Schatten van Oman, Abu Dhabi en Dubai

Schatten van Oman, Abu Dhabi en Dubai

Tijdens deze indrukwekkende privéreis door 2 landen wisselen groene oases, historische schatten, diepe canyons, hoge zandduinen en hypermoderne steden elkaar af.

Burj  Nizwa  Abu Dhabi Louvre

Dag 1: Amsterdam - Muscat
U vertrekt in de middag met de KLM naar Muscat, waar u laat in de avond zult aankomen. Privétransfer naar Shangri-La - Al Bandar voor een verblijf van 2 nachten op basis van logies/ontbijt. De spectaculaire architectuur en de vele faciliteiten maken uw verblijf hier onvergetelijk.

Dag 2: Muscat
In de ochtend stadstour door Muscat. Kenmerkend zijn de sierlijke, lage en witte gebouwen van de hoofdstad. De tour begint met een bezoek aan het Natural History Museum. In dit museum is een grote afdeling gewijd aan de vogels die in Oman leven en wordt er uitvoerige informatie gegeven over de dierenwereld van Oman. Bovendien kunt u hier een buitengewone verzameling schelpensoorten uit het sultanaat bewonderen. Vervolgens zult u een bezoek brengen aan de Grote Moskee (gesloten op vrijdag en tijdens feestdagen). De Grote Moskee behoort tot een van de grootste moskeeën van de wereld. De tour wordt vervolgd naar Al Alam Palace van Sultan Qaboos. Aan weerszijden van het paleis ziet u de forten Mirani en Jalali, gebouwd in de 16e eeuw door de Portugezen om de stad te verdedigen (fotograferen is hier niet toegestaan en denkt u hierbij aan gepaste kleding). De tour gaat verder naar de Muttrah Soek, een van de oudste soeks in Oman. De smalle doorgangen en de geur van wierook zijn typisch voor deze soek. In de straten en steegjes kunt u de meest uiteenlopende zaken kopen als wierook, parfum, zilver en kruiden.

Dag 3: Muscat - Nizwa - Jabal Akhdar
In de ochtend wordt u opgehaald door uw privéchauffeur/gids voor een tocht door het binnenland naar Nizwa. De oase-stad is de grootste in het binnenland van Oman. U zult eerst een bezoek brengen aan de soek van Nizwa, die aan de voet van de 40 meter hoge kanontoren ligt. De soek is bekend vanwege de verkoop van zilveren juwelen en khanjars. Vervolgens brengt u een bezoek aan het fort van Nizwa. Het fort domineert het hele gebied waarbij de stad rond het gebouw is gegroeid. De top is alleen door middel van een smalle draaitrap te bereiken. Vanaf de top van de toren heeft u een schitterend uitzicht op de stad Nizwa. Door naar Jabal Ahkdar, een bergmassief dat zijn naam verkregen heeft door de rijkelijke vegetatie. Maar ook niet te vergeten door het wereldbekende Omani rozenwater. U verblijft 2 nachten in het Anantara Jabal al Akhdar Resort op basis van logies/ontbijt.

Dag 4: Jabal Akhdar
Het Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort is gebouwd in de rotsachtige contouren van het Saiq Plateau op de legendarische Green Mountain, op 2.000 m hoogte op de gebogen rand van een grote kloof. Deze plek, een paradijs voor liefhebbers van rust, wandeltochten en authenticiteit, biedt spectaculaire uitzichten, verlaten dorpjes, diepe kloven en steile ravijnen.

Dag 5: Jabal Akhdar - Abu Dhabi
Na het ontbijt vertrekt u per privétransfer (4-WD) voor een lange (ca. 7 uur) maar schitterende tocht. Rijdend vanaf de bergen van Jabal Akhdar, voorbij Birkat Al Mouz waar u bij Al Ain de grens oversteekt naar Abu Dhabi. Onderweg bezoekt u de beroemde kamelenmarkt in Al Ain en de Al Wathba Camel Racetrack. Lunch in een lokaal restaurant. De legendarische Liwa-woestijn in Abu Dhabi is een van de grootste zandwoestijngebieden ter wereld. Tot 300 meter hoge duinen omringen het het Anantara resort. In dit onovertroffen landschap zult u 2 nachten verblijven in het exclusieve Anantara Qasr al Sarab Desert Resort met uitstekende restaurants en uitgebreide spafaciliteiten.

Dag 6: Liwa-woestijn
De Liwa-woestijn strekt zich uit over meer dan 100 kilometer, hier en daar onderbroken door een oasedorpje. Her en der zijn indrukwekkende duinen te bewonderen, zoals de 300 m hoge Tal Mireb. Wij raden u aan om vandaag een 4x4 woestijnsafari te maken.

Dag 7: Liwa-woestijn - Dubai
Na de ongerepte natuur is vandaag de dag aangebroken om kennis te maken met het strandvertier van Dubai. U wordt per luxe privétransfer naar One&Only Royal Mirage - The Palace gebracht voor een verblijf van 3 nachten op basis van logies/ontbijt.

Dag 8-9: DubaiSchatten Oman, Abu Dhabi, Dubai
Aan het zonovergoten strand van Dubai kunt u heerlijk nagenieten van de geweldige ervaringen van de afgelopen dagen. Het exclusieve One&Only Royal Mirage is volledig in Moorse sijl gebouwd en straalt de sfeer uit van het rijke oriëntaalse verleden. Het is een topresort met een aangename ambiance en schitterende decoraties. Uiteraard kunt u een bezoek brengen aan downtown Dubai met de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld. De fonteinen in het kunstmatig aangelegde Burj Khalifa-kanaal ‘dansen’ elke avond om de 30 minuten op muziek, begeleid door licht- en geluidshows. De grootste shoppingmall ter wereld, de Dubai Mall en een moderne soek liggen naast de Burj Khalifa.

Dag 10: Dubai - Amsterdam
Laat in de avond wordt u per luxe privétransfer naar de luchthaven van Dubai gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Uiteraard is verlenging van uw verblijf mogelijk!

Dag 11: Aankomst Amsterdam
Vroeg in de ochtend landt u weer op Schiphol.


Schatten van Oman, Abu Dhabi & Dubai: 11-daagse privéreis

Indicatieprijs per persoon   nov '21  jan '22  feb '22 mrt' 22
apr '22
Tweepersoonskamer   € 3.721,-  € 4.397,-  € 4.397,- € 4.397,- € 4.438,-

Overnachtinghotels    
Muscat Shangri-La - Al Bandar 5*
Jabal Akhdar Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort 5*
Abu Dhabi Anantara Qasr al Sarab Desert Resort 5*
Dubai One&Only Royal Mirage - The Palace 5*


Wij geven hier slechts indicatieprijzen in bepaalde maanden, maar natuurlijk kan deze reis voor iedere door u gewenste periode worden aangevraagd!


Bij de prijs is inbegrepen:
- Vliegreis Amsterdam-Muscat en Dubai-Amsterdam inclusief luchthavenbelasting
- Privéchauffeur/gids in Oman en alle beschreven excursies
- Lunch in een lokaal restaurant op dag 5
- Executive lounge op Schiphol
- 9 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt: 2 nachten in Muscat in een Deluxe Kamer Zwembadzicht, 2 nachten in Jabal Akhdar in een Premier Canyon Kamer, 2 nachten in Abu Dhabi in een Deluxe Kamer en 3 nachten in Dubai in een Deluxe Kamer.

Neem voor de actuele prijzen, andere kamertypen, vertrekdata of prijzen voor 1, 3 of meer personen, contact op met onze luxury travel consultants.

Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor het landarrangement kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.

Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

Terug naar het overzicht

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u de rondreis "Schatten van Oman, Abu Dhabi en Dubai" boeken? Of heeft u vragen over deze roundreis? Vul uw aanvraag zo volledig mogelijk in het onderstaande veld in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bestemming:
Hotelnaam:
Vertrekdag heenreis:
Vertrekdag terugreis:
Volwassenen:
Kinderen:
Baby's:
Budget:
Aanhef:
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw telefoonnummer:
Uw vraag of opmerking: