Vivid Vietnam

Vivid Vietnam

Ervaar de Franse charme van Hanoi, het onvergetelijke landschap van Halong Bay, de keizerlijke stad Hue, het historische Hoi An, de levendige metropool Ho Chi Minh City en het indrukwekkende tunnelsysteem van Cu Chi tijdens deze exclusieve privéreis. Zeer aan te raden is een aantal dagen strandverlenging in Danang of Nha Trang en/of een bezoek aan het beroemde Ankor Wat en Sapa.

Vivid Vietnam  Vivid Vietnam  Hue

Dag 1-2: Amsterdam - Hanoi
U vliegt met KLM met een overstap in Bangkok naar Hanoi waar u in de loop van de middag van dag 2 zult aankomen en per privétransfer naar het legendarische Sofitel Legend Metropole Hanoi wordt gebracht waar u 2 nachten zult verblijven.

Dag 3: Hanoi
Vandaag maakt u een stadstour door Hanoi. U bezoekt het mausoleum van Ho Chi Minh, de One Pillar Pagoda en de Temple of Literature gebouwd in 1070 ter nagedachtenis aan Confucius. In de middag maakt u met de gids een tocht per cyclo door het oude centrum van de stad, het zgn. French Quarter vol met koloniale panden, smalle steegjes, veel mensen en scooters. In het Thang Long theater ziet u een voorstelling van de beroemde waterpoppen. Een verlenging naar de bergdorpen in Sapa is mogelijk vanuit Hanoi.

Dag 4: Hanoi - Halong Bay (120 km)
Na het ontbijt reist u naar de havenstad Hai Phong voor het begin van een 2-daagse Ginger Cruise door Lan Ha Bay, de onbekende uitbreiding van Halong Bay. Lan Ha Bay strekt zich bijna helemaal uit langs de noordelijke tot de zuidelijke kustlijn van het eiland Cat Ba, het grootste eiland in dit gebied. Het wonderlijke landschap is bezaaid met kalkstenen rotsformaties en kleine eilandjes met vegetatie die oprijzen uit de smaragdgroene zee van de Golf van Tonkin.

Dag 5: Halong - Hanoi - Hoi An
Vandaag vervolgt u de boottocht met de Ginger Cruise door Lan Ha Bay. Aan het begin van de middag keert u terug in Ha Phong vanwaar u per auto naar de luchthaven van Hanoi wordt gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Danang. Aangekomen in Danang wacht de privégids.
Transfer naar het Anantara Hoi An waar u 2 nachten zult verblijven.

Dag 6: Hoi An
Hoi An was ooit een drukbezochte havenplaats waar oosterse en westerse culturen elkaar ontmoetten. Het historische centrum van Hoi An staat op de Unesco-werelderfgoedlijst en is voor gemotoriseerde voertuigen verboden. Daarom is het een prima bestemming om per voet te ontdekken. Samen met uw gids wandelt u door de smalle straatjes, langs kleurrijke Chinese tempels en fraai gedecoreerde koopmanshuizen. De Japanse brug is het icoon van Hoi An en mag natuurlijk niet ontbreken. In de ochtend staat er een bezoek aan een lokale markt op het programma en aansluitend vaart u met de boot naar de andere kant van de rivier voor de Vietnamese kookles.

Dag 7: Hoi An - Hue (120 km)
Voordat u uw reis vervolgt naar de keizerlijke hoofdstad Hue wordt er een bezoek gebracht aan het Cham-cultuurmuseum in Danang dat een grote collectie beelden van Hindoe goden en Apsara dansers van de Chamcultuur bezit. Lunch onderweg. In de middag een bezoek aan het Tu Duc-graf, met poëtische en zen architectuur, wat de kunst van Feng-shui oproept. De nabijgelegen oude Tu Hieupagode is bekend om de Vietnamese boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh, wiens leer en begeleiding over mindfulness zoveel invloed heeft gehad in de moderne westerse wereld. In Hue verfblijft 2 nachten in het Azerai La Residence.

Dag 8: Hue
Bezoek aan Imperial City, waar de laatste dynastie van Nguyen heerste tijdens de feodale tijd van de 19e eeuw. Vervolgens een ontspannen fietstocht naar het Kim Long dorp om van Hue’s unieke landschap te genieten en een familie van drie generaties te leren kennen, die niet alleen hun levensstijl met u zullen delen, maar u ook van harte uitnodigen te genieten van een authentieke maaltijd ter plaatse bereid. Terug per boot langs de Perfume-rivier.

