Siem Reap, Cambodja

Siem Reap, Cambodja

Een fantastische kennismaking met een aantal hoogtepunten van Cambodja. Beroemd geworden door de legendarische tempel van Angkor Wat biedt Siem Reap een stap in de wereld van het verloren Khmer-rijk. Deze privéreis is perfect te combineren met een rondreis door Vietnam.

Angkor Wat Cambodja  Angkor Thom  Drijvend dorp Cambodja

Dag 1: Siem Reap
Aankomst op de internationale luchthaven van Siem Reap, waar u wordt verwelkomd door uw lokale Engelstalige gids. Transfer naar het Park Hyatt Siem Reap waar u 3 nachten zult verblijven.

Dag 2: Angkor Wat & Angkor Thom
Na het ontbijt begint een bezoek aan het wereldberoemde Angkor Wat. Deze hindoeïstische tempel, gewijd aan oppergod Vishnu wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Een meesterwerk van decoratieve details en van architecturale stijl, een bewijs van de spectaculaire prestaties van de grootste beschaving van Zuidoost-Azië. Het is een replica van het universum volgens de hindoe-mythologie. De buitengewone reliëfs beschrijven enkele Khmergedichten en mythen.
Na de lunch in restaurant Chanrey Tree bezoekt u het Angkor Thom-complex. De Bayon-tempel is een van de meest indrukwekkende en mysterieuze tempels die uit de jungle oprijst en wordt beschouwd als een architectonisch meesterwerk. De onderling verbonden galerijen zijn bekroond met lotusbloemen, symbool van verlichting en worden gedomineerd door 200 gigantische stenen gezichten die uitkijken op 51 kleinere torens. De opvallende gelaatstrekken en de volle krullende lippen staan bekend als ‘de glimlach van Angkor’.
Vanaf het indrukwekkende Olifantenterras zag de Koninklijke familie de processies en parades. Het terras is versierd met beelden en reliëfs van olifanten. Het is een van de meesterwerken gebouwd door koning Jayavarman VII. Het terras van de melaatse koning is een platform van 7 meter hoog. Het is een van de mysteries van Angkor. Het origineel bevindt zich in het Nationaal Museum van Phnom Penh.
De Ta Phrom tempel uit de 12e eeuw is uniek. Het is bijna achtergelaten zoals het werd gevonden, opgeslokt door de jungle en begroeid met wijnranken. Dit maakt het tot een van de meest pittoreske en gedenkwaardige tempels van Angkor.

Dag 3: Banteay Srei & Tonlé SapCambodja
Deze ochtend staat een bezoek aan de Hindoe tempel Banteay Srei op het programma. Deze legendarische tempel wordt zo genoemd omdat die is gemaakt van roze zandsteen. Banteay Srei staat bekend als de parel van de Khmer kunst en door velen beschouwd als de mooiste tempel uit het Angkor rijk. Dit komt vooral door de gedetailleerde tekeningen en het delicate houtsnijwerk. De tempel wordt beschouwd als een eerbetoon aan de schoonheid van vrouwen. De opmerkelijke goede staat maakt het tot een van de favoriete tempels.
Op de weg naar het meer stopt u in een dorp om verse kokosdrank te proeven en te zien hoe men de suikerpalm produceert. Lunch in een traditioneel houten huis in Sra Srang.
Vervolgens een boottocht op het Tonlé Sap-meer met bezoek aan de drijvende dorpen rond het meer. Van 15 februari t/m 15 juli is het waterpeil laag in de rivier en wordt er een dagtocht naar het Kompong Kleang Floating Village op een verder gelegen meer georganiseerd.

Dag 4: Siem Reap - luchthaven
Ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Saigon.


Cambodja: 4-daagse privéreis

Indicatieprijs per persoon   nov '21 dec '21
jan '22
feb '22 mrt '22
Tweepersoonskamer   € 1.478,- € 1.478,- € 1.478,- € 1.478,- € 1.478,-

Overnachtinghotels    
Siem Reap Park Hyatt Siem Reap 5*


Wij geven hier slechts indicatieprijzen in bepaalde maanden, maar natuurlijk kan deze reis voor iedere door u gewenste periode worden aangevraagd!

Bij de prijs is inbegrepen:

- Vliegreis Ho Chi Minh-Siem Riep v.v..
- Privétransfer met chauffeur en gids gedurende de gehele reis.
- Alle beschreven excursies en boottocht
- Inclusief lunch op dag 2 en 3
- Totaal 3 overnachtingen in een Park Kamer o.b.v. logies/ontbijt.
- Het visum voor Cambodja is inclusief en wordt op de luchthaven Siem Reap afgehandeld.

Neem voor de actuele prijzen, andere kamertypen, vertrekdata of prijzen voor 1, 3 of meer personen, contact op met onze luxury travel consultants.

Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor het landarrangement kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.
Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

Terug naar het overzicht

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u de rondreis "Siem Reap, Cambodja" boeken? Of heeft u vragen over deze roundreis? Vul uw aanvraag zo volledig mogelijk in het onderstaande veld in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bestemming:
Hotelnaam:
Vertrekdag heenreis:
Vertrekdag terugreis:
Volwassenen:
Kinderen:
Baby's:
Budget:
Aanhef:
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw telefoonnummer:
Uw vraag of opmerking: