Land van de Glimlach

Slverjet heeft voor u een schitterende privéreis samengesteld waarmee u kennis kunt maken met enkele hoogtepunten van Thailand. U bewondert de hoofdstad Bangkok met gouden paleizen en kleurrijke tem pels, het gebied van de River Kwai en de voormalige hoofdsteden Ayutthaya en Sukho-thai met ruïnes van eeuwenoude tempelcomplexen. Een bezoek aan de roos van het noorden, Chiang Mai, ontbreekt niet op deze reis.

Chiang Mai  Floating House  Bangkok


Dag 1-2: Amsterdam - Bangkok
U vliegt per KLM naar Bangkok, waar u in de ochtend van dag 2 zult aankomen en per privétransfer naar het Shangri-La hotel Bangkok wordt gebracht waar u 2 nachten zult verblijven.

Dag 3: Bangkok
In de ochtend brengt u een bezoek aan enkele highlights van Bangkok. U begint bij het Grand Palace, de voormalige residentie van de koninklijke familie. Het complex telt tal van imposante gebouwen. Het bekendste is de ‘Wat Phra Kaeo’, de tempel van de Boeddha van Smaragd. Vervolgens bezichtigt u de naastgelegen Wat Po, een van de fraaiste en beroemdste van de stad en vooral bekend om de grootste liggende boeddha van Thailand. De Chao Phraya-rivier die door het hart van Bangkok stroomt steekt u per boot over om de tempel van de dageraad, Wat Arun te bezoeken. Deze tempel heeft een kleurrijke pagode van wel 79 meter hoog.

Dag 4: Bangkok - Damnoen Saduak - Kanchanaburi (160 km)
Deze ochtend bezoekt u de beroemde drijvende markt van Damnoen Saduak. Dagelijks worden hier in de vroege uren groenten en fruit verhandeld. Daarna vervolgt u de reis naar Kanchanaburi met de brug over de Kwai-rivier waarvan de aanleg zo’n prominente rol heeft gespeeld in de Aziatische geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Na een bezoek aan de brug en de oorlogsbegraafplaats maakt u per trein een rit over een gedeelte van de voormalige Birmaspoorlijn. Een tocht per lokale ‘long-tail boat’ over de Kwai-rivier brengt u bij uw drijvende hotel, The Float House, dat in een bocht van deze rivier ligt. U overnacht hier in een ruime villa die over een ruim terras beschikt.

Dag 5: Kanchanaburi - Ayutthaya (160 km)
Vandaag reist u naar een van de vroegere hoofdsteden van Thailand, Ayutthaya. Eerst wordt er een bezoek gebracht aan het zomerpaleis Bang Pa-In dat iets ten zuiden van de stad ligt. Het paleis bestaat uit meerdere paviljoens met verschillende bouwstijlen. Naast Thaise en Chinese architectuur ziet u ook gebouwen waarin duidelijk Europese stijlen in terug komen. Het oude Ayutthaya wordt gevormd door een eiland omringd door drie rivieren die ten zuiden van de stad bij elkaar stromen. De overblijfselen van de oude hoofdstad liggen aan de rand van het eiland, in het ‘Historisch Park Ayutthaya’, dat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco prijkt. U bezoekt hier een van de belangrijkste overgebleven bouwwerken, de Wat Phra Sri Sanphet, een koninklijke tempel uit de 15e eeuw die door drie chedis (pagodes) wordt bewaakt en ooit binnen de muren van het Koninklijke Paleis stond. Ook bezoekt u de Phra Mongkol Bophit met het grootste bronzen boeddhabeeld van heel Thailand. U overnacht in het Sala Ayutthaya, een boutiquehotel aan de oevers van de Chao Phraya-rivier.

Dag 6: Ayutthaya - Sukhothai (285 km)
Na het ontbijt vervolgt u de reis in noordelijke richting. Door het vlakke landschap van centraal Thailand met vele rijstvelden rijdt u naar Sukhothai, ooit de hoofdstad van het gelijknamige koninkrijk uit de 13e tot 15e eeuw. U bezoekt hier de vele indrukwekkende overblijfselen in het Historisch Park, dat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. De grootste attractie is hier de Wat Mahathat met ruïnes van meerdere chedis en vijvers met lotusbloemen. Ooit was dit tempelcomplex het spirituele centrum van Sukhothai. U verblijft in het Sukhothai Heritage Hotel dat is opgetrokken in de stijl van de paleizen en tempels uit de tijd dat Sukhothai de hoofdstad van Thailand was.

Dag 7: Sukhothai - Chiang Mai (270 km)
‘s Ochtends brengt u een bezoek aan het historisch park van Sri Satchanalai, in de 14e eeuw een zusterstad van Sukhothai. In het park staan enkele goed bewaarde tempels waarvan Wat Chang Lom de bekendste is. De chedi van deze tempel is gebouwd in Sri Lankaanse stijl. Kenmerkend zijn de stenen olifanten die op een terras rondom de chedi staan. Door het Noord-Thaise heuvel- en berglandschap reist u in de middag naar Chiang Mai, de tweede stad van Thailand. Nabij het levendige centrum van Chiang Mai ligt het boutique hotel Raya Heritage. Hier verblijft u 2 nachten.

Dag 8: Chiang MaiLand van de glimlach
Vandaag bezoekt u de Wat Phra Singh, gelegen in de oude, ommuurde binnenstad. Deze tempel bevat een meer dan 1500 jaar oud boeddhabeeld dat volgens de overlevering vanuit India via Sri Lanka naar Thailand zou zijn gebracht. Tijdens het Thaise nieuwjaar in april wordt het in processie door de straten van Chiang Mai gevoerd, waarbij het beeld door de gelovigen wordt geëerd door het met water te besprenkelen. Een van de meest vereerde boeddhistische heiligdommen is Wat Phra That Doi Suthep, gelegen op een heuvel buiten Chiang Mai. Vooral de met plaatkoper en goud beklede chedi wordt als zeer heilig beschouwd. Vanaf deze tempel heeft u bij helder weer een panoramisch uitzicht over de vallei waar Chiang Mai in ligt.

Dag 9: Chiang Mai - Bangkok - Amsterdam
Uw transfer brengt u ‘s ochtends vroeg naar de luchthaven van Chiang Mai vanwaar u met overstap in Bangkok weer terug naar Nederland vliegt. Dezelfde avond arriveert u op Schiphol.

Verlengingsmogelijkheden:
Verleng uw reis met een verblijf aan een van de tropische stranden van Thailand. Vanuit Chiang Mai kunt u naar Phuket, Krabi en Koh Samui vliegen. U kunt ook kiezen voor een verblijf in Hua Hin dat op  slechts 2,5 uur rijden van Bangkok ligt.Het Land van de Glimlach: 9-daagse reis met privéchauffeur & gids

Indicatieprijs per persoon   nov '19 feb '20 apr '20
jul '20
okt '20
Tweepersoonskamer   € 2.903,- € 2.903,- € 2.876,- € 2.785,- € 2.785,-


Rond Kerst en nieuwjaar gelden hogere prijzen.

Overnachtinghotels    
Bangkok Shangri-La hotel Bangkok 5*
Kanchanaburi The Float House 4*
Ayutthaya Sala Ayutthaya 4*Deluxe
Sukhothai Sukhothai Heritage Hotel 4*Deluxe
Chiang Mai Raya Heritage 5*


Wij geven hier slechts indicatieprijzen in bepaalde maanden, maar natuurlijk kan deze reis voor iedere door u gewenste periode worden aangevraagd!

Bij de prijs inbegrepen:


- Vliegreis naar Bangkok en van Chiang Mai en luchthavenbelastingen.
- Executive Lounge op Schiphol.
- Privétransfers en vervoer over land in een comfortabele auto of minibus met airco met chauffeur.
- Begeleiding door Engelssprekende gids.
- Beschreven excursies inclusief entreegelden.
- 7 overnachtingen op basis van logies/ontbijt: 2 nachten in Bangkok in een Superior Kamer, 1 nacht in Kanchanaburi in een Villa, 1 nacht in Ayutthaya in een Superior Kamer, 1 nacht in Sukhothai in een Superior Kamer en 2 nachten in Chiang Mai in een Rin Terrace Suite.

Neem voor de actuele prijzen, andere kamertypen, vertrekdata of prijzen voor 1, 3 of meer personen, contact op met onze luxury travel consultants.
Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor het landarrangement kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.
Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

U kunt contact opnemen via tel. 055 357 55 97 of per e-mail via verkoop@silverjet.nl

Terug naar het overzicht