die tot 600 meter boven zeeniveau uitstijgen, zijn een ander natuurwonder dat zeer tot de verbeelding spreekt.

Vrijetijdsbesteding op Tenerife

Oneindig veel vrijetijdsopties: plezier maakt deel uit van het DNA van het eiland – van originele en gevarieerde shows en festivals met de meest uiteenlopende artiesten en een mondiale muziekscene tot één van 's werelds beste carnavals. De vrijetijdsbesteding op Tenerife omvat ook andere mogelijkheden, zoals kajakken, windsurfen, duiken of surfen. Andere actieve opties zijn: fietsen, wandelen en paragliden over de schitterende landschappen van het eiland.

Verfrissende duik

De zonnige stranden van Tenerife trekken jaarlijks miljoenen bezoekers. Zij zonnebaden, lezen een goed boek, nemen ter afkoeling een duik in de oceaan en drinken een cocktail in de schaduw van hun parasol. De gouden en zwarte zandstranden het zwarte zand is afkomstig van de vulkanische oorsprong van het eiland, zoals het spectaculaire Benijo -, zijn met name gelegen in het noorden en zuiden van Tenerife, en bieden alle faciliteiten voor een comfortabel verblijf aan zee. Natuurlijke zwembaden, gevormd door gestolde lava zijn een bijzonder alternatief, bijvoorbeeld bij Bajamar, Punta del Hidalgo en Garachico.

Spotten van zeezoogdieren

De unieke ervaring van het spotten van zeezoogdieren: in de wateren ten zuiden van het eiland, op ongeveer vijf kilometer voor de kust, kunt u het hele jaar tussen de zeezoogdieren varen. Tenerife is één van de beste plekken ter wereld om ze te spotten. Zo is dit bijvoorbeeld de thuisbasis van een vaste kolonie tuimelaars en ongeveer 400 grienden. U kunt eenvoudig een excursie maken vanuit één van de havens in het zuiden van het eiland.

Plaatsen waar de tijd lijkt stil te staan

Steden en dorpen vol charme en moderniteit: in hoofdstad Santa Cruz kunt u baanbrekende gebouwen bewonderen, zoals het Auditorio de Tenerife, het Internationaal Beurs- en Congrescentrum, beide van de hand van de wereldberoemde architect Santiago Calatrava, en de TEA, Tenerife Art Space, van Herzog en De Meuron. In La Laguna, een Werelderfgoed van UNESCO, vallen de fraaie traditionele herenhuizen en binnenplaatsen op. Ook andere historische centra zijn een bezoek waard, zoals La Orotava, Garachico en Icod de los Vinos. Plaatsen waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan.

Ga naar ons Tenerife aanbod