Dag 9: Hue - Ho Chi Minh City (Saigon)
In de loop van de ochtend wordt u per auto naar de luchthaven van Hue gebracht. Vandaar vliegt u naar Saigon, de voormalige hoofdstad van Zuid-Vietnam en transfer naar het hotel. In de namiddag een citytour w.o. bezoek aan de Reunification Hall, een van de meest historische bezienswaardigheden. Ontworpen als het presidentiële paleis tijdens de oorlog in Vietnam, was het de plaats waar de officiële overdracht van macht plaatsvond tijdens de val van Saigon in 1975. Fotostop bij de kathedraal en het klassieke Franse koloniale postkantoor uit de 19e eeuw. U verblijft 2 nachten in Hotels des Arts Saigon.

Dag 10: Ho Chi Minh City (Saigon)Classic Vietnam
In de ochtend brengt u per privé-speedboot een bezoek aan de indrukwekkende tunnels van Cu Chi. Dit is een 40 km lang ondergronds gangenstelsel van de Vietcong soldaten. Lunch aan de rivier. In de namiddag bezoek aan het indrukwekkende War Remnants museum waar u meer te weten komt over de Vietnam oorlog. De collectie van het museum bestaat uit vele voertuigen, voorwerpen en beelden van de oorlog. In de avond staat een bezoek aan de grote markt Cholon op het programma.

Dag 11: Ho Chi Minh City - Amsterdam
Transfer naar de luchthaven van Saigon vanwaar u met een overstap in Bangkok weer terug vliegt naar Nederland. Diezelfde namiddag arriveert u op Schiphol.


VERLENGINGSMOGELIJKHEDEN
Een verlenging van uw reis met een verblijf aan een van de tropische stranden van Danang of Nha Trang behoort tot de mogelijkheden.
Op dag 6 van de reis is het ook mogelijk om een aantal dagen strandverblijf rondom Danang in te voegen. Of u vliegt vanuit Hanoi of Saigon door naar Nha Trang voor een strandverblijf.
Op dag 3 is het mogelijk te verlengen naar Sapa.
Aansluitend aan deze reis kunt u verlengen naar het indrukwekkende Angkor Wat in Cambodja.


Vivid Vietnam: 11-daagse privéreis

Indicatieprijs per persoon okt '21  nov '21 jan '22  feb '22
mrt '22
mei '22
Tweepersoonskamer  € 3.900,-  € 3.951,-   € 3.976,- € 3.976,- € 3.930,- € 3.852,-

Overnachtinghotels    
Hanoi Sofitel Legend Metropole Hanoi 5*
Halong Bay Ginger Cruise 5*
Hoi An Anantara Hoi An 4* Superior
Hue Azerai La Residence 5*
Ho Chi Minh City Hotels des Arts Saigon 5*


Wij geven hier slechts indicatieprijzen in bepaalde maanden, maar natuurlijk kan deze reis voor iedere door u gewenste periode worden aangevraagd!


Bij de prijs is inbegrepen:
- Vliegreis naar Hanoi en van Ho Chi Minh City en luchthavenbelastingen.
- Executive Lounge op Schiphol.
- Privétransfers en vervoer over land in een comfortabele auto of minibus met chauffeur. Privéspeedboot naar Cu Chi v.v.
- Begeleiding door een Engelssprekende gids.
- Binnenlandse vluchten van Hanoi naar Danang en Hue naar Ho Chi Minh City.
- Beschreven excursies. Lunch op de dagen 3, 6, 7, 8 en dag 10.
- 9 overnachtingen op basis van logies/ontbijt: 2 nachten in Hanoi in een Premium Kamer, 2 nachten in Hoi An in een Deluxe Kamer rivierzicht, 2 nachten in Hue in een Superior Riverview Kamer, 2 nachten in Ho Chi Minh City in een Deluxe Kamer. 1 overnachting in Halong Bay in een Junior Suite op basis van volpension.


Neem voor de actuele prijzen, andere kamertypen, vertrekdata of prijzen voor 1, 3 of meer personen, contact op met onze luxury travel consultants.

Zowel de prijzen voor vliegreizen als voor het landarrangement kunnen wijzigen in de periode tussen publicatie en het moment van boeking. De indicatieprijs geeft u een goed beeld van wat u verwachten mag.
Wij maken voor u graag een offerte op maat en daarbij vermelden wij de prijs op basis van de geldende tarieven. In combinatie met een vrijblijvende optie ontvangt u de definitieve prijs.

Terug naar het overzicht

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u de rondreis "Vivid Vietnam" boeken? Of heeft u vragen over deze roundreis? Vul uw aanvraag zo volledig mogelijk in het onderstaande veld in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bestemming:
Hotelnaam:
Vertrekdag heenreis:
Vertrekdag terugreis:
Volwassenen:
Kinderen:
Baby's:
Budget:
Aanhef:
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw telefoonnummer:
Uw vraag of opmerking: