Java - Bali

Java - Bali


Deze reis laat u kennis maken met enkele hoogtepunten van het Indonesische eiland Java: de fameuze tempelcomplexen Borobudur en Prambanan, het culturele centrum van Oost-Java, Yogyakarta en de beroemde vulkanen Bromo en Ijen. U sluit de reis af met een verblijf in het culturele hart van Bali.

Borobudur  Java   Bali

Dag 1-2: Amsterdam - Yogyakarta - Borobudur
U vliegt per KLM naar Yogyakarta, waar u in de namiddag van dag 2 zult aankomen. Per privétransfer wordt u naar het Plataran Borobudur Resort gebracht. Dit resort ligt op de heuvels van Tanjungan op slechts 1 km van de beroemde Borobudurtempel. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 3: Borobudur & Candirejo (20 km)
Vroeg in de ochtend bezoekt u ‘s werelds grootste boeddhistische monument ter wereld, de Borobudur. Deze stoepa is rond het jaar 800 gebouwd en is prachtig gedecoreerd met reliëfs over het leven van Boeddha. Op de bovenste etages van dit bouwwerk bevinden zich maar liefst 132 Boeddhabeelden waarvan 72 in stoepa’s. Het aanraken van deze beelden brengt volgens het volksgeloof geluk. Eeuwenlang was dit complex vergeten en lag het onder dikke lagen vulkanisch as. Nu kunt u hier in alle rust genieten van dit magische bouwwerk.

Dag 4: Magelang - Prambanan - Yogyakarta (75 km)
Vandaag bezoekt u Kraton, het paleis waar de Sultan en zijn hofhouding nog steeds wonen. In vroegere tijden was het paleis min of meer een eigen stad waar meer dan 25.000 mensen verbleven. Vervolgens bezoek aan het wereldberoemde tempelcomplex, maar dan van het hindoeïstische geloof; de Prambanan. Dit complex werd gebouwd tijdens de hoogtijdagen van de hindoe-Javaanse architectuur in de 9e en 10e eeuw en is het grootste hindoebouwwerk van Java. Het wordt gedomineerd door een 46 meter hoog Shiva-heiligdom. Aansluitend door naar het culturele centrum van Oost-Java, Yogyakarta. Hier verblijft u 2 nachten in het The Phoenix Hotel Yogyakarta gelegen in hartje stad.

Dag 5: Yogyakarta - Kota Gede (20 km)
Voor het proeven van de Javaanse kunst in de zuiverste vorm bent u hier op de juiste plaats. De oude Javaanse hofcultuur met musici, dansers en traditionele ambachtslieden is hier ontstaan. Met de tour van vandaag bezoekt u de historische bezienswaardigheden van Kota Gede met een fietstaxi of de fiets. De tour gaat door Bumen Village, Kembang Waru en de traditionele markt van Pasar Legi. Onderweg bezoekt u ook een van de oudste moskeeën (uit 1575). De middag is ter vrije besteding.

Dag 6: Yogyakarta - Bromo (440 km)
Na een vroeg ontbijt neemt u de trein voor een ruim 4 uur durende rit in een airconditioned treinstel naar Mojokerto. De trein rijdt door valleien, langs groene sawa’s en pittoreske kampongs. Na aankomst in Mojokerto rijdt u per auto in ca. 3,5 uur naar het Plataran Bromo, gelegen in Tosari vlakbij de Bromo-vulkaan. Het hotel is schitterend gelegen en biedt een spectaculair uitzicht over de vallei en de vulkaan. U verblijft hier 2 nachten.

Dag 7: Bromo
Bromo ligt te midden van nog vier vulkanen en samen vormen zij een bijna buitenaards landschap. Een bezoek aan Bromo is een onvergetelijke ervaring. De 2.392 meter hoge vulkaan heeft een bijzondere ligging in een zandzee van 8 bij 10 kilometer. De ochtenden bij de Bromo vulkaan behoren tot de mooiste ter wereld. De combinatie van het spectaculaire maanlandschap, de optrekkende mist en de gouden zonnestralen maken de zonsopkomst bij Bromo een van de meest bijzondere ervaringen Een bezoek aan de Bromo begint gewoonlijk midden in de nacht om bij zonsopgang de eerste zonnestralen van de krater te kunnen zien. Het kan er rond die tijd zeer druk met toeristen zijn. Daarom is het ook mogelijk de Bromo later in de ochtend bezoeken. U kunt dan in alle rust de imposante vulkaankrater en het omliggende landschap bewonderen.

Dag 8: Bromo - Ijen (ca. 225 km)
Vandaag reist u verder oostwaarts. Eerst per auto naar de kustplaats Probolinggo waar u de trein rond 11:00 uur neemt naar Banjuwangi. De rit in een airconditioned treinstel duur ca. 2,5 uur. Na aankomst wordt u per privétransfer in ca. 30 minuten naar het Dialoog Banyuwangi gebracht waar u 1 nacht verblijft. Het resort is gelegen in een adembenemende omgeving aan de kust.

Dag 9: Ijen Vulkaan - Menjangan (Bali)
Na het ontbijt vertrek per 4-WD door dorpen, koffie- en kruidnagelplantages en vervolgens naar een van de laatste regenwouden van Java. U begint een 90 minuten durende wandeling naar de rand van de Ijen Crater. Het adembenemende uitzicht wordt onthuld op 2.883 meter hoogte. Het meer biedt intense kleuren en rook van felgele zwavelafzettingen die een spectaculair landschap creëren. U ziet de mijnwerkers afdalen in de krater en opnieuw tevoorschijn komen met tot 80 kilo erts op bamboemanden lopend langs het verraderlijke pad. Het is een adembenemende realiteit. Daarna loopt u de berg af en rijdt u terug naar het hotel. Na een korte rustpauze naar de Watudodol-pier, waar u aan boord gaat van een privéboot voor de overtocht naar Bali. Onderweg is er bij Menjangan Island tijd om te snorkelen of te zwemmen. U verblijft 2 nachten in het Plataran Menjangan Resort & Spa, gelegen in de schitterende natuur van het West Bali National Park.

Dag 10: Menjangan
Vrije dag om uit te rusten na alle indrukken die u de afgelopen week heeft opgedaan. Het Menjangan Plataran biedt de mogelijkheid om de omliggende stranden en het bos onder begeleiding van een gids per fiets of te voet te verkennen.

Dag 11: Menjangan - Munduk (67 km)
Begin de dag met een bezoek aan Banjar Village om de warmwaterbronnen te bezoeken (met de mogelijkheid om te zwemmen) en om Brahma Vihara Arama, de boeddhistische tempel, te bezoeken. Daarna gaat u naar Lovina voor de lunch. Verder naar Beji Temple of Sangsit Village en bekijk de voormalige hoofdstad van Singaraja. Onze laatste stop is bij Git-Git, dat bekend staat om zijn prachtige waterval omringd door weelderige tropische rijstterrassen. Verder naar Munduk en verblijf in het boutique hotel Sanak Retreat voor 1 nacht.

Dag 12: Munduk - Jatiluwih - Ubud (83 km)
Vandaag bezoek aan de UNESCO rijstterrassen van Jatiluwih per e-bike. Deze rijstvelden behoren tot de mooiste van Indonesië U fietst door prachtige landschappen begeleid door een ervaren lokale gids die graag zijn kennis deelt over deze door UNESCO erkende natuurlijke site. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. Voortzetting van de reis richting Ubud. U verblijft 2 nachten in COMO Uma Ubud.

Dag 13: UbudJava - Bali
Ubud ligt tussen weelderige groene rijstterrassen in het midden van het eiland en is het culturele hart van Bali. U vindt er tal van kunstwinkeltjes, musea. Tot de hoogtepunten van Ubud behoort zeker het Museum Puri Lukisan. Dit culturele instituut wordt omringd door een prachtige, tropische tuin, en biedt onderdak aan een grote collectie van Balinese kunst. Het is het oudste museum van het eiland en zeker een bezoekje waard. Er worden oude kunstwerken uit de omgeving tentoongesteld, er is een speciale vleugel voor moderne kunst, en uiteraard zijn er ook een heleboel traditionele werken te zien. In de avond vinden er Balinese dansvoorstellingen plaats.

Dag 14: Ubud - Denpasar - Amsterdam
Per privétransfer wordt u vandaag naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

Dag 15: Aankomst Schiphol
Vandaag arriveert u in de ochtend weer op Schiphol.

U kunt naar wens uw verblijf op Bali verlengen in een van de Silverjet-strandhotels.


Java - Bali: 15-daagse privéreis met privéchauffeur en gids

Indicatieprijs per persoon okt '21 nov '21 jan '22 feb '22
mrt '22
mei '22
Tweepersoonskamer € 3.674,-  € 4.139,-  € 4.139,-  € 4.139,- € 4.173,-  € 4.139,-

Overnachtinghotels    
Borobudur Plataran Borobudur Resort 4*Deluxe
Yogyakarta The Phoenix Hotel Yogyakarta 4*Deluxe
Bromo Plataran Bromo 4*
Banyuwangi Dialoog Banyuwangi 4*
Menjangan Plataran Menjangan Resort & Spa 4*Deluxe
Munduk Sanak Retreat 4*Deluxe
Ubud COMO Uma Ubud 5*


Wij geven hier slechts indicatieprijzen in bepaalde maanden, maar natuurlijk kan deze reis voor iedere door u gewenste periode worden aangevraagd!

Bij de prijs is inbegrepen:
- Vliegreis naar Yogyakarta en van Bali en luchthavenbelastingen.
- Executive Lounge op Schiphol..
- Privétransfers en vervoer over land in een comfortabele auto of minibus met airco en privéchauffeur en aircondioning treinstel.
- Begeleiding door Engelssprekende gids.
- Beschreven excursies inclusief entreegelden.
- 12 overnachtingen op basis van logies/ontbijt: 2 nachten bij de Borobudur in een Garden Pool Villa, 2 nachten in Yogyakarta in een Deluxe Legency Kamer, 2 nachten bij de Bromo in een Deluxe Kamer, 1 nacht Banyuwangi in een Suite, 2 nachten in Menjangan in een Forest Villa, 1 nacht in Munduk in een Bungalow en 2 nachten in Ubud in een Terrace Kamer.

Neem voor de actuele prijzen, andere kamertypen, vertrekdata of prijzen voor 1, 3 of meer personen, contact op met onze luxury travel consultants.

Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor het landarrangement kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.
Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

Terug naar het overzicht

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u de rondreis "Java - Bali" boeken? Of heeft u vragen over deze roundreis? Vul uw aanvraag zo volledig mogelijk in het onderstaande veld in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bestemming:
Hotelnaam:
Vertrekdag heenreis:
Vertrekdag terugreis:
Volwassenen:
Kinderen:
Baby's:
Budget:
Aanhef:
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw telefoonnummer:
Uw vraag of opmerking: