Sapa: een verborgen wereld

Sapa: een verborgen wereld

Sapa, het smaragdgroene juweel van Noordwest-Vietnam, is een wonderland van nevelen met in mist gehulde valleien, glooiende heuvels en verspringende rijstterrassen. Fascinerende bergstammen met kleurrijke kleding doen het landschap nog meer opleven.

Sapa  Sapa  Sapa

Sapa is een klein bergstadje in het uiterste noorden van Vietnam, ooit door de Fransen gesticht als bergoord. Sapa wordt ook wel het dak van Indochina genoemd vanwege de vele authentieke bergstammen die er leven. De plaats ligt op ca. 1.600 meter hoogte, omgeven door hoge bergen met op de lagere hellingen de rijstterrassen en groentetuinen. Het gebied leent zich uitstekend voor schitterende wandelingen. Dagelijks komen diverse bergvolken uit de wijde omgeving naar Sapa om hier hun goederen te verhandelen. Een bezoek aan Sapa is meer dan de moeite waard en makkelijk in te voegen tijdens een vakantie in Vietnam. De gehele reis wordt begeleid door een privéchauffeur en gids.

Dag 1: Hanoi - Sapa
Na het ontbijt verlaat u de hoofdstad Hanoi voor vertrek naar Sapa. Onderweg rijdt u langs imposante hooglanden en majestueuze rijstterrassen. Lunch onderweg. Na een lange maar zeer boeiende tocht van ca. 5 uur aankomst in het Hôtel de la Coupole - MGallery, waar u 2 nachten zult verblijven. Rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt ontspannen in de bar op het dak met uitzicht op de Muong Hoavallei of een wandeling in de omgeving maken.

Dag 2: H’Mong en Red Dzao
Op het programma staat een eenvoudige trekking naar Ma Tra-Ta Phin Village (5-7 km). U rijdt naar het dorp Ma Tra, bewoond door de Black H’Mongbevolking. De tocht gaat langs rijstterrassen en een adembenemend landschap. Bezoek aan een plaatselijke school. Na de lunch gaat het verder naar het dorp Ma Ta-Phin. Ontdek de cultuur van Red Dzao en Black H’Mong, de twee belangrijke etnische groepen die hun identiteit en tradities nog steeds in ere houden. Maak een wandeling door het dorp en bewonder de levensstijl, het handwerk en de batikkunst. Terug naar uw hotel in Sapa.

Dag 3: Sapa - HanoiHanoi - Sapa
Vandaag staat een wandeling in de stad Sapa en de omliggende dorpen op het programma. U bezoekt o.a. de omgeving van de Fansipan-bergen. Vroeger was een zware 3-daagse tour vereist om deze dorpen te bereiken. Tegenwoordig gaat men per schilderachtige treinrit en spectaculaire kabelbaan tot boven de wolken. De Muong Hoa-bergtrein verbindt Sa Pa-stad met de Fansipan-kabelbaan. Met een lengte van ongeveer 2 km is dit de langste bergbaan in Vietnam. De trein rijdt door mysterieuze tunnels en over een viaduct en biedt uitzicht op de natuurlijke schoonheid van de Muong Hoa-vallei. Per kabelbaan bereikt u tenslotte de Fansipan-berg op 3.143 meter. Eenmaal boven kunt u genieten van verbluffende vergezichten over de bossen en bergen van Hoang Lien Son. Op die hoogte heeft u het gevoel op het dak van Indochina te staan. Na de afdaling wacht de privéchauffeur voor vertrek naar het Lao Cai-treinstation voor de terugreis naar Hanoi met de koloniale Victoria nachttrein.

Dag 4: Aankomst Hanoi
Vroeg in de ochtend aankomst in het Hanoi treinstation. Met uw privégids vertrekt u naar het Hoan Kiem-meer, waar u de lokale bevolking zult zien tijdens de ochtendgymnastiek, Tai-Chi. Na een verfrissing en een gezond ontbijt in een lokaal restaurant wordt de reis vervolgd naar een verlenging of hotel naar keuze.


Sapa, Verborgen Wereld: 4-daagse privéreis

Indicatieprijs per persoon okt '21  nov '21 jan '22
feb '22
mrt '22 mei '22
Tweepersoonskamer  € 963,- € 854,- € 870,-  € 870,- € 870,- € 862,-

Overnachtinghotels    
Sapa Hôtel de la Coupole - MGallery 5*


Wij geven hier slechts indicatieprijzen in bepaalde maanden, maar natuurlijk kan deze reis voor iedere door u gewenste periode worden aangevraagd!

Bij de prijs is inbegrepen:

- Privétransfer met chauffeur en gids gedurende de gehele reis.
- Alle beschreven excursies.
- Treinreis Sapa-Hanoi per koloniale Victoria trein in een privécoupé.
- Ontbijt in Hanoi op dag 4
- Totaal 3 overnachtingen: 2 nachten in Sapa in een Classic Kamer op basis van logies/ontbijt en 1 nacht in de trein op basis van logies.


Neem voor de actuele prijzen, andere kamertypen, vertrekdata of prijzen voor 1, 3 of meer personen, contact op met onze luxury travel consultants.

Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor het landarrangement kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.
Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

Terug naar het overzicht

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u de rondreis "Sapa: een verborgen wereld" boeken? Of heeft u vragen over deze roundreis? Vul uw aanvraag zo volledig mogelijk in het onderstaande veld in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bestemming:
Hotelnaam:
Vertrekdag heenreis:
Vertrekdag terugreis:
Volwassenen:
Kinderen:
Baby's:
Budget:
Aanhef:
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw telefoonnummer:
Uw vraag of opmerking: